загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Населенню можуть знизити ціни на газ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Народним депутатам пропонують знизити ціну на природний газ для населення. Однак, для цього необхідно внести зміни до Податкового кодексу. Відповідний законопроект вже зареєстровано у Верховній Раді.

Вчора у Верховній Раді було зареєстровано законопроект № 2835 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення».

Згідно з пояснювальною запискою, метою документу є встановлення справедливої ціни на газ для населення, виходячи з реальної платоспроможності громадян.

Зокрема, законопроектом пропонується встановити нульову ставку рентної плати за видобутий газ, що реалізується для населення.

Крім цього, документ передбачає «встановлення збору на обсяги природного газу, що постачається для населення  у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ у розмірі 0%, що разом з впровадженням інших заходів і дозволить знизити вартість природного газу для населення».

Ініціатори переконані, що в разі ухвалення нардепами законопроекту, втрати доходів держбюджету від реалізації запропонованих норм до кінця року можуть сягнути близько 7 млрд грн. При цьому, розробники апелюють до того, що зважаючи на перевиконання доходів Державного бюджету (близько 21 млрд. грн. за підсумками січня-квітня) ризиків невиконання бюджету за підсумками 2015 року не має.

Як повідомлялося раніше, Президент підтримав парламентарів у питаннях залучення інвестицій у сферу термомодернізації будівель. Гарант підписав два відповідних Закони.

Анастасія Войтко

До списку новин