загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Читати та не забувати прочитаного: корисні поради

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Читати та не забувати прочитаного: корисні поради

Як саме наш мозок зберігає інформацію, які є рівні читання, та як досягти того, щоби прочитана книжка дійсно відкладалася в пам’яті – щодо цього є пояснення та поради експертів.

Перш ніж говорити про те, як краще запам’ятовувати прочитане, варто розібратися, як формується спогад. Є три ключові компоненти: враження, асоціації та повторення. Враження – текст має його на вас справити. Коли читаєте, зупиніться, спробуйте намалювати в своїй уяві яскраву картинку. Ще одна хитрість – прочитайте важливий фрагмент уголос, наприклад, аудіали так краще запам’ятовують. Асоціації – прив’яжіть текст до чогось уже вам відомого. Повторення – що більше ви повторюєте, то краще запам’ятовуєте. Можна перечитувати потрібний вам фрагмент, підкреслити його або переписати, повернувшись до нього пізніше. Філософ та популяризатор науки Мортімер Адлер у своїй книзі “Як читати книгу” виділяє чотири рівні читання: елементарне, побіжне, аналітичне та синоптичне. Елементарне – це те, чого вас навчали в школі. Побіжне – це коли ми похапцем почитуємо в вільний час або ж коли вхоплюємо передмову, зміст і те, що написано на обкладинці. Справжня робота, читання, від котрого в голові справді щось затримається, починається з четвертого ступеня. Ось правила аналітичного читання:

1. Класифікуйте книгу за темою.2. Визначте, про що вона. Сформулюйте ця якомога стисліше.3. Виділіть основні частини книги. Про що в них ідеться?4. Визначте проблему або проблеми, які намагається вирішити автор. Синоптичне ж читання – це читання кількох книжок на одну тему, під час якого перед читачем стає завдання порівняти їх, знайти відмінності. Тримайте під рукою саму книгу або ж нотатки, які зробили по ній. Робити нотатки правильно – це дуже важливо.

Робіть позначки на полях.Лишайте закладки в тих місцях, що сподобалися вам найбільше.Коли прочитали книжку, напишіть на неї рецензію.Час від часу вертайтеся до своїх нотаток, щоби освіжити спогади.

До списку новин