загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Топ-10 Україна Інкогніта: Палаци Буковини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Топ-10 Україна Інкогніта: Палаци Буковини

Аби побачити прекрасні палаци та архітектурні дива, туристи вирушають до Європи або загальновідомих українських міст. Та мало хто знає, що Чернівецька область просто рясніє неперевершеними архітектурними пам’ятками, які згасають в глибині буковинських сіл.

10. Банилів-Підгірний (Сторожинецький район). Палац Гросса та Урсакі

Палац був збудований в кінці 19 на початку 20 ст. Нині в будівлі лікувальний заклад.

9. Хлівище (Кіцманський район). Палац Отто і Лізи Гольднер

Палац був побудований у 1876 році, мав три поверхи і, навіть, водогін. Поруч стояла ґуральня. Третій поверх був розібраний вже за часів незалежності за вказівкою місцевої влади.

8. Дубівці (Кіцманський район). Палац барона ШимоновичаЦей будинок, побудований у 1914 році бароном Шимоновичем, декілька років слугував йому родовим маєтком. У наші часи тут розташувалася сільська рада.

7. Стара Жадова (Сторожинецький район). Палац графа СикантинаВиконаний у традиційному для кінця ХІХ століття стилі модерн (1893 р.), палац зовні прикрашений кам’яним орнаментом з зображеннями рослин і тварин. Над парадним входом на другому поверсі розташований балкон.

6. Череш (Сторожинецький район). Панський маєток із Леніном та СталіномЗа містком через Малий Серет дорога повертає праворуч, і приблизно через кілометр побачимо те, що шукаємо: комплекс геріатричного закладу для психоневрологічно хворих. Так, саме не території психіатричного санаторія розташовані об’єкти, побачити які в далекий закуточок Сторожинеччини їдуть цінителі палацового мистецтва та пам’ятників тоталітарної епохи. У парку, що оточує палац, і є територію психоневрологічного закладу поруч з іншими сюрреалістичними скульптурами на кшталт оленя, розташований пам’ятник, якій вже став легендою.

5. Сторожинець. Палац ОренштайнівДвоповерховий палац із балкончиком на другому поверсі, червоним черепичним дахом та спостережною башточкою, який ми бачимо сьогодні, побудували нові власники Оренштайни на початку ХХ століття.

4. Карапчів (Вижницький район). Палац КриштофовичівПалац у Карапчеві збудував заможний вірменський купець Криштофович. Він триповерховий з високою чотирикутною баштою, увінчаною зубцями-мерлонами. Зараз тут розташована сільська школа.

3. Чортория (Кіцманський район). Палац МанескуТочну дату побудови палацу ніхто не знає. У переліку місцевих пам’ятків архітектури Чернівецької області палац датовано ХІХ століттям. Проте в інших джерелах визначена інша дата його побудови: кінець XVII – початок XVIII століття. Також є невизначеність і з його назвою. У вищезазначеному переліку пам’ятка значиться, як "Палац Манеску".

2. Вікно (Заставнівський район). Палац де ЗотаПалац побудовано у 1809 році власником великого маєтку у Вікні відставним капітаном-бароном де Зотте у романтичному західноєвропейському стилі. Палац оточує заснований у 1860 році парк – пам’ятка садово-паркового мистецтва, в якому ростуть 28 видів рідкісних дерев, серед яких такі реліктові, як гінкго, платан та дуби віком понад 250 років. Є навіть романтична "Алея закоханих".

1. Буденець (Сторожинецький район). Палац МікуліЗа переказами, палац побудував пан Мікулі, за якого вийшла заміж донька землевласника Волчинського. Навколо палац оточував дендропарк, від якого сьогодні залишився лише невеличкий сквер з 300-річним дубом. Поруч з палацом розташований невеличкий флігель. Палац Мікулі дійшов до наших часів майже в ідеальному стані, і є однією з найоригінальніших пам’яток палацового мистецтва на Буковині. Сьогодні в палаці розташована загальноосвітня школа з румунською мовою навчання.

До списку новин