загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як правильно скласти букет без флористів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як правильно скласти букет без флористів

Той факт, що складання красивих букетів є справжнім мистецтвом, навряд чи підлягає сумніву. Композиції можуть розрізнятися за такими ознаками: кількістю квітів в букеті, його формою, ступенем сполучуваності відтінків і принципу, за яким він компонується (останній визначається призначенням букета). Також дуже багато залежить і від художнього смаку, яким володіє людина, що становить ту чи іншу квіткову композицію. 

Підготовчий етап перед створенням букета 

 

Для того щоб правильно сформувати композицію, вам необхідно знати, як правильно саме зрізати квіти. Зазвичай це необхідно робити під певним кутом, бажано рано вранці. Не забувайте, що всім свіжозрізаним квітам категорично протипоказані протяги і прямі сонячні промені. 

Квіти краще всього відразу ж помістити в дощову або дистильовану воду, а взимку для цієї мети добре підійде снігова (тала) вода. Якщо такої можливості немає, на крайній випадок можна використовувати водопровідну, але вона не повинна бути надто холодною. 

Особливості складання букета 

 

Спочатку визначитеся, яку кількість кольорів ви хочете включити в композицію (за традицією, вона зазвичай є непарною). Зазвичай на будь-які значні заходи замовляють великі квіти з доставкою, проте складений з їх невеликих побратимів букет несе в собі куди більший відбиток індивідуальності, особливо коли вручається самим укладачем. Найбільш оптимальним розміром букета, який підійде для будь-якого випадку, вважається 20-25 см. Маленький букет розміром 5-7 см зазвичай заміняють однією квіткою з довгим стеблом. Часто такою рослиною виявляється троянда, але не кожен її сорт придатний для цього. Крім того, вам слід врахувати особисті уподобання і стиль життя адресата, для якого призначена ця троянда, а також час доби, в який буде вручена квітка. Для вечірнього заходу підійдуть помаранчеві, червоні або жовті троянди, для денного - не настільки яскраві відтінки, а білий колір є універсальним. 

Складні квіткові композиції будуть виглядати вишукано і чарівно, тільки якщо квіти різного забарвлення, що входять до них, гармонійно поєднуються один з одним. Чудово виглядають поруч такі відтінки, як жовтий і фіолетовий, синій і червоний, зелений і червоний, червоний і жовтий, синій і помаранчевий, блакитний і рожевий. Чудесним доповненням до букета послужать зелене листя або маленькі квіточки, що мають проміжне забарвлення. 

Форма композиції і «мова квітів» 

 

Букет може мати круглу форму або бути одностороннім. В останньому випадку квіти направлені в одну сторону, однак повинні відрізнятися по довжині стебла. У композиції круглої форми суцвіття розташовуються рівномірно по всьому периметру букета і «дивляться» назовні. Нижня частина квіткового ансамблю зазвичай складається з яскравих і великих квітів, а верхня - з більш маленьких, і відрізняється ніжним забарвленням. Якої б форми не був букет, квіти в ньому слід розташувати вільно і природно. 

Не варто забувати і про значення їх відтінків. Так, червоний колір символізує активну життєву позицію, свободу і життєлюбність, фіолетовий - дружбу і моральну підтримку, блакитний - вірність, білий - ніжність і чистоту, ліловий - підпорядкування. Існує також символіка окремих кольорів: хризантема означає прощення і прихильність, тюльпан - надію на взаємність, конвалія - таємну любов, астра - приховані наміри, білі троянди, лілії і кали - благородство, волошка - ніжність, настурція - любов, червона троянда - відкритий прояв своїх почуттів. 

Як правило, букет, складений від душі і з теплими почуттями, завжди з вдячністю приймається його адресатом.

До списку новин