загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Більшість українців припинили допомагати військовим, – волонтери

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Більшість українців припинили допомагати військовим, – волонтери

Сьогодні українським волонтерським організаціям вже не вистачає коштів, щоб забезпечити військових усім необхідним. Благодійники розповідають, що нині люди не так активно допомагають армії, як робили це раніше.

Про це йдеться у сюжеті програми перших західноукраїнських новин «Огляд дня»телеканалу ZIK (щобудня о 21:00).

Більше року волонтерка Ірина Яремко працює у режимі нон-стоп. Вона постійно на зв’язку з українськими військовими на передовій. Жінка розповідає, що окрім моральної підтримки, хлопцям найбільше потрібен спецодяг та військове спорядження. Але, якщо рік тому роздобути це було просто, то сьогодні на все вже не вистачає коштів. Тому волонтери констатують, що українці змирилися з війною.

«У нас є записи, де ми занотовували пожертви людей. Люди приходили і приносили кошти, хто скільки міг. Жертвували і по 20, і по 50 гривень. Але зараз за 2-3 дні немає жодної пожертви, і це дуже сумно», – розповідає волонтер Ірина Яремко. –  Ми маємо друзів-пенсіонерів, які приходять сюди щомісяця і жертвують кошти. Вони не забувають про те, що йде війна. Проте ми маємо і таких друзів, які зараз планують собі дорогий відпочинок на морі. Їм байдуже, що за їхній спокій на сході воюють та помирають хлопці».

За півтора року війни в Україні активізувалися сотні волонтерських рухів. Свої скриньки для коштів активісти розставили усюди, щоб кожен допомагав, чим може. Та навіть дві гривні, розповідають волонтери, сьогодні вже велика пожертва.

Волонтери констатують, що півроку тому тільки за один день їм доводилось по декілька разів звільняти скриньки від зібраних грошей. Проте сьогодні, щоб назбирати хоча б половину, потрібно майже тиждень.

Психологи пояснюють, що українці психологічно виснажилися. Інформація про загиблих і поранених, яка рік тому здавалася страшною, тепер стала буденним повідомленням зі сходу.

«Зараз українське суспільство дуже нагадує хвору людину, яка живе з хронічною хворобою усе життя. Через певний період ця людина просто звикає до хвороби і перестає звертати увагу на біль», – зазначив психолог  Ростислав Гривул.

Окрім дорогої амуніції, сьогодні військові потребують і літній одяг. Щоправда, і цим, розповідають волонтери, забезпечити їх важко.

Серед головних проблем волонтерів не тільки грошове забезпечення. Благодійним організаціям не вистачає і фізичної допомоги, щоб спакувати на схід те, що вдалося назбирати.

ВІДЕО (ЩОБ ПЕРЕГЛЯНУТИ КЛІКНІТЬ КУРСОРОМ ПО КАРТИНЦІ):

До списку новин