загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Готуємо натуральний ароматизований чай в домашніх умовах

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Готуємо натуральний ароматизований чай в домашніх умовах

На прилавках магазинів можна знайти чаї з найрізноманітнішими смаками та ароматами. Але перш ніж придбати ароматизований чай, слід задуматися над тим чи є він корисним? Найчастіше, для виробництва ароматизованих чаїв виробники використовують не зовсім свіжий чай низької якості. Так, за рахунок усіляких ароматичних добавок такий чай знаходить своє «друге життя».

Способи ароматизації чаю

Розділяють синтетичну ароматизацію (додавання есенції або натуральних олій у сухий чай) і природну – спільне висушування чаю з пахучими компонентами. Зазвичай застосовують чотири способи ароматизації чаю. Для цього використовують:

·                     олії та есенції натурального походження;

·                     сушені ягоди, фрукти, квіти і трави;

·                     синтетичні ароматизатори;

·                     суміш синтетичних ароматизаторів і натуральних інгредієнтів.

Виробники ароматизованого чаю зазвичай вказують на упаковці склад чаю, але його якість можна оцінити лише порівнявши з натуральним ароматизованим чаєм, приготованим у домашніх мовах. Якісні чаї з натуральними добавками коштують не дешево. Тож навіщо переплачувати, якщо такий чай можна приготувати самостійно.

Натуральний ароматизований чай в домашніх умовах

Ароматизувати у домашніх умовах можна будь-який якісний чай без ароматизаторів і добавок, але не добірні, елітні сорти чаю, які вже мають свій неповторний аромат і смак.

Як приготувати натуральний ароматизований чай в домашніх умовах? Для ароматизації в чай можна додати:

· трави, аромат яких вам до вподоби і на вживання яких у вас немає протипоказань за станом здоров’я. Заварюючи чай з травами намагайтеся не перевищувати їхню рекомендовану дозу, вказану в інструкції на упаковці.

· цукати, приготовані в домашніх умовах. Використовувати для приготування ароматизованого чаю цукати, куплені в магазині, не рекомендується, оскільки їх важко знайти у продажі без штучних барвників та ароматизаторів.

·   прянощі додавайте з обережністю. Пам’ятайте, що у гарячому чаї, такі прянощі як імбир, кориця, кардамон, перець активно втручаються в роботу травної системи та підвищують артеріальний тиск.

Як ароматизувати чай травами і фруктами?

У скляну банку покладіть улюблені трави та фрукти: на 100 г чайного листа використовуйте 1 ст. ложку сухих рослин. Щільно закрийте кришкою та поставте в сухе прохолодне місце на 3-5 днів. Регулярно струшуйте суміш. Зберігайте чай в темному місці.

Як ароматизувати чай ефірними оліями?

Для цього підійдуть лише 100 % натуральні ефірні олії. У скляну банку капніть 1-2 краплі вибраної вами ефірної олії, щільно закрийте її кришкою і залиште на добу. Згодом покладіть у баночку суху чайну заварку і залиште ще на 3-5 днів у темному місці. Регулярно струшуйте вміст банки. Готовий чай з ефірами оліями зберігайте у прохолодному місці.

 

Смачний подарунок

Приготований у домашніх умовах ароматизований чай можна насипати у красиву банку ручної роботи або пошитий власноруч полотняний мішечок та подарувати.

До списку новин