загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 29 травня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

США звернула увагу світової спільноти

на людські втрати від агресії РФ в Україні

 

Американська делегація в ОБСЄ звернула увагу світової спільноти на жахливі людські втрати на територіях, окупованих російськими ставлениками на сході України.

З відповідною заявою під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні звернувся постійний представник США Данієль Байєр, передає Укрінформ.

"Ми маємо докази того, що російська агресія завдає величезних людських втрат", - наголосив американський представник.

Він підкреслив: жителі територій, що знаходяться під контролем ставлеників Росії, не мають доступу до медичної допомоги, чистої води, їжі, а діти позбавлені можливості відвідувати школу. "Щотижневий звіт Спеціальної моніторингової місії зазначає, що жителі так званої "ЛНР" скаржилися на відсутність основних послуг та нездатність так званої "ЛНР" відстоювати верховенство права в районах, які перебувають під її контролем", - зазначив він.

Байєр нагадав, що, за даними ООН, понад 5 млн людей в Україні потребують допомоги, в тому числі понад 1,2 млн внутрішньо переміщених осіб.

Він також звернув увагу, що станом на 19 травня план гуманітарної допомоги ООН в Україні отримав близько $81 млн. Це становить лише 26% відсотків від $316 млн, про необхідність яких йшлося у зверненні ООН.

"Ми закликаємо країни-донори розглянути можливість додаткових внесків", - наголосив Байєр. Він додав, що Сполучені Штати днями оголосили про виділення додаткових $18 млн допомоги для постраждалих від конфлікту на сході України та спробі анексії Криму.

Захарченко планує захопити ще три міста Донецької області

Глава самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко пообіцяв взяти під контроль ряд населених пунктів Донецької області, звільнених від терористів у минулому році.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Слов'янськ, Костянтинівка, Красноармійськ - це все міста ДНР. Якщо буде залишатися хоч одна можливість звільнити нашу територію політикою, ми будемо її використовувати", - сказав він журналістам.

"Як тільки настане розуміння, що це неможливо, буде прийнято рішення про звільнення територій", - додав глава ДНР.

Захарченко також звинуватив Україну в обстрілі мирних населених пунктів підконтрольних "ДНР" і пригрозив, що це відіб'ється на атмосфері мінських переговорів.

"Зміни в обстановці на мінських зустрічах, природно, з'являться. Цього разу стріляли по мирних кварталах, і ми сподіваємося, що представники контактної групи оцінять це адекватно", - сказав він.

Бойовики обстрілюють позиції ЗСУ на всіх напрямках.

У Станиці Луганській запобігли теракту

 

Терористи вели вогонь з гранатометів по Піскам, Опитному, Мар’їнці, Станиці Луганській, Щастю, Золотому-4, Трьохізбенці та Кіровому.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Розпочинаючи з 18.00 години 28 травня, бандити з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї вели вогонь по Широкиному.

Після 20.00 на Маріупольському напрямку було тихо.

На Донецькому напрямку загарбники використовуючи 120 мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети гатили по Піскам, Опитному, Мар’їнці. Застосовувалась і стрілецька зброя.

На Луганському – використовуючи переважно гранатомети стріляли по Станиці Луганській, Щастю, Золотому-4 та Трьохізбенці.

На Артемівському – з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали Кірове. З нуля годин на Артемівському напрямку було тихо.

А у Станиці Луганській група військової контррозвідки 28 травня отримала оперативну інформацію про те, що біля будівлі Пенсійного фонду в Станиці Луганській терористи планують привести в дію вибухонебезпечний предмет під час великого скупчення людей, які хотіли провести там зібрання з вимогою відкрити пішохідний перехід через зруйнований міст.

Вже незабаром сапери розмінували встановлений радіокерований фугас, зроблений з 120 мм міни. Теракту вдалося уникнути.

Путіну є що приховувати,

раз він засекречує військові втрати - Amnesty International

 

Підписаний президентом Росії Володимиром Путіним указ, який робить інформацію про загиблих російських військових "в мирний час" державною таємницею, є черговим наступом на свободу вираження в країні.

Про це заявляє міжнародна правозахисна організація Amnesty International.

Там наголошують, що заборона оприлюднювати інформацію про втрати російських військ "у ході спеціальних операцій" у мирний час з’явився на тлі тривалих звинувачень в тому, що Путін направив військову допомогу сепаратистам в східній Україні.

"Цей указ є не тільки кричущим нападом на свободу вираження, він також має зловісні натяки, які активізують спекуляції відносно того, що президенту Путіну є що приховувати – зокрема втрати, яких зазнала російська армія в Україні", - сказав директор Amnesty International в Європі та Центральній Азії Джон Дальхузен.

"Цей крок також збільшує побоювання за безпеку російських працівників ЗМІ та громадських активістів, які вже піддавалися переслідуванням через спроби незалежно висвітлювати конфлікт в Україні", - додав він.

Досі тільки втрати російських військ під час війни вважалися державною таємницею.

"Цей новий указ піднімає деякі тривожні питання, наприклад, чи можуть журналісти та громадські активісти бути притягнуті до кримінальної відповідальності за статтею "зрада" через висвітлення ймовірних російських військових втрат в Україні", - сказав Дальхузен.

"Інший наслідок такого указу полягає в тому, що сім’ї військовослужбовців, загиблих під час "спеціальних операцій", будуть позбавлені правди про долю своїх близьких", - додав він.

Організація зазначає, що Кремль багаторазово заперечував будь-яку причетність до бойових дій на території Україні, проте супутникові знімки та свідчення, зібрані Amnesty International, вказують на беззаперечні докази нарощування російського озброєння та артилерії на сході України та на підбурювання Росією сепаратистів до скоєння воєнних злочинів.

В останні роки влада Росії зміцнила свій контроль над ЗМІ, а низка медіа зазнавали переслідувань через висвітлення конфлікту в Україні.

У серпні минулого року кілька журналістів зазнали низки окремих нападів через спроби висвітлити таємні похорони російських військовослужбовців, нібито убитих в Україні.

29 серпня був жорстоко побитий і госпіталізований з травмами голови Лев Шлосберг, видавець Псковської губернії – першої газети, яка опублікувала матеріал про секретні похорони. За час розслідування так і не вдалось виявити його трьох нападників.

На Донеччині під обстрілом загинув волонтер - МВС

28 травня в результаті мінометного обстрілу бойовиками селища Опитне на Донеччині загинув волонтер, житель Львівської області.

Як повідомляє ГУ МВС у Донецькій області, це сталося близько 16:00.

До Красноармійського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від співробітників моргу про те, що до них доставлено тіло волонтера, який помер від осколкового поранення стегна.

Повні анкетні дані загиблого чоловіка встановлюються.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч.1 ст.115 "Умисне вбивство" Кримінального кодексу України.

Kонфлікт на Донбасі викликала політика РФ - Штайнмаєр

Саме конфронтаційна політика Росії викликала конфлікт на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час Київського безпекового форуму.

"Півтора роки народ України потерпає від насильницького конфлікту. Люди з обох боків гинуть кожного дня. Близько 2 млн втратили свої домівки", - відзначив він.

"Давайте чітко скажемо, що викликало цей конфлікт – анексія Росією Криму з порушенням всіх норм міжнародного справа", - наголосив глава МЗС Німеччини.

"Шлях конфронтації, який обрала РФ - саме в цьому лежить коріння цього конфлікту. А не в прискорення партнерства між ЄС та Україною", - підкреслив він.

За словами Штайнмаєра, ЄС підтримує посилення партнерства з Україною, про що було чітко заявлено під час Ризького саміту.

Нагадаємо, раніше Штайнмаєр застеріг від нової ескалації конфлікту на Донбасі.

За добу в зоні АТО загинув 1 боєць, 6 дістали поранення – штаб

 

За останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув 1 військовий, ще 6 дістали поранення.

Про це на традиційному брифінгу в п'ятницю розповів речник Адміністрації президента полковник Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій та провокацій загинув 1 український військовий, ще 6 отримали поранення", - сказав він.

За словами Лисенка, основних втрат сили АТО зазнали в передмістях Донецька.

До списку новин