загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Уряд готує відверто дискримінаційні особливості індексації доходів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет Міністрів України розробив проект постанови «Про особливий порядок проведення індексації грошових доходів населення у 2015 році». Його було винесено на розгляд Урядового комітету з питань економічного розвитку та євроінтеграції, під час якого зазначалося, що у зв’язку зі зменшенням соціальних видатків у цьогорічному Держбюджеті потрібно економити. Про це інформує сайт Федерації профспілок України (ФПУ).

У чому полягають зміни до нормативно-правової бази?

Відповідно до чинного законодавства, якщо наразі право на індексацію зарплати через інфляцію мають усі громадяни, які працюють, то, починаючи із 1 січня 2015 року, індексація буде здійснюватися лише у випадку, якщо дохід працівника не перевищує три розміри прожиткового мінімуму (нині прожитковий мінімум — 1218 грн). Водночас грошовий дохід громадянина разом із сумами індексації не повинен перевищувати трьох розмірів відповідного прожиткового мінімуму.

Окрім цього, постановою пропонується суму індексації, що склалася станом на грудень 2014 року, зафіксувати й виплачувати її в такому самому розмірі до моменту підвищення грошового доходу. Індексацію грошових доходів населення пропонується проводити в межах фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів, бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування на відповідний рік. Тож у результаті — обмежили проведення індексації бюджетникам лише фінансовими можливостями відповідних бюджетів.

Голова ФПУ Григорій Осовий, коментуючи цей факт, зазначив, що наразі індексація зарплат проводиться не на весь розмір доходу, а лише на частину, яка дорівнює розміру прожиткового мінімуму, але така норма діє для всіх без винятку громадян. Відтепер працівників хочуть поділити — на тих, хто матиме право на індексацію своїх доходів, і тих, хто буде цього позбавлений.

До списку новин