загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Києві сьогодні відкривається виставка унікальних ікон

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
У Києві сьогодні відкривається виставка унікальних ікон

22 липня в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться відкриття виставки сучасних ікон, авторами яких є Лев і Михайло Скопи та мистецьке об’єднання «Кактус». Митці з Дорогобича представлять проект «Ґонта» − це близько двохсот п’ятдесяти автентичних дощечок різного розміру, на яких написані образи найбільш шанованих в Україні святих: Миколая, Варвари, Катерини, Георгія, Дмитрія, Пантелеймона, а також святих Агнеси, Аполлонії, Федора Стратилата, царя Давида та багатьох інших.

Близько 30 років художник і мистецтвознавець Лев Скоп власними зусиллями працює над реставрацією та дослідженням церкви святого Юра у Дрогобичі, внесену до переліку пам’яток архітектури ЮНЕСКО. У храмі почали замінювали стару ґонту – покрівельний матеріал з дощечок, які митець використав для зображення ликів святих. Так народився новий погляд на сакральне мистецтво. Ідею Лева Скопа прийняли і продовжили його син Михайло та учасники мистецької групи «Кактус»: Назар Мартинюк, Оксана Миханько, Наталя Гнатисько, Наталя Русецька, Галина Хорунжа, Боніфатій Івашків, Марко Винницький і Тетяна Думан. Роботи цих художників і склали експозицію виставки «Ґонта».

Виставка матиме благодійний формат і триватиме до 2 серпня. Усі зібрані від продажу ікон гроші підуть на допомогу армії та проведення культурних ініціатив на сході України. Зокрема, у серпні у рамках проекту «Культурна дипломатія між регіонами України» виставка Лева та Михайла Скопів «Ґонта» вирушить до міста Слов’янськ.

https://www.youtube.com/watch?v=oT8mS7rWEPk

До списку новин