загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи перестануть пенсіонерів ділити на сорти?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Чи перестануть пенсіонерів ділити на сорти?

Сьогодні у Верховній Раді розглядатимуть пакет внесених урядом законопроектів щодо докорінної зміни принципів функціонування системи пенсійного забезпечення в Україні.

Нагадаємо, що 30 квітня Комітет з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення ВР розглянув та повернув на доопрацювання урядовий законопроект про введення накопичувальної пенсійної системи.

Напередодні повторного розгляду законопроектів міністр соціальної політики Павло Розенко звернувся до народних депутатів, передовсім представників коаліції, із закликом зосередити зусилля та проголосувати їх у першому читанні і взяти за основу.

— Це дасть змогу майбутнім українським пенсіонерам отримувати гідні виплати та самостійно подбати про їхні розміри. А вітчизняній пенсійній системі перейти на європейські та світові рейки, — наголосив Павло Розенко.

Він нагадав, що основними моментами пенсійної реформи в нашій країні є насамперед призначення всіх видів пенсій за нормами єдиного закону, отже, скасування системи спецпенсій з 1 січня 2016 року. Міністр переконаний, що саме за каденції цього уряду пенсіонерів у нашій державі перестануть ділити на сорти, а всі пенсії нараховуватимуть за єдиною формулою.

Міністр не приховував, що відчуває великий тиск з боку тих, хто не хоче втрачати спецпенсії. І хоч публічно ці люди начебто виступають за реформу, поза телекамерами роблять усе, щоб заблокувати її й залишити недоторканними пенсії депутатів, міністрів, суддів, податківців, прокурорів, митників та інших чиновників. Публічно про це не говорять, але поза очі намагаються відшукати шпарини у недосконалості накопичувального принципу.

Також Павло Розенко нагадав, що уряд чітко виконує коаліційну угоду, в якій прописано підтримку нею введення накопичувальної системи, недержавного пенсійного страхування і скасування спецпенсій. Але розгляд цього питання у профільному комітеті ВР показав, що спротив цьому великий.

За словами міністра, уряд наполягатиме, щоб закон ухвалили в першому читанні. Він готовий до ухвалення в цілому та до подальшого опрацювання у Верховній Раді, щоб врахувати всі доцільні пропозиції. Але компромісу щодо скасування системи спецпенсій не буде. Така принципова позиція уряду.

Тож Павло Розенко закликав усіх нардепів, які підписали коаліційну угоду (а це майже 300 осіб), виконати свої зобов’язання перед українським народом і, з одного боку, скасувати ганебну систему спецпенсій, з іншого — дати старт новому європейському принципу нарахування пенсій.

Любомира КОВАЛЬ

До списку новин