загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 19 серпня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Прокурор вимагає 23 роки тюрми для Сенцова

Державне обвинувачення РФ зажадало для українського режисера Олега Сенцова 23 роки колонії суворого режиму.

Про це повідомляє в Твіттері "Радіо Свобода".

Для Олександра Кольченка прокурор вимагає 12 років.

Як повідомлялося, в Північно-кавказькому окружному військовому суді 19 серпня триває розгляд справи українців Олега Сенцова та Олександра Кольченка, обвинувачених у тероризмі. Сторони проводять дебати.

Також, за словами прокурора, Сенцову і Кольченку інкримінують не членство в "Правому секторі", а те, що вони "сприйняли ідеологію цієї організації як керівництво до дії", зазначає Медіазона.

Сенцов і Кольченко відмовляються від участі в дебатах. Виступає адвокат Володимир Самохін.

"Терористичне угрупування" створено слідчими штучно, а більша частина доказів отримана з порушенням закону, говорить захисник.

Самохін ще раз вказує на відсутність у групи осіб, які підпалили офіс "Єдиної Росії" спеціальної підготовки, згуртованості, беззаперечного підпорядкування лідеру, що необхідно для кваліфікації її як "терористичного угрупування".

Адвокат вказує, що в протоколах допитів Афанасьєва його свідчення постійно змінюються так, як було на той момент зручно слідству.

Показання неодноразово судимого Бураковського, який і зараз перебуває в СІЗО, також сповнені протиріч, каже захисник, зокрема - щодо впізнання Бураковським інших осіб.

Самохін вказує на дослівне збігів фраз у різних протоколах упізнань і протоколів перевірки показань на місці: одні й ті самі формулювання як під копірку переходять з протоколу в протокол.

Враховуючи все це, Самохін просить виправдати Олега Сенцова за всіма статтями пред'явленого обвинувачення.

ОБСЄ підтвердила, що обстріл Сартани вівся зі сходу

Спеціальна спостережна місія ОБСЄ підтвердила в офіційному звіті, що селище Сартана поблизу Маріуполя обстріляли переважно зі сходу із застосуванням забороненої мінськими домовленостями артилерії.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

"У контрольованому урядом (України) н.п. Сартана (розташований на відстані 15 км на північний схід від Маріуполя), ССМ виявила 11 воронок від вибухів, засвідчуючи, що вони утворилися внаслідок застосування артилерійських снарядів калібру 122 або 152-мм, які переважно були випущені зі сходу (з території, підконтрольної бойовикам ДНР, - ред.)", - йдеться в документі.

У звіті також відзначено, що внаслідок обстрілу Сартани загинуло дві цивільних особи, ще шість було поранено. Серед постраждалих одна дівчина втратила ногу.

Як відомо, 16 серпня ввечері бойовики почали обстріл із артилерії н.п. Лебединське та Сартана під Маріуполем.

Європейська кіноакадемія закликала Росію негайно звільнити Олега Сенцова

Правління Європейської кіноакадемії звернулося до чільників влади Росії з листом із закликом негайно звільнити утримуваного в Росії за ґратами українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У листі на адресу президента, голови Держдуми, директора ФСБ, міністра внутрішніх справ і генерального прокурора Росії нагадано, що звинувачення проти Сенцова у "злочинах терористичного характеру" залишаються і процес над ним триває, незважаючи на те, що головний свідок обвинувачення відмовився від своїх свідчень.

Група відомих європейських кіномитців закликає владу Росії скасувати звинувачення проти Сенцова, якого тримають за ґратами вже понад рік, і звільнити й реабілітувати його.

Листа, написаного напередодні поновлення процесу над Сенцовим, що призначене на середу, 19 серпня, підписали Стівен Долдрі, Майк Дауні, Аґнєшка Холланд, Даріюш Яблонський, Акі Каурісмякі, Майк Лі, Кен Лоуч, Войцех Марчевський, Даніель Ольбрихський, Фолькер Шлендорф, Бела Тарр, Бертран Таверньє, Анджей Вайда, Вім Вендерс, Кшиштоф Зануссі, а також група діячів Польської кіноакадемії.

У Росії українського кінорежисера Олега Сенцова, а також активіста Олександра Кольченка звинувачують в організації терактів у Криму. Їх арештували ще навесні 2014 року у Криму, який на той час окупувала Росія.

Сенцов, зокрема, заявляв про тортури, які щодо нього застосовували. Однак, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону, який розглядає справу, відмовився порушувати справу за цією заявою. Сенцову може загрожувати до 20 років позбавлення волі, Кольченкові до 10. Обидва відкидають усі звинувачення. Правозахисний центр "Меморіал" у Росії визнав їх політичними в’язнями.

Бойовики менше гатять з артилерії,

проте активніше застосовують стрілецьку зброю

Упродовж минулої доби – 18 серпня, незаконні збройні формування 82 рази порушили режим припинення вогню. 4 рази найманці застосовували артилерію, 32 – міномети, 63 – гранатомети і стрілецьку зброю.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Водночас, найбільш напружена ситуація і надалі зберігається неподалік Донецька.

З 18 години і до опівночі найманці 6 разів вели вогонь по селищу Опитне, застосовуючи при цьому 120-міліметрові міномети, озброєння БМП, гранатомети і стрілецьку зброю. Крім того ворожі міномети ввечері били по підрозділах сил АТО в Пісках. А близько 23 години ворожа артилерія обстрілювала наші позиції в Красногорівці.

Також, о 23.07 знаючи, що у цьому районі не має сил АТО, противник вів вогонь з "Градів" по цивільних будинках в Авдіївці.

На Луганщині, майже з 21 години і до опівночі, незаконні збройні формування з мінометів, гранатометів, стрілецького озброєння обстрілювали наш опорний пункт у Станиці Луганській.

В районі Маріуполя, окупанти близько 7 вечора вели вогонь по Широкиному. А о 22 і близько 23 били по Новотроїцькому зі 122-міліметрової артилерії.

На Артемівському напрямку, майже о пів на 9 вечора, бойовики протитанковими ракетами та з мінометів обстріляли підрозділ української армії в селищі Луганське.

Після опівночі і до 6 ранку 19 серпня, активність ворога зменшилась.

Кримське і Станицю Луганську обстріляли,

у Луганську поранили мирного жителя

У ніч на 19 серпня бойовики обстрілювали село Кримське з танка, Станицю Луганську – з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї, а в Луганську у вівторок поранили мирного мешканця.

Про це повідомляє Луганська обласна державна адміністрація у Facebook вранці 19 серпня.

"Кримське вночі обстріляв танк. Попадання прийшлися в район блокпосту", - сказано у повідомленні.

"У той же час недалеко від населеного пункту під час проведення саперних робіт отримав поранення сапер 24-ї механізованої бригади. Постраждалого доставлено до лікарні м. Сєвєродонецька", - зазначають у ОДА.

У Станиці Луганській обстріл вели з 22:00 до 01:00 з мінометів "Васильок", протитанкових та автоматичних гранатометів і зі стрілецької зброї. Загорівся будинок по вул. Лермонтова. Також було перебито газопровід, але до ранку ремонтникам вдалося його полагодити.

Близько 16:00 у вівторок, 18 серпня, у районі непрацюючого контрольного пункту пропуску в м. Луганськ із підствольного гранатомету вистрілом бойовика було поранено 50-річного мешканця с. Валуйське.

"Терористи заради задоволення своїх садистських нахилів почали обстрілювати мирних мешканців на іншому березі Сіверського Дінця", - заявив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

"Луганська обласна військово-цивільна адміністрація вже давно закрила цей пункт пропуску на окуповану територію у зв’язку з небезпекою для громадян", - наголосив він.

Через обстріл Мар’їнки і Красногорівки постраждали 2 військових і цивільний

Бойовики вранці обстріляли Мар’їнку і Красногорівку Донецької області, унаслідок цього поранено щонайменше двох військовослужбовців і мирного жителя.

"Близько 6:00 бойовики відкрили вогонь по місту (Мар’їнка). Постраждав чоловік 1957 року народження. Житель Мар'їнки був поранений у дворі приватного будинку по вул. Шевченка", - повідомляє ГУ МВС у Донецькій області.

З осколковими пораненнями його доставили до лікарні м. Курахове.

На місце обстрілу направили слідчо-оперативну групу Мар'їнського райвідділу міліції.

Інформація про потерпілих і руйнування уточнюється.

Водночас, за даними Донецької обласної держадміністрації станом на 8:00, у результаті обстрілу Мар’їнки і Красногорівки з важкої артилерії поранено двох військовослужбовців Збройних сил України, повідомляє "Інтерфакс-Україна". "Впродовж минулої доби в Мар’їнському районі відбувався обстріл н.п. Мар’їнка і Красногорівка із застосуванням важкої артилерійської і стрілецької зброї. Станом на 8 годину ранку 19 серпня відомо про двох поранених військовослужбовців ЗСУ", - зазначено в повідомленні. Як повідомляє "Оборона Маріуполя" у Facebook, за минулу добу бойовики 10 разів обстріляли позиції ЗСУ в секторі "М": 3 рази позиції сил АТО обстріляли з артилерії (САУ 122 мм), 4 рази – з міномета 120 калібру, 3 рази – зі стрілецької зброї. Також обстріляли позиції ЗСУ поблизу населених пунктів: Широкине – 3 рази, Чермалик – 3 рази, Новотроїцьке – 2 рази, Новоселівка – 2 і Богданівка – по одному разу. "З 0:00 позиції ЗСУ були обстріляні 1 раз поблизу населеного пункту Старогнатівка з САУ 122 мм. Втрат серед особового складу немає. БПЛА не зафіксовано", - інформує "Оборона Маріуполя".

РФ засудила викраденого естонського поліцейського на 15 років

Псковський обласний суд РФ засудив до 15 років суворого режиму співробітника естонської поліції безпеки Естона Кохвера, викраденого на території Естонії.

Про це повідомляє РИА "Новости".

Суд визнав його винним у шпигунстві, контрабанді, носінні зброї, а також у незаконному перетині держкордону.

Йому також призначено штраф у розмірі 100 тисяч рублів.

Раніше прокурор просив для нього 16 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, РФ затримала естонського поліцейського восени минулого року, звинувативши його в незаконному перетині кордону, шпигунстві, контрабанді зброї.

Водночас у спецслужб Естонії є докази того, що поліцейського було викрадено на естонській території.

ЄС неодноразово звертався до російської влади із закликом випустити Естона Кохвера.

За добу в зоні АТО поранення отримали троє бійців - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у середу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу, на щастя, жоден військовий не загинув і троє отримали поранення", - сказав він.

Наразі ситуація в зоні конфлікту має тенденцію до зниження обстрілів.

"Минулої доби нарахували 82 ворожих обстрілів", сказав Лисенко, зазначивши, що ще три дні тому рахунок ішов на більш ніж півтори сотні.

Також у вівторок, за словами Лисенка, у зоні АТО було зафіксовано проліт 4 безпілотних літальних апаратів.

ОБСЄ: В районі Горлівки, Донецька і Маріуполя погіршення ситуації

Глава СММ ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан констатує погіршення ситуації на Донбасі в районі Донецька, Горлівки і Маріуполя.

Про це повідомляє сторінці СММ ОБСЄ у Facebook.

"Спостерігаємо загострення ситуації в та навколо Донецька, Горлівки і в місцевостях на північ та схід від Маріуполя", - повідомив Апкан.

Крім того, він повідомив, що СММ зіштовхнулась з безпрецедентними перешкодами для своєї діяльності на сході країни.

"Спостерігачам місії потрібні безпечні умови, свобода пересування та співробітництво для виконання своєї роботи", - наголосив він. "Всі сторони повинні подвоїти зусилля для вирішення даної кризи політичним шляхом", - також зазначив він.

До списку новин