загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

27 червня - Всесвітній день рибальства

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
27 червня - Всесвітній день рибальства

Враховуючи величезний внесок рибалок та рибальства у вирішенні глобальної проблеми нестачі продовольства, за рішенням Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО ООН) з 1985 року відзначається Всесвітній день рибальства.

Українські рибалки відзначають це свято разом з рибалками всього світу. Риба завжди була почесною стравою на столі жителів нашої країни, а нелегка праця рибалок за всіх часів цінувалася й шанувалася в країні не менше, чим праця хлібороба.

Дотепер рибальство залишається єдиним природним джерелом екологічно чистої харчової білкової продукції. Сьогодні рибальство життєво важливе для більш ніж 30 тисяч жителів нашої країни, зайнятих професійним промислом, переробкою уловів, торгівлею риботоварами, а також приблизно для 3 мільйонів рибалок-аматорів, для багатьох з яких рибний лов є основним внеском в економіку родини, найчастіше єдиним джерелом продовольства й доходів.

Завдяки українським рибалкам - професіоналам і аматорам, жителі України сьогодні мають можливість щорічно отримувати до столу близько 100 тис. тонн недорогої й високоякісної риби, виловленої у внутрішніх і морських водах країни. Ця риба реалізується у свіжому або охолодженому вигляді й цілком успішно конкурує із замороженою імпортованою рибопродукцією. Але своєї риби поки не вистачає для повного задоволення попиту.

З метою збільшення пропозиції вітчизняної риби українцям Державне агентство рибного господарства України здійснює велику роботу, у тому числі в рамках Державної цільової економічної програми розвитку рибного господарства на 2012 - 2016 роки, маючи метою відновлення природних популяцій риб і природних екосистем у внутрішніх водоймах, Азовському й Чорному морях, підтримку рибалок і рибальських громад, традиційних видів промислу, розвиток рибальства.

Сьогодні Державне агентство рибного господарства України одним з найбільш важливих завдань бачить забезпечення сталого розвитку рибного господарства, відновлення й збереження рибних ресурсів внутрішніх і морських вод України для нинішніх і прийдешніх поколінь.

Морський промисел України в Чорному й Азовському морях за обсягом вилову посідає друге місце після Туреччини. Але за рівнем якості управління морським рибальством Україна безсумнівно веде перед серед усіх причорноморських держав. Законодавча база України в цей час містить майже необхідні правові й інституціональні основи відповідального рибальства, передбачені Кодексом ведення рибальства ФАО ООН (1995 р.).

Українські рибалки дотепер ведуть успішний промисел у декількох районах Світового океану, розпочатий більш 50 років тому й, незважаючи на істотне скорочення його масштабів, як і раніше вірні тем ідеям, нормам і правилам, з якими вони вийшли в океан. Це насамперед дотримання міжнародно-правових основ рибальства, високий рівень переробки уловів за принципом безвідходного виробництва, звітність, наукове забезпечення промислу. У прибережних державах, у яких працюють судна під Державним прапором України, у міжнародних організаціях з управління рибальством - НАФО й ККАМЛР, членами яких є Україна, українських рибалок і науковців знають і цінують. Українських рибалок цінують і поважають в іноземних компаніях за високий рівень дисципліни, знання й досвід ведення сучасного промислу. Українські рибалки по праву входять до числа кращих рибалок світу.

Державне агентство рибного господарства України в цей день - Всесвітній день рибальства підкреслює, що Україна завжди була прихильна підтримці тих міжнародних зусиль, які протягом більш 30 років, що минули після ухвалення світовим співтовариством Конвенції ООН з морського права, спрямовані на забезпечення належного управління й сталого розвитку світового рибальства, збереження рибних ресурсів і морських промислових екосистем. Державне агентство рибного господарства України всіляко підтримує зусилля ФАО із забезпечення сталого й відповідального рибальства, підтримки традиційних дрібномасштабних прибережних промислів, збереження екосистем, боротьби із незаконним, непідзвітним та нерегульованим промислом.

Україна приєднується до закликів Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, спрямованих до держав, що не приєдналися до Конвенції ООН з морського права, стати сторонами цієї Конвенції, що сприятиме веденню сталого й відповідального рибальства в національних і міжнародних водах.

І в цей день – 27 червня, Всесвітній день рибальства, Державне агентство рибного господарства України тепло й сердечно вітає всіх рибалок, професіоналів і аматорів з їхнім міжнародним святом!

До списку новин