загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи обгрунтоване підвищення комунальних тарифів: оцінка міжнародних аудиторів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Чи обгрунтоване підвищення комунальних тарифів: оцінка міжнародних аудиторів

Робоча група з представників «Великої четвірки» міжнародних аудиторських компаній (Deloitte, PwC, EY та KPMG) та Нацкомісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) підтвердила коректність розрахунку роздрібних цін на природний газ для потреб населення (див. нижче). Водночас для додаткового підтвердження даних (враховуючи суспільний інтерес) гурпа рекомендувала для НКРЕКП сформувати «детальне технічне завдання та провести додаткову комплексну спеціалізовану перевірку із залученням незалежних фахівців». Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП. 

Як повідомлялося раніше, у травні прем’єр А. Яценюк під час години уряду в парламенті заявив, що аби зняти сумніви в обґрунтованості підвищення комунальних тарифів, їх має перевірити «Велика четвірка» міжнародних аудиторських компаній.

25 травня завершила свою роботу робоча група Верховної Ради з розгляду питання обґрунтованості підвищення цін/тарифів на енергоносії та комунальні послуги. За її наслідками на основі даних від різних держвідомств і держкомпаній було підготовлено звіт, у якому не йдеться про те, що тарифи на газ можуть бути знижені відразу вдвічі, як анонсувала лідер «Батьківщини» Ю. Тимошенко. Проте нардепи вирішили, що передумови для перегляду тарифів у бік зниження таки є. Як повідомляла заступник голови фракції “Народний фронт” В. Сюмар, Рада коаліції ухвалила рішення щодо можливості коригування ставок комунальних тарифів.

Водночас міністр енергетики В. Демчишин запевняв, що тарифи на газ не можуть бути переглянуті в сторону зниження: "Це неможливо. Зрозуміло, що є якісь політичні цілі перед місцевими виборами, і людей намагаються підготувати до того, що ці тарифи необґрунтовані".

У програмі співпраці між Україною та МВФ передбачено, що тарифи на комунальні послуги в Україні мають зрівнятися з ринковими до квітня 2017 року. Як зазначали в Мінфіні, наступна хвиля підвищення очікується в квітні-2016.

До списку новин