загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

НБУ доведеться дозволити гривні ще девальвувати або не виконати вимогу МВФ щодо резервів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
ФІНАНСОВА ПРОСВІТА

Прогноз МВФ та НБУ щодо дефіциту зовнішнього фінансування України в 2015 році на рівні 11,3 млрд дол є занадто оптимістичним. Реальний показник може скласти 16,6 млрд дол. Таку думку висловили експерти інвестиційної компанії SP Advisors.

За оцінками фахівців, за таких умов Нацбанк матиме два варіанти:

- дозволити гривні ще девальвувати (можливо, до 25-27 грн/дол) з поточною рівня біля 23,4 грн/дол, що має поліпшити торговий баланс;

- використовувати валютні резерви для покриття дефіциту, що призвело б до порушення виконання цільового «маяка» МВФ щодо зростання валютних резервів НБУ на кінець року до 18,3 млрд дол.

Експерти SP Advisors вважають більш ймовірним другий варіант, з огляду на те, що резерви на кінець 2015 року на рівні 13 млрд дол. були б прийнятним показником (покриває 2,9 місяці імпорту).

Нагадаємо, згідно з песимістичним прогнозом уряду (що передбачає падіння ВВП у 2015 році на 11,9% та інфляцію 42,8%), на кінець грудня курс гривні щодо долара може скласти 32 грн/дол.

Разом з тим на днях керівник аналітичного підрозділу групи ICU ("Інвестиційний Капітал Україна") Олександр Вальчишен висловив думку, що гривня передевальвована на 20%.

До списку новин