загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вирощування кактусів на продаж: власний колючий бізнес

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Вирощування кактусів на продаж: власний колючий бізнес

Зараз рідко зустрінеш людину, у якої не було би вдома жодної кімнатної квіточки. «А що тут поганого?» – Запитаєте ви. Абсолютно нічого. Квіти – це дуже добре і корисно. Особливо, якщо мова йде про кактуси, адже доведено, що кактуси допомагають зменшити шкідливі випромінювання комп’ютера і телевізора. А оскільки вони такі позитивні, то чому б не заснувати власний бізнес на вирощуванні та торгівлі кактусами?

Відразу слід відзначити, що витрати тут порівняно невеликі і догляд не буде забирати багато часу, а прибуток може бути досить відчутним. Отже, почнемо. Розводити кактуси можна двома способами: насінням і живцями. Перший більш довгий, але не менш цікавий, ніж другий, тому коротко оглянемо кожен з них.

Вирощування кактусів живцями

Живці можна попросити у знайомих, а також купити в магазині чи на ринку. Держак потрібно зрізати ножем і залишити на деякий час для того, щоб він підсох. Далі, до посадки, його потрібно вирощувати у вологому грунті, краще всього, якщо це буде пісок. Грунт необхідно щодня зволожувати до появи корінців на держаку. Після цього маленький кактус можна садити.

Для посадки вибирайте пористу землю, підійде і спеціальний «магазинний» грунт для кактусів або суміш листової і дернової землі з додаванням піску. Температура приміщення, де будуть рости кактуси не повинна бути нижче 18 градусів (за винятком зимового періоду, коли рослина впадає в «сплячку». В цей час температура повинна бути 7-10 градусів). На дно квіткового горщика обов’язково насипте дренаж.

Взимку кактуси не слід часто поливати, так як від надлишку вологи колюча квітка почне рости, але через нестачу світла молоді пагони будуть тонкими і тьмяними. Обмежте зимовий полив до двох разів на місяць. Влітку ж, навпаки, полив повинен бути частим (але все ж менше, ніж у інших кімнатних квітів).

Поливати кактус потрібно по-особливому. Опустіть горщик у воду на три чверті, поки на поверхні не утвориться мокра пляма. Після цього вийміть горщик з води і поставте на піддон. Поливайте кактуси 1 раз на тиждень.

Пересаджувати кактуси потрібно в міру необхідності. Найкраще це робити навесні. Перед пересадкою не поливати рослину 2 дні, щоб коріння краще відділялися від землі, а потім – декілька днів тримайте кактус в тіні для кращого його вкорінення.

Вирощування кактусів з насіння

Процес вирощування кактусів з насіння досить довгий і трохи клопіткий, але якщо ви вирішите цим зайнятися, ваші затрати не минуть дарма. Для початку потрібно взяти невелику ємність і зробити декілька отворів у дні. Після цього на дно засипається дренаж, грунт і шар піску. Запам’ятайте, що грунт повинен бути досить пористий і бідним, оскільки насіння не в силах засвоїти багато поживних речовин. Всі компоненти необхідно стерилізувати: дренаж – прожарити на сковороді, а пісок і грунт – пропарити.

Перед посадкою насіння потрібно продезінфікувати в розчині марганцю не менше 12 годин (дрібне насіння можна садити, відразу, не дезинфікуючи). Після цього приготовлену землю необхідно намочити. На поверхні розташуйте насіння і накрийте все скляною кришкою. Скло необхідно періодично піднімати, щоб провітрити насіння. Світло в приміщенні повинно бути розсіяним, земля завжди вологою.

Уважно стежте за паростками, буває, що вони не можуть звільнитися від насінної шкірки і їм треба допомогти. Для цього візьміть пінцет і акуратно видаліть оболонку. Через 5-7 днів після того, як саджанці проростуть, їх необхідно пересадити. Не забувайте постійно підтримувати вологість, так як сіянці швидко висихають. У міру зростання вологість поступово знижують. Пересаджуйте маленькі кактуси в міру необхідності.

Розповсюдження продукції

Отже, кактуси є, тепер їх потрібно продати. Це можна зробити різними способами:

 - Реалізовувати через квітковий магазин, отримуючи відсотки від продажу.

 - Створити сайт, присвячений кактусам. На сайті обов’язково повинна бути вся інформація про ці колючі рослини, фотогалерея, прейскурант, контактний телефон та ім’я. Запам’ятайте, чим яскравішим буде ваш сайт, тим більше буде у вас покупців. Не забудьте про знижки, це збільшить ваші продажі.

 - Продавати кактуси на спеціалізованих ярмарках.

 - Дати оголошення в газету (бажано з фото ваших кактусів).

Так в залежності від сорту кактуса ви можете отримувати той чи інший прибуток. А якщо ще прикрашати кактуси до певних свят (наприклад, на день св. Валентина до колючкам можна приробити сердечка з шматочка червоного оксамиту), то ваші зелені «їжачки» будуть розходитися на «Ура».

Так що вирощуйте кактуси і будьте в прибутку! Успіхів вам в «колючому» бізнесі!

До списку новин