загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи нарахують субсидію тим, хто не живе у квартирі?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У вівторок на пряму урядову телефонну лінію Кабінету Міністрів, у якій брав участь заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін, звернулося багато людей зі сподіваннями отримати компетентну відповідь на свої запитання. Чимало з них стосувалось нарахування субсидій за житлово-комунальні послуги.

Зокрема Марина Миколаївна, не називаючи містечка, де живе, запитала у посадовця, чи має право вона на субсидію, якщо в помешканні прописані разом з нею двоє дітей, але не живуть за місцем реєстрації.

— Так, маєте, — відповів Віталій Мущинін. — Звісно, це питання слід розглядати на місці. А загалом схема така: на скількох осіб нараховується платіж на оплату комунальних послуг, на стількох розраховується і субсидія. Якщо діти з вами не живуть і ви не хочете, щоб на них, приміром, газове господарство нараховувало оплату, з відповідною заявою вам слід звернутися саме до цієї контори. А комісія з нарахування субсидії має це врахувати. Про це йдеться в Законі «Про комунальні послуги», де сказано, що споживач має право на несплату послуг за тих осіб, які насправді не проживають за місцем реєстрації.

Тішить, що часом дзвінок до столиці стає інформаційним і помічним. Так, харків’янка Антоніна Федорівна Остапець, інвалід І групи, дізналася, що таки має право на отримання субсидії. А на містечкові чутки про те, що в разі продажу своєї частини будинку їй доведеться повертати державні кошти за субсидію, посадовець порадив не зважати, а йти до фахівців управління соціального захисту.

Свою історію розповіла й Ірина Курінна, яка нині тимчасово проживає в місті Сєверодонецьку. Її сім’я має статус тимчасово переміщених. Пані поскаржилася, що місцеві чиновники відмовляють їй у видачі довідки про склад сім’ї на отримання соціальної допомоги як малозабезпеченій сім’ї. Проте допомогу як тимчасово переміщеним їм виплачують. Штамп про тимчасове перебування чомусь уперше поставили просто в паспорт, що помилково. Нині паспортисти відмовляються ставити повторно печатку, яка б слугувала наступні шість місяців. Коло проблем для сім’ї Курінних замкнулося. Оскільки продовжувати довідку тимчасово переміщеного має управління соціального захисту за місцем перебування переселенців, то заступник міністра, зафіксувавши номер телефону громадянки, пообіцяв зв’язатися з начальником управління в Сєверодонецьку і з’ясувати ситуацію.

На пряму Урядову телефонну лінію надійшло чимало запитань, на які неможливо відповісти одразу. Тож Владислав Мущинін дав доручення керівникам департаментів розглянути питання і повідомити заявників про рішення до кінця тижня.

Ольга ПРОКОПЕНКО

До списку новин