загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яценюк посилено шукає гроші для індексації пенсій та зарплат українців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що уряд розробляє порядок проведення індексації для всіх українців і що зараз законодавство такого механізму не передбачає.

«Треба людям говорити правду, що не робить значна частина українських політиків. За сьогоднішнім законодавством, індексації підлягають тільки 2 млн пенсіонерів. А що робити з 9 млн пенсіонерів, у яких пенсія на рівні прожиткового мінімуму, а що робити з іншою бюджетною сферою, якій також потрібно провести індексацію?», – зазначив Яценюк.

Він запевнив, що уряд розв’яже цю проблему, а також знайде гроші на підвищення зарплат і пенсій. «Уряд має дві мети. Перша і основна – треба знайти гроші на індексацію в бюджетній сфері. І друга – уряд розробить відповідний порядок індексації в цілому, для всіх тих, хто потребує допомоги», – підкреслив прем’єр.

За його словами, слідом за бюджетниками зарплати доведеться збільшити і працівникам приватних компаній. «Приватний сектор, відповідно до закону, зобов’язаний проводити індексацію. Таким чином 13 мільйонів працюючих людей отримають заробітну плату, яка буде збільшена на рівень інфляції», – сказав Яценюк.

Нагадаємо, теми індексації торкалися у своїх спітчах багато політиків. Раніше сам Яценюк говорив про те, що Кабінет міністрів України розраховує провести індексацію заробітних плат і пенсій до кінця 2015 року за умови припинення війни та відновлення економіки.

Міністр фінансів Наталія Яресько, відповідаючи на запитання, коли вона збирається провести індексацію зарплат і пенсій, заявила, що зробить це не пізніше 1 грудня. Міністр соцполітики розповів, що Мінсоцполітики не планує підвищувати пенсії до 2017 року. Він пояснив це тим, що накопичувальну систему пенсій планують запустити в Україні з 2017 року, тоді як існуюча система на даний момент вже вичерпала свій потенціал. У травні спікер Володимир Гройсман доручив профільним комітетам розпочати консультації з міністерствами про можливість індексації зарплат і пенсій громадян.

До списку новин