загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тарифний геноцид: план протистояння

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Тарифний геноцид: план протистояння

У ТРАВНІ УКРАЇНЦІ ПЕРЕПЛАТЯТЬ ВІД ТРЬОХ ДО ВОСЬМИ МІЛЬЯРДІВ ГРИВЕНЬ ЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ. ЦЯ ВРАЖАЮЧА ЦИФРА — РЕЗУЛЬТАТ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФІВ НА ВОДОПОСТАЧАННЯ, ОПАЛЕННЯ ТА ГАЗ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ, ЗАПРОВАДЖЕНОГО З 1 КВІТНЯ.

Згідно з рішеннями Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), тарифи на теплову енергію для потреб населення зросли на 71,8% - до 537,2 грн за Гкал, тарифи на гарячу воду  — на 55%. Найбільш відчутно подорожчав природний газ — більш ніж у 3 рази.

Підвищення тарифів на тлі падіння курсу долара в країні, охопленій війною, зробить злидарями тисячі українців. Така тарифна політика — відверте пограбування громадян, більшість із яких просто не зможуть сплатити за рахунками і вимушені будуть опинитися без даху над головою, — сказав активіст громадської ініціативи «Ціна Життя» Дмитро Карп.

14 травня українці, об’єднані громадською ініціативою «Ціна Життя» вийдуть до стін Верховної Ради, аби висловити свою незгоду із змінами у тарифікації ЖКГ.

— Ми будемо вимагати відміни підвищення тарифів, втручання Президента, а також створення міжвідомчої робочої групи для прозорого формування тарифної політики, — заявив правозахисник, активіст громадської ініціативи «Ціна Життя» Анатолій Башловка. 

Активісти ініціативи «Ціна Життя» закликали протистояти спекуляціям у тарифній політиці.

— Ми пропонуємо по ВСІЙ Україні подати позови в місцеві адміністративні суди. Вони є в кожній області. Основне завдання мінімум – призупинити дію постанов НКРЕКП № 583,584 від 03.03.15р та № 220 від 26.02.15р. на період розгляду справи "Про скасування постанов НКРЕКП по новим тарифам на енергоносії для населення» в Окружному адмінсуді Києва, — наголошує Анатолій Башловка.

За словами Дмитра Карпа, зразки позовів можна взяти на сайті ex.ua (назва для розділу сайту "Пошук" вставити фразу « Позов до НКРЕКП», або ключ 251984978129).

— Але основне – після подачі позову шукайте в своєму адмінсуді СУДДЮ який прийме це доленосне рішення. В свою чергу всім «атошникам", самооборонівцям, активістам, волонтерам та небайдужим громадянам України раджу взяти під захист цього суддю, — рекомендує А. Башловка.

Якщо ж дію кабальної постанови все ж таки не буде припинено, активісти «Ціни Життя» радять не платити за газ, тепло та електрику, а оголосити «ВСЕУКРАЇНЬКУ АКЦІЮ СУПРОТИВУ ТАРИФАМ».

— «Атошникам» — спільно з активістами самооборони та мешканцями сформувати мобільні групи по 3-5 осіб для спротиву та допомоги при відключенні «Абонентів» з телефоно гарячої лінії. Також зі старих спеціалістів сформувати бригади «народного» підключення до мереж газопостачання та електрики, — каже Дмитро Карп.

Юристам радять розробити план дій громадян для їх участі в Акції супротиву.

Тим часом 14 травня відбудеться засідання Окружного адмінсуду України в місті Києві, де буде розглянуто позов від ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО в м.Києві та Київської області» та ГС «Центр координації самооборон України» "Про скасування постанов НКРЕКП по новим тарифам на енергоносії для населення».

До списку новин