загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей день в історії / 27 квітня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Цей день в історії / 27 квітня

1509 — папа Римський Юліан II відлучив від церкви Венецію.

1521 — на філіппінському острові Мактан у сутичці з тубільцями загинув 41-річний португальський мореплавець Фернан Магеллан. Першу навколосвітню експедицію, три чверті якої вже було здійснено, закінчив його заступник Хуан Себастьян Елькано.

1565 — на Філіппінах засновано перше іспанське поселення — місто Себу.

1636 — на високому березі ріки Цни засновано місто Тамбов.

1644 — вперше в Канаді висадили пшеницю.

1667 — вже давно невидющий англійський поет Джон Мільтон продав за 10 фунтів права на написану ним в цьому році поему «Втрачений рай», яка згодом стала найкращою в його творчості

1746 — у битві біля Каллоден-Мора шотландські повстанці під керівництвом претендента на англійський престол Карла Едуарда Стюарта були розбиті англійськими військами, на чолі яких стояв Вільям Август, брат англійського короля Георга ІІ. Це було останнє повстання католиків, що зберегли вірність династії Стюартів, проти Ганноверської династії, яка правила Великою Британією з 1714 року.

1749 — перше офіційне виконання музики Генделя під час Королівських феєрверків перервано через виникнення пожежі.

1773 — англійський парламент прийняв «чайний акт», який дозволив Ост-Індійській компанії, що перебувала на межі банкрутства ввезти у північноамериканські колонії фактично безмитно півмільйона фунтів чаю. Це значно погіршувало становище місцевих гуртових купців, вело до монополії компанії на американському ринку і викликало акції протесту колоністів. Після прийнятих Великобританією жорстоких заходів у відповідь вибухнула війна за незалежність.

1825 — англійський соціаліст-утопіст Роберт Овен заснував в Америці колонію, яку назвав Новою Гармонією. Стосунки між поселенцями виявились далеко не гармонійними, і у 1828 році Овен був вимушений згорнути свою діяльність.

1828 — відкрився Лондонський зоосад.

1855 — в Росії вперше згадано про самвидав.

1865 — через декілька днів після закінчення громадянської війни поблизу Мемфіса на Міссісіпі вибухнув пароплав «Султана», на борту якого знаходилось біля 2100 пасажирів. 1700 з них, в основному ветеранів армії Півночі, що повертались додому з полону, загинули. Це найбільша аварія в історії судноплавства в США.

1865 — Езра Корнелл і Ендрю Діксон Уайт заснували в Ітаці (штат Нью-Йорк) університет. Заняття в ньому розпочались через три з половиною роки, а сьогодні в Корнельському університеті навчаються майже 20 тисяч студентів.

1905 — Маніфест Миколи II «Об укреплении начал веротерпимости».

1906 — почала діяти I Державна Дума Російської імперії

1906  — в Санкт-Петербурзі вийшов перший номер газети «Український вісник»

1908 — початок IV Олімпійських ігор в Лондоні

1918 — декрет ВЦВК РРФСР про скасування права успадкування (діяв до 22 травня 1922 року)

1925 — постанова Ради Народних Комісарів СРСР «про прописку громадян в міських поселеннях».

1938 — заарештовано фізика Льва Давидовича Ландау.

1940 — за наказом Генріха Гімлера поблизу Кракова (Польща) створено концентраційний табір Аушвіц. Він став першим концтабором, призначеним для масового знищення людей.

1941 — німецькі війська увійшли в Афіни.

1945 — у Австрії було утворено тимчасовий уряд, який очолив відомий політичний діяч К. Реннер.

1950 — Великобританія визнала державу Ізраїль..

1956 — відомий боксер Рокі Марчіано, чемпіон світу у надважкій ваговій категорії, залишив професійний ринг. За час своїх виступів він провів 49 боїв і в усіх отримав перемоги (43 нокаутом). Титул чемпіона світу він захищав шість разів, причому три рази — у боях з попередніми чемпіонами.

1957 — уряд Данії відхилив пропозицію СРСР про вихід країни з НАТО.

1959 — Мао Цзедун залишив пост глави уряду, щоб повністю зосередитись на партійній роботі. Головою КНР обрано Лю Шаоци.

1959 — організація науково-дослідної станції «Північний полюс-8» під керівництвом В. М. Рогачова, М. І. Блінова та І. П. Романова.

1961 — засновано радянський фонд миру.

1963 — лідер кубинської революції Фідель Кастро Рус прибув з першим візитом до Москви. В ході візиту, що тривав більше місяця, Кастро задекларував приналежність Куби до світового соціалістичного табору і підписав угоди по товарообміну з СРСР на умовах довготривалого пільгового кредиту.

1965 — в США запатентовані підгузки «Памперс».

1966 — у Ватикані зустрілись папа римський Павло VI і міністр зовнішніх справ СРСР Андрій Громико.

1974 — з Москви на будівництво БАМу відправився перший Всесоюзний ударний комсомольський загін імені XVII з’їзду комсомолу.

1977 — у Штутгарті (ФРН) закінчився дворічний судовий процес у справі групи Баадера-Майнгоф, відомої також як Фракція червоної армії (РАФ). Підсудні Ульріка Майнгоф, Андреас Баадер, Гудрун Енсслін і Ян-Карл Распе були визнані винними у вбивствах, розбоях, викраденні людей і терористичних актах проти урядових, військових і бізнесових лідерів країни і засуджені на довічне ув’язнення.

1978 — в Афганістані відбувся військовий переворот — убито президента М.Дауда. Новим керівником країни став Нур-Мухамад Таракі, котрий проголосив створення Демократичної Республіки Афганістан і згодом підписав з Радянським Союзом договір про взаємодопомогу.

1981 — компанія «Xerox» анонсувала вихід інформаційної системи «STAR 8010», першого масового комп’ютера з мишкою і графічним інтерфейсом. Система мала 385 КБ оперативної пам’яті, вінчестер на 40 МБайт, комплектувалась монітором і могла працювати в локальних мережах.

1987 — міністерство юстиції США заборонило приватний візит до країни президента Австрії і колишнього Генерального секретаря ООН Курта Вальдхайма в зв’язку з його причетністю до депортації євреїв під час Другої Світової війни.

1992 — рада керівників Міжнародного валютного фонду проголосувала за прийняття України до складу МВФ.

1992 — проголошена Республіка Саха (Якутія) — суверенна республіка в складі РФ — і прийнята її конституція.

1993 — у Сингапурі вперше після 1949 року відбулась зустріч представників Китайської Народної Республіки і Китайської Республіки (Тайвань) на вищому рівні.

1995 — День заснування Державного казначейства (скарбниці) України.

2001 — прем’єр-міністр України Віктор Ющенко подав у відставку.

2007 — в Таллінні демонтований «Бронзовий солдат».

2010 — Верховна Рада України ратифікувала домовленість про продовження перебування Чорноморського флоту РФ в Україні до 2042 в обмін на знижку ціни на газ.

У цей день народилися:

1494 — Сулейман I Пишний, османський султан при якому Османська імперія набула найбільшого розширення, чоловік Роксолани.

1791 — Семюел Фінлі Бріз Морзе, американський винахідник і художник. Найбільш відомий своєю Азбукою.

1820 — Герберт Спенсер, англійський філософ і соціолог.

1909 — Валентина Гризодубова, радянська льотчиця, Герой Радянського Союзу, Герой Соціалістичної Праці.

1927 — Євген Моргунов, кіноактор, виконавець ролі Бувалого у трійці з Нікуліним і Віциним у комедіях Леоніда Гайдая.

1932 — Анук Еме, французька кіноакторка («Чоловік і жінка»).

1966 — В’ячеслав Олійник, перший чемпіон Літніх Олімпійських ігор від України.

До списку новин