загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 02 квітня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

23-й "конвой" із РФ вторгся в Україну з небезпечним вантажем - прикордонники

Вранці 2 квітня російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового, 23-го, так званого "гуманітарного конвою".

Про це заявляє Державна прикордонна служба України.

"Оскільки переміщення "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та національного законодавства і погоджених із Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей, контроль українською міжвідомчою групою здійснювався лише шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій", - заявляє відомство.

Із 7:30 до 8:25 через пункти пропуску "Донецьк" (РФ) та "Матвєєв Курган" (РФ) на в’їзд в Україну прослідувало дві колони "гумконвою" у складі 124 автомобілів.

Особливістю двадцять третього "гумконвою", за даними українських прикордонників, є "перевезення РФ небезпечного вантажу, а саме гербіцидів (6 а/м), та вантажу негуманітарного характеру – піноутворювача (3 а/м), металоконструкцій (1 а/м)".

Раніше російське агентство ТАСС повідомляло, що вночі МНС РФ в 23-тє відправило на Донбас колону з "гуманітарною допомогою" – понад 120 автомобілів із вантажем для Луганська й Донецька.

У Національному центрі управління у кризових ситуаціях РФ заявили, що вони везуть понад 1,4 тис. тонн "гуманітарної допомоги", зокрема "продукти харчування, предмети першої необхідності, медикаменти, насіння й картоплю для посівної кампанії, будматеріали".

До Донецька прибули 300 російських військових із Бурятії

У Донецьк 27 березня прибули близько 300 військовослужбовців зі складу 5 окремої танкової бригади (Улан-Уде) 36 Армії Східного ВО ЗС РФ.

Про це заявив заступник командувача АТО полковник Валентин Федичєв, повідомляє сайт Донецька 062.ua.

За словами військовослужбовців, їх офіційно звільнили зі складу Збройних сил РФ на час "відрядження" у східну Україну.

Поновлення на військовій службі у Росії відбудеться після закінчення "відрядження" шляхом підписання нового контракту.

Таким чином військовослужбовці регулярної російської армії перетворюються на "добровольців", як їх називають представники російської влади.

Бойовики б’ють у Донецькому і Луганському напрямках,

і з важкої артилерії теж

Бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО із озброєння, яке мало бути відведене від лінії розмежування за мінськими угодами.

Так, із 18 години 1 квітня до опівночі 2 квітня вони 10 разів порушував режим тиші, повідомляє прес-центр АТО.

"Здебільшого збройні провокації із використанням стрілецької зброї і гранатометів зафіксовані на Донецькому напрямку", - констатують у штабі.

Там бойовики вели вогонь по Опитному та Красногорівці. Крім того, з 20:30 до 20:50 бойовики зі 122-міліметрової артилерії вели вогонь по Авдіївці. А о 22:30 цей же населений пункт злочинці обстріляли зі 120-міліметрового міномету.

На Луганщині близько опівночі бандформування вели вогонь із гранатомету по опорному пункту україсньких військових у Станиці Луганській.

На Маріупольському та Артемівському напрямках обстрілів не було, інформує штаб.

Минулої доби на Луганщині було трохи тихіше – Москаль

Минулої доби бойова обстановка на контрольованій Україною території Луганщини була дещо спокійнішою, порівняно з попередніми днями, однак повної тиші так і не настало.

Про це на своєму сайті повідомив губернатор Луганщини Геннадій Москаль.

За його словами, бойові дії зафіксовані на кількох напрямках – у Станиці Луганській увечері й серед ночі між українськими силовиками та бойовиками спалахували перестрілки із застосуванням автоматичної зброї та гранатометів.

Також між опорними пунктами українських військових у Кримському та укріпленнями бойовиків у Сокільниках періодично виникали перестрілки з автоматичної зброї, крім того вибухи чулися на автодорозі Бахмутка в районі 29-го блокпосту.

У жодному з цих випадків мирні мешканці не постраждали, інформації про поранених чи загиблих військових не надходило, стверджує губернатор.

Крім того, за його словами, триває відновлення систем життєзабезпечення, пошкоджених негодою на вихідні. У середу у Трьохізбенці знову подали електроенергію, якої не було останні три доби через обрив ліній електропередач вітром як на контрольованій Україною, так і на окупованій території.

У Троїцькому ремонтні бригади продовжують відновлювати перебиті бойовими діями системи електропостачання.

Доба в зоні АТО минула без втрат - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у четвер повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій не загинув жоден український військовий і жоден не отримав поранення. Тобто всі хлопці живі-здорові і тримають позиції", - сказав Лисенко.

Водночас, за його словами, протистояння триває на всій лінії зіткнення. Провокації мають місце, але поступово вщухають. В той же час за останню добу в зоні АТО не зафіксовано ворожих безпілотників.

Бойовики стягують важку артилерію до лінії розмежування - штаб АТО

Донецькі бойовики приховано передислокують важке озброєння до лінії зіткнення.

Про це на традиційному брифінгу у четвер повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

"За даними розвідки, незаконне збройне формування "ДНР" приховано здійснює передислокацію важкого озброєння до лінії розмежування в районі населених пунктів Мар'їнка та Красногорівка і також Донецького аеропорту", - сказав він. Лисенко запевнив, що українські військовослужбовці "мужньо утримують позиції і ворог не пройде".

До списку новин