загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вирощування троянд із живців – бізнес на балконі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Вирощування троянд із живців – бізнес на балконі

Вирощування троянд – це, безсумнівно, красива і прибуткова бізнес ідея. Квітковий бізнес завжди відрізнявся високою рентабельністю.

Багато гарних легенд знаємо про троянди, це найпопулярніші квіти у покупців. Існує більше 1000 видів і більше 10 000 сортів різних троянд. Селекціонери постійно продовжують виводити нові сорти з більш яскравими квітами і насиченими ароматами. Ось перераховані самі конкурентно стійкі сорти троянди:

§     Aida;

§     Captain Harry Stebbings;

§     Dublin;

§     Folklore;

§     Fragrant Cloud;

§     Limelight;

§     Miss All – American Beauty;

§     Mr. Lincoln;

§     Royal Highness;

§     Tiffany.

У дикій природі існують біля 250 видів троянд. За трояндами досить легко доглядати, це не вибагливі рослини. Вони прекрасно уживаються в тепличних умовах. Їх не складно вирощувати цілий рік. Троянди теплолюбні, але є види, які віддають перевагу суворому клімату. Сьогодні садівнику є з чого вибирати. Ознайомившись з особливостями сортів, можна підбирати квіти для посадки в різні періоди часу року, з різними властивостями і ароматами. Займатися вирощуванням троянд сьогодні дуже вигідно.

Але досконалості немає межі. Існують секрети садівників, які дозволяють виростити троянду навіть за 2 місяці! Із застосуванням даного методу можна створити бізнес фактично на балконі. Тепер цей бізнес не тільки високорентабельний, але і високопродуктивний. А при налагодженому ринку збуту може стати надприбутковим бізнесом. Притому технологія проста і доступна кожному. Все геніальне в простому.

Як виростити троянду живцевим способом лише за два місяці.

 

Вирощувати троянду можна різними способами:

§     Насіннєвим способом.

§     Вегетативним (за допомогою живців).

§     Розподілом кущів (пересаджування, нащадки, відводки).

Для нашого секретного методу необхідно використовувати саме вегетативний спосібвирощування троянди, тобто живцями. В основі суті секретного методу – застосування стимулятора росту. Після якісного відбору і правильного зрізу живців, перед посадкою необхідно помістити їх у розчин гетероауксину на 24 години. Гетероауксин – стимулятор росту коренів класу ауксинів. Трояндам знадобиться 24 таблетки гетероауксину по 0,1 гр. На 10 літрів води. Його вартість більш ніж доступна 1$ за 2 таблетки. Вже за 14-15 днів у живців з’явиться своя коренева система (для звичайного способу, живцям потрібно 30 днів). А ще через 50 днів деякі рослини почнуть утворювати свої бутони квітів. Також важливо відзначити високий відсоток швидкого утворення коренів на живцях, який сягає більше 85% проти звичайного способу (без гетероауксину) – 25%. У себе на балконі ви можете створити фактично інкубатор троянд, при мінімальних вкладеннях. Ось і весь секрет, а далі важливі поради.

Поради з вирощування троянд живцевим способом.

 

Вирощування троянд із живців, як бізнес ідея, знайшла своїх послідовників. Цей спосіб дозволяє самостійно ростити квіти, не купуючи матеріал для висаджування. Даний спосіб не тільки скоротить витрати на саджанці, а й на 100% захищає ваш продукт від підробки.

Живець – це зріз частини зеленого стебла троянди. Період живцювання троянди – початок літа. Саме тоді настає перше цвітіння, точніше – у червні місяці. Важливо не зрізати бутон, що не до кінця дозрів. Тут головне уважність: орієнтир – шипи, які у зрілих бутонів легко зламати. Відповідно, на зелених пагонах шипи не сухі і легко гнуться під пальцями.

Зрізувати живець бажано у частині середній між бутоном і нижньою частиною стебла. Якщо різати живці із середнього стебла, то з одного може вийти до трьох штук. Довжина живця становить близько 15 см. Кожен живець повинен мати по 3 бруньки. Нижній зріз робиться на відстані 2 см. нижче бруньки, під кутом 45 градусів (обов’язково дуже гострим ножем, з першої спроби), верхній зріз – на 1 см. вище бруньки. Нижні листи обов’язково зрізуються, а верх зобов’язаний зберегти два листочки. Зрізи обробляємо марганцівкою і ставимо в сік Алое на 12 годин до розчину гетероауксину.

Наступний крок по секретному вирощування троянд із живців – це підготовка картоплі. Так, саме картоплі, оскільки вирощувати живець ми будемо саме у ній!!!

Слід вибрати бульби середньої величини і, при змозі, повністю видалити всі «очка». Після добової витримки живців в розчині, кожен живець устроміть нижнім кінцем у бульбу картоплі. Потім посадіть їх у непрозорі горщики до 15 см. в діаметрі і перший раз полийте марганцівкою сильно розведеною водою до рожевого кольору.

Як правильно поливати живці троянди?

 

Важливо регулярно рясно поливати рослини простою водою. А раз на 5 днів полийте живці солодкою водою (2 чайних ложки цукру на склянку води). Живці з картоплі отримають багато корисних речовин: вуглеводи, крохмаль. На дні горщиків розміщують, зазвичай, дренаж. Можна ще зверху посипати піском, бажано річковим і при цьому промитим.

Важливий момент: не потрібно занадто сильно встромляти держак в грунт у горщику, так як він може загнити. Йому потрібно простір.

Поливати ваш саджанець слід у районі листя. При цьому ваш живець накривається банкою (для створення парникового ефекту), але не дуже маленькою. Необхідно виключити контакт листя з накриттям. В іншому випадку саджанець може загнити.

Світловий режим при вирощуванні троянд із живців служить точкою відліку. При оптимальному освітленні ваші живці дадуть сходи. Вологість вкрай важлива для вирощування троянд із живців. Слід періодично знімати банку і крапельним способом обприскувати листя, а також підтримувати помірну вологість піску.

Молодий корінець з’являється саме тоді, коли на листочку (як індикатор) з’явиться молодий пагін. Це буде вірним сигналом того, що ви на правильному шляху.

Земля, знову ж таки не повинна бути сухою, її потрібно зволожувати. Це також створить потрібний повітряно-крапельний режим для молодих коренів троянди з живця. Перестаратися зі зволоженням не бажано – це призведе до гниття. Через 15 днів молодий пагін буде звикати до відкритого повітря, але поступово. Періодично – то ставте то знімайте банку.

Живець виріс і перетворюється на красиву троянду.

 

Знайомство вашого живця з відкритим повітрям має починатися так: спочатку з невеликого зазору для доступу повітря під банкою, після її можна ненадовго піднімати, потім знімати і так далі. Все поступово, без фанатизму, адже рослина в ранньому віці крихка і надмірна «увага» може погубити її. Звикання триває близько 3 – 4 -х днів. У результаті банку знімають.

Потім не потрібно відразу висаджувати рослину в землю з горщика. ЇЇ ростять як кімнатну квітку протягом часу, що залишився. При ситуації, коли ваша троянда викинула бутон і зацвіла прямо в горщику, її цвіт акуратно зрізують.

Слід садити троянди у відкритий грунт весною. Садівники кажуть, що до осені кущ троянди із живця доходить до кондиції як повноцінний. Далі, єдиною особливістю такого куща залишається тільки необхідність утеплювати на зимовий сезон пару років поспіль його коріння, оскільки воно значно слабкіше, ніж інші саджанці. Звичайно ж, для вирощування троянд із живця ніяк не можна використовувати нездорові рослини, несвіжі або уражені якими-небудь захворюваннями.

Як зберігати троянди?

 

Живці можна зберігати також  в картоплі і буде це дуже ефективно. Підготуйте їх і встромить у картоплю, потім замотайте у папір і поліетилен з отворами, та  помістіть в температуру +2 градуси. До речі так можна зберігати зрізані квіти, що не продалися в перший день.

Залишки найголовніша проблема в цьому бізнесі. Квіти у картоплі і холодильнику можна зберігати до місяця часу! Якщо зберігати більше місяця, то вони починають втрачати свій товарний вигляд і аромат.

Недоліки вирощування троянд з живців.

 

З недоліків можна відзначити той факт, що близько 15 % трояндочок вирощених з живців маючи гарну структуру кореневої системи, не приживаються на постійному місці після висадки у відкритому грунті з першого разу. Деяких вдається врятувати пересаджуванні (2-3 рази).

Мінусом є і той факт, що існують деякі види цих квітів які не можна виростити вегетативним способом. Але в цілому технологія дуже ефективна і має всі шанси для реалізації квіткового бізнесу. Ідея не вимагає профільних інвестицій, особливих знань і навичок. Тут головне ваше бажання, тим більше квіти його відчувають.

Дійте, оточіть себе ароматною красою і високими доходами.

До списку новин