загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сивина в бороду – нове хобі в голову

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Сивина в бороду – нове хобі в голову

Німеччина першою в Європі ввела пенсії за старістю – було це у 1889 році. Сьогодні ми не тільки згадуємо німецьку прогресивність, але й розповідаємо про дивовижних пенсіонерів, які, закінчивши працювати, не чекали допомоги від однойменного фонду, а зуміли розбагатіти завдяки власним талантам.

 

Не соромтеся просити

 

Американець Гаррі вирішив, що можна непогано заробити на людському співчутті. Для цього навіть не треба вигадувати жалісливі легенди про хворих родичів або сидіти в переході з простягнутою рукою. Історія не один раз доводила: усе геніальне – просте. Ось так і думав наш герой, коли вперше писав маркером на одній зі своїх банкнот: «Будь ласка, поверніть назад, я дуже бідний», – і додавав домашню адресу. Дивно, та гроші реально повертаються. Щодня в середньому "приходить" від двох до десяти доларів, іноді улов сягає і сотні зелених. Гаррі підписує здебільшого однодоларові купюри, оскільки з ними розлучаються значно частіше. Сам пенсіонер не соромиться цього заняття і вважає дивним той факт, що ніхто не додумався до такого способу раніше за нього.

 Хто сказав, що комп'ютери тільки для молодих?

74-річний японець Тацуо Хоріуті десять років тому закінчив працювати у великій компанії. Пішовши на заслужений відпочинок, чоловікові захотілося нових відчуттів, і він купив комп'ютер. Паралельно захоплюючись живописом, пенсіонер вирішив опанувати спеціальні програми для малювання, проте їх ліцензійні версії коштували дорого. Найкращим виходом із ситуації для Тацуо став... звичайний Excel – всього кілька років знадобилося новоспеченому цифровому художнику для оволодіння майстерністю створення в ньому картин. Тепер його шедеври продаються за п'ятизначні суми і демонструються в одних залах з легендарними «традиційними» полотнами.

 

Найкращі апартаменти

Брюс Кемпбелл зі штату Орегон, США, по півроку живе у своєму будинку з літака. Усе життя працюючи рядовим інженером, чоловік у глибині душі вважав, що гідний більшого. І ось, зібравши необхідні 220 тисяч доларів, він вийшов на пенсію і купив списаний Boeing 727. За кілька років Брюсу вдалося самостійно перетворити його на зручний і комфортабельний будинок для життя та частково привести в робочий стан. На цьому Кемпбелл не зупинився – він придбав ще одну «беушну» машину в Японії і запустив сайт airplanehome.com, де ділиться своїм досвідом «перевтілень». Незвичайна діяльність американця вже привернула велику увагу в усьому світі: від Коста-Ріки до Нідерландів люди почали переселятися в літальні апарати. У середньому на переобладнання літака йде 30-50 тисяч доларів.

 

Перший мільйон у 90

Після смерті чоловіка німкеня Інгеборга Моотц лишилася з купою боргів і крихітною пенсією, адже практично все життя була домогосподаркою і ніде не працювала. Та одного разу, знайшовши серед паперів покійного чоловіка документи на придбання акцій, фрау Моотц почала грати на біржі. Купувати дешевше, продавати дорожче – нібито постулат Капітана Очевидності, проте це головне правило Інгеборги, ні більше ні менше. Може, їй просто щастить, а може, здібності жінки справді вищі, ніж в інших, однак 2013 року вона заробила свій перший мільйон у євровалюті. Для цього їй знадобилося 15 років. Сьогодні Інгеборга Моотц їздить з майстер-класами та лекціями по всьому світу, пише книги і, звісно, продовжує грати на біржі. При цьому жінка так і не завела комп'ютер – усі записи вона робить у звичайному зошиті в клітинку, а переговори веде тільки по телефону. Ніякого інтернету, ніяких сучасних технологій – як бачимо, олдскул не здається!

 

Замість аптеки – на подіум

 

Німецькому дизайнеру Бернарду Вільгельму зараз лише сорок один, але і йому знайшлося місце в нашому матеріалі. Незважаючи на те що до пенсії модельєрові ще далеко, до старості він підходить і відповідально і творчо водночас. Торік Бернард розробив колекцію, яку замість довгоногих красунь і накачаних чоловіків представляли... гламурні пенсіонери. Напевно, кожен другий хіпстер позаздрить подібним «лукам». Виходить, що після 60 можна не тільки грати в доміно у дворі, а й підкорювати фешн-індустрію.

 

До речі, в матеріальному еквіваленті це приносить чимало. Кармен Делл'Орефіс, яка офіційно вважається найстаршою манекенницею у світі, заробляє мільйони доларів щороку, співпрацюючи з такими виданнями та брендами, як Vogue, Harper's Bazaar, Elle Italia, Christian Dior, Norisol Ferrari, Missoni for Lindex та інші. Зараз жінці 82, проте вона й не думає зупинятися – фотосесії, покази, зйомки – Кармен не уявляє себе без цього: «Хоч я і не претендую на вічне життя, та свій строк хочу прожити у щасті, а смерть зустріти в туфлях на високих підборах!»

 

Автор: Корній Грицюк

До списку новин