загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 03 квітня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

Росія перекинула бойовикам у Дебальцеве ешелон боєприпасів

Росія перекинула на Донбас 11 вагонів з боєприпасами. Про це в п'ятницю повідомляє у своєму Facebook керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук. За його словами, на під'їзні колії станції Дебальцевого, де обладнано тимчасовий пункт розвантаження, прибув ешелон з 11 товарними вагонами з боєприпасами, частково з продовольством і спорядженням. "Протягом минулої доби зафіксовано переміщення з РФ в окуповані райони Донбасу (крім машин т.зв."гуманітарного конвою") близько 28 транспортних одиниць автомобільної техніки, ще 8 одиниць відзначені як спеціальна техніка та обладнання", - відзначає він. За його словами, велика частина переміщалася "північним" маршрутом - через Алчевськ, Дебальцеве, Єнакієве. Частина колон постачання була зафіксована на відрізку між н.п.Красний Луч і Дебальцеве, за н.п. Шахтарськ було відзначено 2 колони (6 і 7 критих вантажних армійських автомобілів). Крім того, має місце перекидання через Стаханов і Алчевськ інженерної (будівельної) техніки на передові позиції бойовиків в районі Бахмутської траси (1 грейдер, 1 бульдозер і 2 екскаватора, що слідували як у складі колон постачання, так і самостійно в бік позицій бойовиків). Також відзначається інженерне обладнання позицій російсько-терористичних військ в районі Кримського і на Артемівському напрямку, повідомляє Тимчук. Як відомо, після відходу українських військ у лютому спікер АТО Андрій Лисенко повідомляв, що стратегічний залізничний вузол Дебальцевого перестав існувати, як такий, оскільки "перетворився на поверхню місяця, там все знищено". Пізніше стало відомо, що бойовики відновили залізничний вузол і використовують його для отримання зброї з Росії.

Сили АТО спинили натиск бойовиків під Новгородським і біля шахти Дутовка

За минулу ніч, із 18:00 до опівночі, бойовики 10 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО вранці 3 квітня.

"Ворог о 18:40 обстріляв український опорний пункт поблизу Новгородського. А вже о 20:05 упродовж 50 хвилин тут відбулося бойове зіткнення. Бійці АТО втримали свої позиції та відкинули сили противника", - сказав речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

Українські воїни стримали натиск бойовиків і під час бойового зіткнення на опорному пункті поблизу шахти Дутовка о 23.30. Бій тривав до опів на першу ночі.

Також вздовж лінії розмежування бойовики зі стрілецької зброї і гранатометів обстріляли позиції сил АТО поблизу населених пунктів Широкине, Авдіївка, Гранітне, Опитне, Мар’їнка.

Бойовики стягують сили й готуються до наступу – командування АТО

Заступник командувача АТО полковник Валентин Федичев відзначає передислокацію військової техніки бойовиків і прогнозує їхній наступ.

Про це повідомляє з посиланням на прес-службу Донецької обласної військово-цивільної адміністрації агентство "Інтерфакс-Україна". "Всупереч усім пунктам Мінських домовленостей, бойовики "ДНР" і "ЛНР" продовжують готуватися до наступальних дій. Для цього з м. Антрацит на Дебальцеве 1 квітня проїхало 3 танки, 5 РСЗО "Град", 7 вантажних автомобілів із боєприпасами", - сказав Федичев. Заступник командувача АТО також зазначив, що 31 березня з Росії, через КПП "Ізварино", убік Луганська в'їхала колона військової техніки в складі 8 вантажних автомобілів з боєприпасами й військовим майном.

Федичев заявив, що серед вантажів, які 26 березня доправив черговий російський "гуманітарний конвой" і які розвантажилися в Іловайську, були радіоелектронні прилади, танкові й переносні радіостанції, "а не борошно, масло й ліки".

Він закликав жителів Донбасу чинити спротив бойовикам окупованих територій, які використовують мирних жителів для забезпечення військової техніки. "Бойовики "ЛНР" руками луганчан на території Луганського тепловозного заводу й заводу "Маршал" ремонтують військову техніку бойовиків, з якої вони збираються стріляти по українських солдатах", - заявив Федичев. За його словами, донецькі залізничники 1 квітня забезпечили прибуття на станцію Дебальцеве чергового ешелону з військовою технікою й постачили її пальним.

"31 березня на залізничну станцію Іловайськ прибуло 6 цистерн із паливом, а на станцію Амвросіївка – 20 платформ із гусеничною військовою технікою", - додав заступник командувача АТО. "Немає сумніву: коли донецькі залізничники побачать розстріляні з російських танків житлові будинки з мирними жителями, вони відчують причетність до цього злочину", - заявив Федичев.

На артемівському напрямку бойовики використали міномети 82-мм і 120-мм

Бойовики продовжують збройні провокації в зоні проведення антитерористичної операції. Про це в п'ятницю повідомляє у своєму Facebook керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Відзначається, що протягом четверга російсько-терористичні війська на Донбасі продовжували проводити обстріли та збройні провокації на цілому ряді ділянок по лінії розмежування сторін.

Найбільш складна ситуація фіксувалася на Маріупольському (Приморському) та Донецькому напрямках, відзначена активність терористів в районі Бахмутської траси.

Так, двічі в районі селища Широкиного терористи накривали український опорний пункт вогнем з 82-мм мінометів, намагаючись під прикриттям мінометного вогню провести перегрупування своїх сил і засобів на передньому краї.

Також зазнали обстрілу українські позиції в районі населених пунктів Опитне та Авдіївка (використовували гранатомети і стрілецьку автоматичну зброю). На даній ділянці групи бойовиків тричі зближувалися з позиціями українських військ і відкривали вогонь.

Також зафіксована бойова активність формувань російсько-терористичних військ на Артемівському напрямку. У районі населених пунктів Майорське, Ленінське та Луганське бойовики в перманентному режимі протягом доби вели обстріл українських позицій з гранатометів, стрілецької зброї, зазначено використання терористами і 82-мм і 120-мм мінометів.

Відразу на декількох ділянках зони АТО російсько-терористичні війська продовжують активні дії силами своїх диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), намагаючись проникнути принаймні в тактичні тили українських військ з метою розвідки, диверсій і обстрілів позицій українських військ.

Зокрема, за даними Тимчука, такі випадки зафіксовані на Сєверодонецькому і Артемівському напрямках, на напрямку на Волноваху (район н.п. Гранітне, південніше Донецька), і на самому Донецькому напрямку.

За добу в АТО обійшлося без жертв, троє - поранено

Упродовж минулої доби у зоні проведення АТО обійшлося без жертв серед українських військових.

Про це під час брифінгу у п’ятницю повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу загиблих немає, лише троє отримали поранення", - сказав Лисенко.

Він також повідомив, що бойовики не припиняють обстріли.

При цьому, за словами Лисенка, фактів використання терористами бронетехніки та ствольної артилерії не зафіксовано.

До списку новин