загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як виплачують пенсії за довіреністю через установи уповноважених банків?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як виплачують пенсії за довіреністю через установи уповноважених банків?

У разі виплати пенсій через установи уповноважених банків доручення повинні відповідати вимогам чинного законодавства, а саме: Цивільного кодексу України та Закону України «Про нотаріат».

Оформлення довіреності на одержання пенсії може проводитися і банківською установою, обраною пенсіонером.

За письмовою заявою пенсіонера банк також може видавати у користування додаткові картки до картрахунку як пенсіонеру, так і його довіреним особам, якщо така послуга передбачена тарифами. Додаткові картки, випущені на ім’я довірених осіб, та конверти з пін-кодами до таких карток можуть бути отримані пенсіонером для їх подальшої передачі в користування довіреним особам або безпосередньо довіреною особою, на ім’я якої випущено картку. В разі видачі пенсіонеру картки, випущеної на ім’я його довіреної особи, така картка вважається отриманою довіреною особою пенсіонера.

Якщо суми пенсій та грошової допомоги одержуються за довіреністю більш як один рік чи не одержуються з поточного рахунку більш як один рік, уповноважений банк повідомляє про це відповідний орган Пенсійного фонду не пізніше 28 числа місяця, у якому виникли такі обставини.

При цьому одержувач пенсії повинен особисто подати нову заяву до органу Пенсійного фонду на подовження виплати пенсії за дорученням. У разі відсутності такої заяви перерахування пенсії на поточний рахунок у визначену одержувачем установу банку припиняється, пенсія переводиться на поштове відділення зв’язку за місцем проживання одержувача у встановленому порядку.

Якщо пенсіонер, який одержує пенсію через банківську установу, з певних причин упродовж року не знімає кошти зі свого поточного рахунку в банку, він зобов’язаний також подати нову заяву до органу Пенсійного фонду. У разі неподання такої заяви виплату пенсії переводять у поштове відділення за місцем проживання.

Якщо впродовж півроку працівник пошти не зможе виплатити гроші пенсіонерові (наприклад, особа переїхала тимчасово до родичів в іншу область чи район), то виплата пенсії також припиняється. Після повернення громадянин може звернутися до органів Пенсійного фонду за місцем проживання із заявою, аби йому продовжили виплачувати пенсію з нарахуванням за попередній період.

Якщо пенсіонер подає заяву до управління Пенсійного фонду, то виплата пенсії далі здійснюється на рахунок пенсіонера в банківській установі.Роз’яснення надала перший заступник начальника Головного управління Валентина Варакута

До списку новин