загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Відкриття виставки "Раритети козацької доби" в Музеї культурної спадщини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

3 квітня 2015 року о 19.00 в Музеї культурної спадщини відбудеться урочисте відкриття виставки "Раритети козацької доби".

На виставці буде представлено понад 300 експонатів із приватної колекції Музею родини Шереметьєвих. Відвідувачі матимуть унікальну можливість побачити оригінали документів часів Запорізької Січі та мапи ХVІІ-ХVІІІ ст., гетьманські печатки, клейноди та козацьку зброю. Серед виставлених експонатів на особливу увагу заслуговують портрети гетьманів і старшин, які наочно розповідають про славну сторінку української історії - козацьку добу. Перлинами виставки стануть декоровані порохівниці запорожців та натруски, а також арсенал військових похідних канцелярій - каламарі, папір, пір'я, сигнети. Вперше на виставці буде представлено кольорові гравюри до книги французького військового інженера Гійома де Боплана "Про Україну, країну козаків", що датуються серединою ХVІІ ст., а також гравюру із зображенням річки Дніпро та її знаменитих порогів. Окрасою й духовною домінантою експозиції стане козацька ікона "Покрова Пресвятої богородиці" ХVІІІ ст.

"Експозиція надасть глядачам унікальну можливість перенестися в епоху наших славних козацьких прадідів, "пожити" їхнім життям, вдивитися в портрети українських гетьманів і полковників, побачити, як воювали і як виглядав побут запорожців. Наразі ця сторінка нашої історії надзвичайно актуальна, адже звитяги козацьких полководців, блискучі перемоги запорожців у жорстоких боях, їхня любов до своєї вітчизни та незрадлива вірність побратимам є тим історичним і духовним стрижнем, що надає сили й енергії для боротьби за українську незалежність сьогодні, - говорить керівник Музею культурної спадщини Оксана Підсуха, - тож ми радо відкрили для цього проекту двері нашого музею, який зберігає пам'ять про видатних українців світу".

Виставка "Раритети козацької доби" триватиме з 3 квітня по 4 вересня 2015 року у виставкових залах другого поверху Музею культурної спадщини.

Адреса: м. Київ, вул. Московська, 40-б.Час роботи: щоденно з 10.00 до 17.00 (каса працює до 16.00).Вихідний: понеділок. Останній четвер місяця - санітарний день.Вартість квитка: 20 грн. (пільговий - 10 грн.).

До списку новин