загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як захистити автомобіль від корозії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як захистити автомобіль від корозії

Каміння, яке вилітає з-під коліс, дряпає крила, колісні арки і пороги – саме в цих місцях найчастіше виникає осередок корозії.

Відкол фарби,глибокі подряпини на лакофарбовому покритті кузова автомобіля – явище досить поширене і небезпечне. Відсутність фарби надає доступ волозі до незахищеної поверхні металу, що дуже швидко приводить до появи осередку корозії.

І було б півбіди, якщо б ці осередки корозії залишались на ділянці, де відсутня фарба. Але вони розширюються не лише углиб металу, але і довкола нього, проникаючи під шар фарби і викликаючи її здуття.

Якщо в такій ситуації не вжити відповідних заходів, то вже через рік наслідки будуть плачевними. Відколи або тріщини найбільш характерні для передньої лобової частини капоту і крил, колісних арок і порогів. Причини їх появи – каміння, що вилітає з-під коліс машини, своєї чи інших. Деякі автовласники захищають свої автомобілі від подібних неприємностей шляхом установки спеціальних чохлів на передню частину машини, які в народі отримали назву “намордники”.

“Лікування” свіжих подряпин

Для початку розберемось, як уникнути появи корозії металу в місцях відколу фарби і глибоких подряпин. Для цього можна використовувати комплект, призначений для швидкого вправляння дрібних відколів і глибоких подряпин на будь-якому лакофарбному покритті кузова. Термін придатності такого захисту – декілька місяців. У комплект входить: пакет з автошампунем, очисник подряпині відколів, кольоронасичений восковий олівець і поліруюча серветка. Після ретельного миття автомобіля з використанням шампуню для знежирення і видалення залишків бруду з ушкоджених ділянок, за інструкцією, ми використали очисник подряпин і відколів. Потім була проведена дія зафарбовування ушкоджених ділянок. Фінальним етапом було полірування. Його ціль – видалити з поверхні кузова залишки олівця і надати лакофарбовій поверхні блиску.

Використовувати комплект бажано “за гарячими слідами”, допоки поверхня металу у місці відколу чи подряпини не встигла покритися шаром іржі. Старі пошкодження з явно вираженими ознаками корозійних процесів на незахищеній ділянці металу. Олівець мало чим допоможе, оскільки матеріал, з якого він виготовлений, погано чіпляється до поверхні і відвалюється вже через декілька днів.

Що стосується обробки подряпин, то тут також є свої особливості. Подряпини, що мають ширину не більше 1-1,5 мм, зафарбовуються цим засобом теж вдало. А ось тонкі і неглибокі подряпини у вигляді рисок олівця замаскувати неможливо. Від них краще позбуватися шляхом полірування лакофарбового покриття.

У вигляді поради зазначемо: не варто лякатись відсутності у продажу олівця потрібного відтінку. Семи основних кольорів олівця цілком достатньо, щоб зробити відколи і подряпини практично непомітними. Зручний цей комплект і тим, що, знаходячись завжди під рукою – в бардачку автомобіля, не потребує спеціально підготовлених дій і може використовуватися в будь-який час. Через якийсь час автомобіль все ж доведеться підфарбовувати чи перефарбовувати, однак в цьому випадку вам не варто буде шукати спосіб видалення ржі і її наслідки, які інколи мають високу ці, як і ремонт кузова.

Видалення іржі

Якщо з якихось причин свіжий відкол вчасно не був відмічений і відкрита ділянка металу покрилася іржею, його «лікування» відбувається по-іншому. Первинне завдання — видалити іржу. Наждачним папером або шліфувальним кругом відколів розміром 1 – 3 мм від іржі не очистиш, тут потрібні препарати автохімії. У автокрамницях і на ринку для цих цілей продаються перетворювачі або, як їх ще називають, «знищувачі іржі» вітчизняних і зарубіжних виробників. У їх склад входять сильнодіючі хімічні препарати, що знищують іржу і створюють ідеальну поверхню для кузовних і малярних робіт.

Для ефективного видалення іржі радимо використовувати сучасні перетворювачі іржі в грунт. Унікальне поєднання хімічних елементів цих складників забезпечує швидке (всього за декілька хвилин) проникнення до основ іржі, перетворюючи її на готове для зафарбовування міцне покриття (оксид-грунт). Деякі з цих препаратів можуть використовуватися навіть на вологій поверхні.

Щоб дрібні заґрунтовані крапки не виділялися на загальному фоні автомобіля, рекомендуємо їх підфарбувати. Для цього не обов’язково проводити комп’ютерний підбір фарби. Досить використовувати фарбу кольору автомобіля. Інший відтінок кольору у цьому випадку буде помітний лише з дуже близької відстані.

Профілактика відколів

Застерегти лакофарбне покриття порогів і арок коліс від появи відколів можна, використовуючи спеціальні еластичні або тверді захисні покриття. Обробляти ними пошкоджені частини кузова можна як до, так і після фарбування. Термін придатності такого захисту чималий — від 5 до 10 років залежно від умов експлуатації.

З аналогічною метою можна використовувати й інші пружні покриття. Правда, вони мають свої переваги і недоліки. Переваги — забезпечують не лише захист від відколів і подряпин, але і виконують функцію звукоізоляції. Недоліки — оброблені поверхні можуть набувати горбистої форми і вимагають додаткового фарбування під колір автомобіля.

Якщо ви з антикорозійною профілактикою запізнилися, повернути автомобілю колишню ідеальну зовнішність може лише фарбування — повне або часткове. У обох випадках будуть потрібні істотні матеріальні і тимчасові витрати: у першому — на комп’ютерний підбір фарби і пошук хорошого, але «дорогого» маляра, який уміє якісно готувати і фарбувати пошкоджені ділянки; у другому — на придбання фарби, підготовку і фарбування всього автомобіля. Чому надати перевагу? У кожному конкретному випадку є свій варіант відповіді. Слід враховувати багато чинників — марку, вік і стан автомобіля, якість його забарвлення і антикорозійного захисту.

До списку новин