загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Уряд пропонує, щоб пенсії за особливі заслуги перед Україною всім категоріям встановлював Пенсійний фонд України

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Уряд пропонує, щоб пенсії за особливі заслуги перед Україною всім категоріям встановлював Пенсійний фонд України

Кабінет Міністрів схвалив проект Закону „Про внесення змін до Закону України „Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”. Проект акта на засіданні Уряду представив Міністр соціальної політики Павло Розенко.

Міністр нагадав, що відповідно до чинної редакції Закону „Про пенсії за особливі заслуги перед Україною” пенсії за особливі заслуги встановлюються:

– Героям України, Героям Радянського Союзу, Героям Соціалістичної Праці, видатним спортсменам – переможцям Олімпійських та Паралімпійських ігор – Пенсійним фондом України (отримують 33 тис. осіб, у рік призначається 300 особам);

– іншим категоріям осіб (ветеранам війни, нагородженим за бойові дії орденом або медаллю; матерям, які народили п’ятеро і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, тощо) – органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим у сфері пенсійного забезпечення, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями (отримують 614 тис. осіб, у рік призначається 3,8 тис. осіб).

Натомість схвалений Урядом законопроект передбачає встановлення пенсії за особливі заслуги незалежно від категорії осіб єдиним органом – Пенсійним фондом України. Також пропонується встановити, що розмір надбавки визначається згідно зі Схемою визначення розмірів надбавок залежно від наявних заслуг перед Україною, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту населення (до 2012 року схема затверджувалася Комісією при КМУ, яку ліквідовано).

Скарги на рішення про встановлення пенсії за особливі заслуги, відповідно до законопроекту, розглядатимуться в порядку, затвердженому правлінням Пенсійного фонду України. У разі незгоди із рішенням Пенсійного фонду України скарга може бути подана до центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері соціального захисту населення або до суду.

До списку новин