загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сам собі "калькулятор": як порахувати, кому із 1 липня скасують пільги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Сам собі "калькулятор": як порахувати, кому із 1 липня скасують пільги

Набули чинності зміни до Податкового кодексу.

1 липня набули чинності зміни до Податкового кодексу України, які, зокрема, передбачають позбавлення пільг окремих категорій громадян.

Зокрема, передбачено, що пільги для окремих категорій громадян надаватимуть за умови, якщо середньомісячний сукупний дохід сім'ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (це 1710 грн).

Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї затверджений постановою №389 Кабміну від 4 червня 2015 року.

Ідеться про отримання пільг з оплати послуг за користування житлом (квартирна плата, плата за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), комунальних послуг (централізоване постачання холодної води, централізоване постачання гарячої води, водовідведення, газо- та електропостачання, централізоване опалення, вивезення побутових відходів), паливом, скрапленим газом, телефоном, а також послуг із встановлення квартирних телефонів.

Перелік усіх пільговиків указаний у відповідній постанові Кабміну за цим посиланням.

При визначені права на отримання пільг до сукупного доходу сім'ї включаються нараховані:

– пенсія;

– заробітна плата;

– грошове забезпечення;

– стипендія;

– соціальна допомога (крім частини допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, частини допомоги при усиновленні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, допомоги на поховання, одноразової допомоги, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, організацій незалежно від форми власності);

– доходи від підприємницької діяльності.

Територіальні управління праці та соцзахисту населення впродовж липня 2015 року проведуть відповідну роботу щодо визначення права окремих категорій пільговиків на отримання пільг з урахуванням доходів сім'ї.

По сім'ях, в яких пільговики та члени їхніх сімей, які користуються пільгами, є непрацюючими пенсіонерами, управління праці та соцзахисту населення проведуть автоматизований розрахунок доходів сім'ї та визначать право на отримання пільг. Тому зазначеним сім'ям пільговиків звертатися до управлінь праці та соціального захисту населення не потрібно.

Інші родини, тобто ті, в яких пільговик або члени його сім'ї, які користуються пільгами, належать до працюючих осіб або працездатних непрацюючих осіб, будуть запрошені до районних управлінь праці та соціального захисту населення задля заповнення декларації про доходи сім'ї пільговика. До декларації додаються довідки про доходи пільговика та членів його сім'ї (крім довідок про розмір пенсії та соцдопомоги) за шість місяців, що передують місяцю звернення.

Якщо пільговик або члени його сім'ї, які користуються пільгами, є непрацюючими працездатними особами, подаються документи, що підтверджують відсутність доходів.

Відповідно до наданих документів буде визначено право пільговика на отримання пільг з 1 липня 2015 року.

До списку новин