загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці – в шоці від платіжок, а Нафтогаз знов показує мільярдні збитки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Українці – в шоці від платіжок, а Нафтогаз знов показує мільярдні збитки

НАК «Нафтогаз України» заявляє про збиток у 21,9 млрд грн, отриманий протягом першого кварталу 2015 року.

Інформація про фінансові втрати йдеться у неперевіреному аудиторами фінансовому звіті компанії за І квартал 2015 року, опублікованому на сайті Нафтогазу.

«За результатами І кварталу 2015 року, Нафтогаз отримав чистий збиток в розмірі 21,9 млрд грн. Зокрема, 18,7 млрд грн чистих збитків отримано від курсових різниць, які компанія понесла через девальвацію гривні. Ще 1,4 млрд грн збитків пов'язані з несанкціонованим відбором газу в зоні АТО. 10,5 млрд грн - це збитки від реалізації природного газу населенню за регульованими цінами, які в 6-7 разів нижчі за закупівельну ціну імпортованого газу», - зазначається у документі.

Крім того, як йдеться у звіті, Компанія понесла інші витрати на суму 2,2 млрд грн (фінансові витрати, адміністративні витрати, нарахування забезпечень під судові справи, тощо).

Водночас повідомляється, що від інших видів діяльності Нафтогаз отримав 10,9 млрд грн прибутку (реалізація газу промисловим споживачам, надання послуг з транзиту, тощо).

Також зазначено, що незалежний аудит фінансової звітності Нафтогазу як окремої юридичної особи за І квартал 2015 року, складеної за МСФЗ, буде завершено у червні 2015 року.

«Аудит буде проведено компанією ПрАТ «Делойт енд Туш ЮСК», що входить в мережу Deloitte Touche Tohmatsu Limited, яка є однією з найбільших в світі аудиторських компаній. За результатами незалежного аудиту, у випадку необхідності здійснення суттєвих коригувань фінансова звітність може бути змінена та пере випущена», - повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, що раніше глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв під час енергетичного саміту 7 травня в Берліні заявив, що прогрівання квартир у зимовий період до 25 градусів – завелика розкіш для держави Україна. До цього глава НАК додав, що українці платять за газ «смішно низьку ціну». Й навіть попри те, що процес пішов – ціна підскочила у 4 рази, цього все одно недостатньо.

Водночас лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко стверджує, що на газі власного видобутку підгодовується «весь політичний іконостас», у той час, коли дешевий український газ міг би йти на потреби населення.

До того ж Тимошенко заявляла, що робоча група Верховної Ради з перевірки тарифів дійшла висновку, що Кабінет міністрів вдвічі завищив ціни на газ для населення у порівнянні з ринково обгрунтованими.

За словами Тимошенко, експерти групи порахували, що ринково обгрунтованою ціною на газ є 3505,32 грн за тисячу кубів, у той час, коли уряд визначив 7188 грн.

Крім того, на її думку, також суттєво завищені нормативи на газ і тепло для споживачів, які не мають лічильників. Зокрема, Тимошенко навела приклад, що норматив на тепло в Україні наразі "такий самий, які і в Якутії".

До списку новин