загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Фарбування живих квітів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

НА ВСІ ВИПАДКИ ЖИТТЯ

Наслухавшись про вдалі досліди фарбування квітів в домашніх умовах, ми вирішили ризикнути і перевірити їх на собі. У сенсі, на хризантемах. Попередньо вивчивши масу  порад, майстер-класів і ноу-хау, ми виділили кілька ключових порад, як пофарбувати квіти. Поділимося ними з вами.

   1.    Найкраще піддаються фарбуванню гвоздики, троянди і хризантеми.

   2.    Для фарбування слід вибирати білі квіти.

   3.    Краще всього використовувати харчові барвники.

4.    Примітка: у вигляді порошку.

5.    Хоча ні, краще підійдуть рідкі харчові барвники.

6.    Або будівельні барвники.

7.    А ще краще - гуаш.

8.    Словом, автори майстер-класів розійшлися в думках з приводу найбільш ефективних барвників, але одноголосно обіцяли 100% фантастичний результат.

9.    Щоб пофарбувати квітка, достатньо 8 годин, але краще всього фарба візьметься через 20 годин.

Озброївшись цією інструкцією, ми приступили до експерименту.

День 1 – оптимістичний

Поламавши голову над вибором барвника, ми подумали: «Даєш натуральне!» - і вирушили за харчовими барвниками. Опинившись не в змозі вирішити дилему «рідкий або порошковий», ми вирішили віддатися в руки долі і купити перше, що нам запропонують у найближчому магазині

Фортуна виявилася дівчиною норовливою: у першому супермаркеті нам не запропонували нічого. Як, власне кажучи, і в наступному. Третя спроба виявилася вдалою: набір порошкових харчових барвників, очевидно, з нетерпінням чекав нас і був готовий негайно приступити до польових випробувань.

На початку експерименту у нас під рукою було наступне:

·         Три хризантеми

·         Харчові барвники різних кольорів

·         Три ємності

·         Ножиці

Цього повинно бути достатньо, щоб протягом найближчих 20 годин створити диво.

Крок 1. Визначаємося з кольором

«Гуляти так гуляти!» - подумали ми і вирішили спробувати пофарбувати наші хризантеми відразу в три різних кольори. Вірніше, навіть у чотири: одну - в жовтий колір, другу - у фіолетовий, а третю - зелено-рожевий. 

Як переконували нас професійні фарбарі хризантем, домогтися ефекту простіше пареної ріпи. Для цього потрібно 8-20 годин витримати квітка в ємності з одним кольором, а потім ще стільки ж - у ємності з іншим барвником.

У перший день майбутню різнобарвну хризантему ми вирішили поставити в зелений барвник. Зробили ми це з чисто практичною метою: так як другий колір передбачався рожевий, ми не хотіли переплутати вази з рожевим і фіолетовим барвниками (у концентрованому розчині вони дуже схожі).

  

Крок 2. Розводимо барвник у воді

Так як ми вичитали, що, чим більше концентрація розчину, тим яскравіше вийде колір, ми вирішили розвести пакетик в склянці води.

  

За нашими розрахунками - вбивча доза, яка повинна була видати нам на наступний день три кольори відтінків «вирви око».

Крок 3. Обрізаємо квіти

Так як квіти у нас покупні, а не зібрані з власної клумби, обов'язково слід обрізати їх під кутом 45°C, перш ніж ставити у воду.

Обрізаючи квіти, важливо робити це акуратно, щоб не розчавити стебло.

Крок 4. Залишаємо на ніч квіти

Помилувавшись на хризантеми у веселеньких вазочках, ми з очікуванням дива залишили їх до наступного ранку. Ніщо не віщувало біди.

День 2 – драматичний

Чи можна описати словами те, що ми відчули, коду повернулися до наших піддослідних на наступний день? Мабуть, найкраще це висловить одна фотографія. Як кажуть, краще один раз побачити.

  

Якщо з хризантемами, які за ніч повинні були перетворитися в яскраво-жовту і насичено фіолетове, просто нічого не сталося, то третій товариш, мабуть, передчуваючи повтор тортур харчовим барвником  просто знітився. Що ж, ми не сміємо його за це звинувачувати.

День 3 – вичікувальний

Не втрачаючи надії, ми вирішили продовжити експеримент на ще один день - а раптом? На жаль, ніякого «раптом» не сталося. Правда, була тут і хороша новина: жовтий і фіолетовий продовжували триматися бадьоро, а зелений... загалом, йому не стало гірше, а це вже немало.

Дні 4-5 – безнадійні

Не виявивши ніяких змін в кольорі пелюсток, ми вирішили: будь, що буде. І просто залишили квіти в гордій самоті на вихідні.

  

День 6 – мутний

Як ви вже могли здогадатися, за два дні нашої відсутності хризантеми і не думали подавати будь-які ознаки зміни. Правда, вода стала каламутною. На дні вазочок випав осад.

На поверхні плавали підозрілі пластівці. Ми почали сумніватися в якості купленого барвника, але було вже пізно.

  

Через майже тиждень після початку експерименту фарбування хризантем, ми відверто махнули на все рукою, злили кольорову воду, відмили стебла квітів від барвника, обрізали їх і поставили в свіжу воду.

День 7 - відроджує до життя

Уявіть собі наше здивування, коли на наступний ранок після офіційного закінчення експерименту всі хризантеми (включаючи ту, що стояла в зеленому барвнику і зів'яла на другий день) піднялися і покращали.

  

І знаєте що? Йде другий тиждень з дня покупки, а хризантеми ще свіжі і повні сил. Нехай вони так і залишилися невинно білого кольору, зате стійко перенесли випробування харчовими барвниками.

Висновки:

1.    Не намагайтеся пофарбувати квіти порошковими харчовими барвниками.

2.    Хризантеми довго стоять в букеті і готові терпіти всі ваші знущання над ними.

3.    Свіжа вода творить чудеса.

На цьому наш експеримент з чистою совістю можна вважати завершеним.

До списку новин