загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як визначити реальний пробіг автомобіля?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

НА ВСІ ВИПАДКИ ЖИТТЯ

Під час вибору б/к aвтoмoбіля хочеться знайти мaшину з незначним пробігом, от лиш цифри на одометрі не завжди відповідають реальності.

Нічого дивного у бажанні придбати машину з невеликим пробігом немає. Чим більша цифра на одометрі, тим менший загальний ресурс всіх вузлів і агрегатів, а відповідно, тим швидше доведеться витрачатися на ремонт. Досвідчені перекупники автомобілів знають цю просту істину, тому будь-яким чином намагаються зменшити показники одометра. Механіка Зміни показників механічного одометра здійснюються або розбиранням панелі приладів і установкою барабанів в потрібне положення, або обертанням у протилежний бік троса спідометра з допомогою підручних засобів (наприклад, електродвигуна від пічки). Ознаки втручання у цьому випадку — сліди розбирання щитка приладів і перекіс всіх барабанчиків. Найскладніше — визначити пробіг у моделях з п’ятизначним одометром, де кожних 100 тис. км. лічильник обнуляється. Електроніка Спочатку, після переходу на електронні лічильники кілометражу, змінити дані було складніше, адже для цього потрібно залізти в «електронні мізки». Але дуже скоро і цю задачку наші електрики вирішили, виготовивши спеціальний прилад. Його підключають до діагностичного роз’єму автомобіля, вибирають марку і модель машини і коректують пробіг. Проте дане вторгнення виявити не важко, адже зазвичай відомості про пройдені кілометри зберігаються не лише в пам’яті комбінації приладів. Зазвичай інформація про пробіг автоматично записується, наприклад, в блоці управління двигуном. До того ж, за умови підключення машини до діагностичного тестера на дилерській СТО, він може показати, чи здійснювалося яке-небудь втручання. Наприклад, при падінні напруги у разі розряду АКБ, в пам’ять може бути записаний кілометраж, при якому це сталося. Якщо цифри на одометрі і тестері розходяться, то або щиток приладів міняли, або пробіг просто «скручували». Захист від обману Найкращий спосіб вберегти себе від обману — купити машину або у першого власника, або таку, яка обслуговувалася на офіційному сервісі, але це правило працює лише у тому випадку, якщо машина відносно нова (до трьох років). Гірше — брати автомобіль у перекупників, які часто грішать «корекцією» одометра, особливо, якщо перепродають так званий «розгінний» (службовий) автомобіль з великим пробігом, але досить «свіжий» за віком. Якщо власник надавав перевагу «офіційності», то на дилерській СТО можна дізнатися, при якому пробігу обслуговувалася машина востаннє. Крім того, існують непрямі ознаки великого пробігу: великий знос гальмівних дисків, затерте лобове скло, кнопки склопідйомників і валики бічної підтримки сидінь, помутнілі пoлікaрбонатні фари.

До списку новин