загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Україні слід реформувати пенсійну систему, щоб перестати витрачати гроші на дотації

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Україні слід реформувати пенсійну систему, щоб перестати витрачати гроші на дотації

Колишній народний депутат Юрій Ганущак радить уряду задуматися про реформи в пенсійній системі. Нинішня структура соціальних виплат нікуди не годиться. Реальний і результативний приклад - це Швеція, де проводиться умовно накопичувальна система.

Базуючись на нинішній солідарній системі виплат пенсійної допомоги, більш розумно було б переробити її на солідарно-облікову. З кожним роком дотаційні відрахування до Пенсійного фонду з державної скарбниці збільшуються в об'ємі. Уряд не може більше покривати такі витрати. Таким чином, було б краще здійснювати виплати виходячи не тільки з відпрацьованих років, але й реальних відрахувань до фонду. Виплати можуть також коригуватися з урахуванням інфляційного впливу.

Як пояснює експерт, суть цієї системи полягає в тому, що щорічно розраховується індекс вкладу людини в Пенсійний фонд як показник відрахувань до фонду до рівня цін або середній зарплаті по країні. Останній параметр статистично більш коректний, а політично - більш прийнятний. Сума цих індексів за період активного життя людини становить вихідний індекс, який ділиться на прогнозовану кількість років проживання на пенсії і є персональним довічним коефіцієнтом. Розмір пенсії дорівнює добутку цього коефіцієнта на середню зарплату по країні за минулий рік. Те саме стосуватиметься і того шару населення, який рано виходить на пенсію у зв'язку з професійною діяльністю. Їх оплата буде розраховуватися виходячи з рівня оплати праці та стажу роботи.

Нинішня солідарна система забезпечує більшу частину соціальних виплат. Проте ж вона є непрозорою і не до кінця прорахованою, залишається місце для корупції, бюрократії та інших моментів. Її не варто прибирати повністю, але її потрібно реформувати, приймаючи в розрахунок поточну ситуацію в країні і орієнтуючись на майбутні періоди.

До списку новин