загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

СБУ викрила факти розкрадання банками близько 6 млрд грн. рефінансування Нацбанку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
СБУ викрила факти розкрадання банками близько 6 млрд грн. рефінансування Нацбанку

СБУ викрила факти розкрадання чотирма банками близько 6 мільярдів гривень коштів рефінансування Нацбанку України.

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою за останній час викрили факти розкрадання менеджментом чотирьох українських банків близько 6 мільярдів гривень коштів рефінансування Нацбанку. Найбільшу суму розтрати коштів НБУ у розмірі 4,3 млрд. здійснили службові особи однієї з цих банківських установ, повідомляє прес-служба СБУ.

У повідомленні йдеться, що встановлено, що посадові особи банків задіяли кілька шахрайських схем для розкрадання грошей. Зокрема, всупереч умовам отримання рефінансування, менеджмент банківських установ для виведення коштів кредитував підконтрольні та фактично збанкрутілі комерційні структури і скуповував на гроші Нацбанку "сміттєві" цінні папери. Зловмисники також використовували махінації із заставною нерухомістю, протиправно виводячи її з активів банків.

Зазначається, що на сьогодні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію та розпочав процедуру ліквідації цих банків, тож усі виплати вкладникам здійснюються за його рахунок. Генеральною прокуратурою за матеріалами Служби безпеки України за фактом розкрадання коштів у кожному з банків відкриті кримінальні провадження за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

До списку новин