загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як зробити мангал з використаного газового балона [Фото + Відео]

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як зробити мангал з використаного газового балона [Фото + Відео]

Мрія будь-якого дачника – це надійний і великий мангал, щоб шашликів вистачило на всю компанію друзів. Не завжди є можливість придбати саме такий, через його високу ціну. Тому варто зробити ревізію в сараї на предмет підручних засобів, що годяться для виготовлення саморобного мангала, повідомляє doityourself.in.ua.

Що нам потрібно для створення мангалу з балону:

·         Металевий балон.

·         Болгарка та 3-5 відрізних дисків.

·         Зварювальний апарат.

·         Металопрофіль для підставки під балон.

·         Оцинкована труба для відведення диму.

·         Ручна пилка по металу для відрізання вентиля балону.

У сараї може виявитися старий металевий газовий балон, який відслужив свій вік балон. Це саме те, з чого і можна спорудити мангал.

Балон необхідно покласти горизонтально і по його верхній частині відміряти одну третю частину, зробивши горизонтальну відмітку крейдою. По цій лінії балон необхідно розрізати за допомогою болгарки. Варто зазначити, що перед тим, як ви будете розрізати балон, його необхідно наповнити водою до верху та кілька разів промити. Це потрібно для того, щоб з балону вийшли залишки небезпечного газу. А найкраще, як можна зробити безпечним балон – спочатку випустити залишки газу, потім наповнити водою, попередно спилявши пилкою по металу латуневий кран (одночасно поливаючи місце розпилу водою, щоб не було іскор) та промити повністю балон кілька разів водою. Зрозуміло, що все це ви робите на свій страх і ризик.

 

Відрізану частину можна здати на металобрухт, якщо вас влаштовує відкритий мангал, а можна зробити з неї кришку, щоб мангал закривався. Тоді його можна буде використовувати і як коптильню. Або ж залишити для створення в мабутньому дверцят для печі-буржуйки з газового балону. Кришку необхідно закріпити за допомогою звичайних металевих дверних петель, приваривши їх до нижньої частини мангала і власне до кришки. Зверху до кришки необхідно приварити металеву ручку.

 

Тепер прийшов час внутрішнього облаштування мангалу. На обох бічних внутрішніх стінках балона необхідно приварити металевий профіль, на який будуть укладатися шампури з шашликами або металева решітка для смаження м’яса. Її можна зварити самостійно з тонких металевих прутів, дотримуючись точних розмірів верхньої відрізаної частини балона. Решітка буде прямокутна і по довжині вона буде точно такою, як висота балона, а по ширині – як діаметр на місці розрізу балона.

 

У нижній частині мангала, в районі горіння майбутнього вугілля, свердлом по металу необхідно зробити штук 20 отворів, діаметром в 10-20 мм. Вони потрібні для створення тяги, щоб дрова добре горіли. Якщо є бажання і можливість, то на торці мангала можна зробити витяжну трубу. Для цього за допомогою зварювального апарату вирізається отвір, діаметром 10-15 см, а потім у нього ж вварюють трубу такого ж діаметру.

 

Для стійкості мангала з балона його необхідно встановити на металеві опори, зроблені з арматури великого перерізу або будь-якого відповідного для цих цілей металу. Сам балон до таких опор краще приварити за допомогою зварювального апарату. Останній штрих у виготовленні мангала – пофарбувати його вогнетривкою фарбою, щоб він виглядав не як старий непривабливий балон, а як добуток дачного мистецтва.

ВІДЕО(ЩОБ ПЕРЕГЛЯНУТИ, КЛІКНІТЬ КУРСОРОМ ПО КАРТИНЦІ):

 

Тепер Ваш новий мангал зі старого балону готовий.  

До списку новин