загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що потрібно знати, коли ви купуєте воду в пластиковій пляшці.

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Що потрібно знати, коли ви купуєте воду в пластиковій пляшці.

Що ви знаєте про те, як купувати воду в пляшці? Швидше за все, ви чули пораду перевіряти денце, щоб з ним все було в порядку. Але цього недостатньо для того, щоб захистити своє здоров'я.  

Пластикові пляшки завжди містять на етикетці позначку про те, з якого саме типу пластику вони виготовлені. І ця інформація дуже важлива. Зрештою, будь-який пластик виділяє у вміст пляшки хімікати різного рівня небезпеки.  

Будь-яка пляшка містить одне з цих позначень і ось, що вони означають:

1.    PET або PETE

Це ПЕТи, або одноразові пляшки. Вони можуть виділяти в рідину важкі метали та речовини, що впливають на гормональний баланс людини.  

ПЕТ - тип пластмаси, який найчастіше використовується у світі. Важливо пам'ятати, що він призначений для одноразового використання. Якщо ви в таку пляшку наливаєте свою воду, то готуйтеся до того, що у ваш організм можуть потрапити деякі лужні елементи і занадто велика кількість бактерій, які буквально обожнюють ПЕТи.

2.    HDP або HDPE

Це дуже хороший пластик, який не виділяє ніяких шкідливих речовин. Фахівці рекомендують, якщо це можливо, купувати воду саме в таких пляшках. І безпечно, і для екологіїкорисно: майже весь такий пластик переробляється.  

Це жорсткий тип пластика, який найчастіше використовується для зберігання молока, іграшок, миючих засобів і при виробництві деяких пластикових пакетів.

3.    PVC або V

Речі з цього матеріалу виділяють щонайменше два небезпечних хімікати. Обидва чинять негативний вплив на ваш гормональний баланс.  

Це м'який, гнучкий пластик, який зазвичай використовується для зберігання рослинної олії та дитячих іграшок. З нього ж роблять блістерні упаковки для незліченної кількості споживчих товарів. Він також використовується для обшивки комп'ютерних кабелів. З нього роблять пластикові труби і деталі для сантехніки. PVC (ПВХ) відносно не псується через прямі сонячні промені чи погоду, тому з нього часто ще роблять віконні рами та садові шланги. Тим не менше, експерти рекомендують утриматися від його покупки, якщо ви можете знайти альтернативу.

4.    LDPE

Цей пластик використовується і при виробництві пляшок, і при виробництві пластикових пакетів. Він не виділяє хімічні речовини у воду, яку зберігає.  

Але безпечний він тільки у якості тари для води. Пакети в продуктовому магазині з нього краще не купувати: можете з'їсти не тільки те, що купили, але й деякі вельми небезпечні для вашого серця хімікати.

5.    PP

Цей пластик має білий колір або напівпрозорі тони. Використовується в якості упаковки для сиропів та йогурту.  

Поліпропілен цінується за його термостійкість. Коли він нагрівається, то не плавиться. Відносно безпечний.

6.    PS

Часто використовується при виробництві кавових стаканчиків і контейнерів для швидкого харчування. Проте при нагріванні, виділяє небезпечні хімічні сполуки.  

Полістирол - це недорогий, легкий і досить міцний вид пластику, який, тим не менше, зовсім не підходить для зберігання гарячої їжі та напоїв.

7.    PC або пластмаса без спеціальних знаків

Це найнебезпечніший вид пластику. Використовується при виробництві пляшок для води і харчових контейнерів.  

Зберігати в тарі з полікарбонату їжу або воду категорично не можна: він виділяє Бісфенол А - відому речовину, яка знищує вашу ендокринну систему. Пригнічує вироблення гормону під назвою естроген.  

І ось ще. Перед тим, як купувати що-небудь у будь-якій пластиковій упаковці, подумайте двічі. Все-таки скло набагато безпечніше!

Ann Petryk

До списку новин