загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Манікюр в домашніх умовах: фото, правила виконання і практичні поради

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Манікюр в домашніх умовах: фото, правила виконання і практичні поради

Сучасне суспільство створює свої канони і негласні правила, встановлює норми спілкування і зовнішнього вигляду, коли береться до уваги все - від дизайну костюма, до доглянутості рук і акуратності нігтів. Згідно з існуючими засадами, манікюр має бути присутнім завжди. Це правило поширюється як відносно чоловіків, так і відносно жінок.

Зовнішній вигляд нігтів грає велику роль у будь-якій ситуації. Але все таки, особливе значення він має, звичайно, для милих пані, які витрачають масу часу і сил, роблячи манікюр в домашніх умовах або в салонах, прагнучи надати своїм нігтикам твердість, красу і блиск.

Для створення і підтримки бездоганного манікюру деякі з нас вважають за краще відвідувати професійні салони краси або косметологічні кабінети, користуючись послугами кваліфікованих фахівців, що мають цілий багаж додаткових пристроїв і інструментів, інші ж - виконують манікюр самостійно в домашніх умовах. Усупереч існуючій думці, що "професіонал знає краще", іноді зроблений манікюр в домашніх умовах не відрізнити від професійного манікюру.

Спробуємо розібратися в існуючих нюансах, адже мрія про довгі нігті, здорові і красиві, зовсім не зобов'язана бути лише мрією, вона цілком здатна утілитися в реальність. Для її виконання потрібна лише трохи уваги, часу і знання деяких хитрощів, що дозволяють отримати бажаний ефект від манікюру в домашніх умовах.

Манікюр в домашніх умовах: необхідні інструменти та засоби.

Якщо Ви коли-небудь відвідували професійний манікюрний салон, то напевно дивувалися з тієї різноманітності і об'єму різних інструментів(ножичок, щипчиків, лопаток), мисок і всіляких засобів, використовуваних для обробки нігтів. Дивлячись на такий "асортимент" пора розгубитися, махнувши рукою і підставивши цю саму руку фахівцеві.

Між тим, для виконання хорошого манікюру в домашніх умовах Вам насправді знадобитися не так вже багато пристосувань, які, як правило, є присутніми у будь-якому стандартному манікюрному наборі.

Отже, плануючи зайнятися манікюром в домашніх умовах, простежите, щоб під рукою були:

•          - Пилка для натуральних нігтів і (за бажанням) пилка-полірувальник;

•          - Ножиці для видалення кутикули;

•          - Пушер або триммер для манікюру;

•          - Кусачки для шкіри;

•          - Керамічна пилка або пемза;

•          - Рідина для зняття лаку і ватні диски або тампони;

•          - Серветки або м'який рушник;

•          - Миска з гарячою водою;

•          - Спеціальний засіб для нігтьової ванночки або рідке мило сіль для ванни;

•          - Засіб для видалення кутикулів (бажано);

•          - Пом'якшувальний або зволожуючий крем для рук.

Підготувавши вище вказаний список предметів і засобів, можна приступати до виконання манікюру. В середньому, на виконання цієї процедури знадобиться від 30 хвилин до 1 години часу, що залежить від стану рук, навичок і індивідуальної "складності" отримання бажаного результату.

Манікюр в домашніх умовах: виконання

Слово "манікюр" пішло від поєднання латинських manus(рука) і cura(відхід), маючи на увазі, таким чином, косметичні процедури по обробці не лише нігтів на пальцях рук, але і самих рук. Усупереч поширеній думці, при виконанні процедури манікюру в домашніх умовах важлива певна послідовність, акуратність і дотримання ряду правил, оскільки ніготь, незважаючи на відносну жорсткість, схильний до зовнішніх дій і може бути травмований в результаті неправильного або несвоєчасного виконання дій.

Шкіра навколо нігтьових пластинів також ніжна і сприйнятлива до методу обробки. Тому, постарайтеся дотриматися наступної послідовності при виконанні манікюру в домашніх умовах.

Видалення лаку

Перше, що необхідно зробити, приступивши до виконання манікюру, це - видалити лак і інші декоративні прикраси(стрази, блискітки і так далі). Нігтьова пластина має бути повністю чистою. Для цього використовується рідина для зняття лаку і ватний диск або тампон. Вибираючи рідину для видалення лаку, упевніться, що вона не містить ацетону, оскільки він сушить нігті, роблячи їх бляклими, крихкими і схильними до ламкості.

Надання форми і блиску

Потім, за допомогою відповідних пилок, нігтям слід надати бажаної форми і блиск, які стануть основою майбутнього манікюру.

Запам'ятайте: підпилювати і шліфувати можна тільки сухі нігті. Обробка вологих і, тим більше, розмокших нігтів, які найуразливіші, може привести до порушення їх структури і розшарування.

Важливо, щоб по краю нігтя пилка рухалася в одному напрямі. Ідеальний варіант - запилювати ніготь від бічних країв нігтьової пластини до її кінчика(центру).

Форму нігтям можна надати будь-кого - від класичної овальної, до квадратної або, навпаки, гострою. Головне, в цьому питанні керуватися не лише особистим смаком, але і формою пальців, станом самих нігтів. Відомо, що найбільш стійкою до зовнішніх дій вважається квадратна форма, яка дозволяє врятувати слабкі і ламкі нігті за рахунок поперечного шліфування. Але, як правило, вона прийнятна тільки для рук з тонкими і довгими пальцями. У інших випадках вона здатна візуально "укоротити" нігті і самі пальці.

Тому для пухких ручок і ручок з мініатюрними пальчиками більше підійдуть різні варіанти класичної овальної форми, які можуть бути наближеними до прямокутної або, навпаки, бути більше загостреними.

Дзеркальний блиск нігтям надається за рахунок спеціальної пилки - полірувальника. Від звичайної пилки вона відрізняється наявністю чотирьох робітників поверхонь. Зручніше, коли грані полірувальника пронумеровані, відповідно до послідовності їх використання.

Обробка кутикули

Підготовка кутикули до обробки розпочинається з нанесення спеціального засобу для видалення кутикули. Воно не лише розм'якшує ніжну шкіру над верхньою частиною нігтьової пластини, але і перешкоджає її подальшому зростанню. Засобу необхідно дати вбратися впродовж 2-3 хвилин.

Після цього руки можна опустити в миску з гарячою водою, куди бажано додати мильний склад для нігтьової ванночки. Якщо такого немає, скористайтеся простими підручними засобами - рідким милом і сіллю для ванни. Пропорція: на 1 склянку води приблизно 1 столова ложка солі (без гірки) і пари крапель рідкого мила.

Потримавши руки в такій ванночці впродовж 5-10 хвилин, можна приступати до основної дії - обробки кутикули. Для цього знадобиться пушер або триммер для манікюру в домашніх умовах.

Витягнувши пальчики з води, промокніть їх серветкою(чи м'яким рушником) і акуратно відсуньте кутикулу вгору, скориставшись закругленим кінцем пушера(триммера), де розташована лопатка. Потім, гострою стороною інструменту видалите залишки кутикули з поверхні нігтьової пластини. Робити ці маніпуляції необхідно дуже обережно, без натиску, намагаючись не пошкодити, не подряпати ніготь і м'які тканини, розташовані навколо нього. Бажано виконувати рухи від центру до краю нігтя.

Якщо кутикула була запущена і отриманий результат влаштовує Вас не повністю, частину кутикули, що залишилася, можна акуратно зрізувати за допомогою відповідних ножиць. Рухи мають бути дрібними, що запобіжить утворенню задирок.

Видалення задирок

Для видалення задирок використовуються манікюрні кусачки для шкіри. Вони можуть мати закруглений або загострений край.

Пам'ятайте: задирки ні в якому разі не можна тягнути, це може привести до утворення ранок і інших супутніх наслідків. Вони легко віддаляються, якщо їх трохи защипнути кусачками. Краї задирок згладжуються аналогічними влучними рухами.

Обробка подушечок і куточків пальців

Подушечки, що огрубнули, мозолі на долонях і бічні сторони пальця обробляються керамічною пилкою або невеликим шматочком пемзи. Обрізання грубих ділянок шкіри краще уникнути, оскільки виконати такі дії акуратно, зробивши сліди обрізання непомітними - складно.

Завершення манікюру в домашніх умовах

У завершенні виконання манікюру в домашніх умовах нанесіть на руки крем, який пом'якшить і зволожить шкіру рук. Дайте йому вбратися впродовж декількох хвилин. Після цього знежирте нігті засобом для зняття лаку і, за бажання, нанесіть лак.

Ваш домашній манікюр готовий!

Манікюр в домашніх умовах: практичні поради

В якості доповнення, хотілося б привести декілька практичних порад, які можуть бути корисними для тих, хто виконує манікюр самостійно в домашніх умовах.

Вибір пилки

Пам'ятайте, що правильний вибір пилки має найважливіше значення, є запорукою краси і здоров'я нігтів. Так, для крихких, ослаблених нігтьових пластинок переважний дрібнозернистий інструмент напівкруглої форми, що має буферну зону, який дозволить запилити і добре відшліфувати ніготь, зберігши його структуру. Якщо проблем з крихкістю немає, і Ви сміливо можете записати свої нігтики в категорію здорових і міцних, то відмінним вибором стане сапфірова або пісочна пилка.

Бажано використати пилки, що мають площину, що бездоганно тре. Купуючи інструмент, проведіть по його поверхні кінчиками пальців - якісний виріб не дряпає, не має "піщинок", що виступають, і ділянок.

Грубі пилки з шорсткою, дряпаючою поверхнею спочатку призначені за запилення і обробки штучних нігтів.

Використання залізних інструментів - неприпустимо.

Намагайтеся віддавати перевагу пилкам на картонній або гумовій основі.

Обрізувати або запилювати

Деякі фахівці рекомендують не обрізувати нігті, а саме підпилювати їх хорошою пилкою. Ця міра перешкоджає розшаруванню і ламкості нігтів. Можливо, ця рекомендація є дієвим засобом, але вимагає великого часу. Для мене прийнятніший інший варіант: обрізання нігтів до потрібної довжини, а, потім, підпилювання вільного краю нігтьової пластини до отримання бажаної форми.

Інструменти

Інструменти для манікюру в домашніх умовах, такі як кусачки і ножиці, мають бути гострими. Якщо їх різальні поверхні затупились, з'являється більше шансів порізатися і "придбати" задирки із-за неповного (нерівного) зрізування ділянок шкіри.

Манікюр в домашніх умовах рекомендується робити 1 раз на два тиждня. Після кожного виконання процедури інструменти необхідно дезинфікувати. Для цього їх досить протерти 70° розчином медичного спирту, який можна придбати в аптеці.

Як бачите, виконати манікюр в домашніх умовах не так вже складно. Досить знати декілька хитрощів і отримати трохи практичного досвіду. Тоді у Вас завжди буде свій "особистий фахівець" з манікюру, і Ви зможете заощадити час на походах в салон. У завершенні хочу дати ще одну важливу раду: не забувайте правильно доглядати за нігтями, використайте домашні ванночки, нігтьові маски, а також стежите за своїм здоров'ям і живленням. Будьте красиві у всьому - від зачіски, до кінчиків нігтів.

Манікюр в домашніх умовах: фото

         

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

       

До списку новин