загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Девальваційний тиск на гривню посилиться вже найближчим часом, - фінансисти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Девальваційний тиск на гривню посилиться вже найближчим часом, - фінансисти

Очікуване зростання гривневої ліквідності банків у квітні (за рахунок викупу Нацбанком ОВДП на 3,2 млрд. грн, випущених для докапіталізації Укргазбанку, і проведення бюджетних виплат у повному обсязі завдяки рекордному рівню ліквідності уряду), а також докапіталізація Кабміном Фонду гарантування вкладів фізосіб на 20 млрд грн (читайте - емісія гривні, - ред.) з наступними виплатами вкладникам ліквідованих банків посилять девальваційний тиск вже в короткостроковій перспективі. Таку думку висловили експерти «Дочірнього банку Сбербанку Росії».

У свою чергу експерти Eavex Capital вважають, що збільшення золотовалютних резервів до 18 млрд дол, як очікує НБУ, - це нереальне завдання. «Наш консервативний прогноз – це приблизно 10 млрд дол. Навіть з урахуванням очікуваних значних надходжень від міжнародних кредиторів, не варто забувати про відкладений попит на валюту з боку бізнесу і населення», - констатують фахівці.

Нагадаємо, що одним з важливих ризиків для гривні вже в найближчі тижні може стати ймовірне загострення військової агресії Путіна проти України на Донбасі.

При цьому зауважимо, що саме девальвація гривні забезпечила профіцит держбюджету в лютому та його перевиконання плану щодо доходів за підсумками всього І кварталу на 6 млрд грн.

Згідно з песимістичним прогнозом Кабміну, на кінець грудня курс долара може стрибнути до 32 грн/дол.

До списку новин