загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Анна Халпрін (94 роки), яка танцює з Богом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Анна Халпрін (94 роки), яка танцює з Богом

У 51 рік Анна Халпрін повільно вмирала. Лікарі діагностували у неї важкий, невиліковний рак кишечника. Все, що залишалося Анні, це примиритися з близьким кінцем… Але жінка  почала танцювати і, як не фантастично це звучить, перемогла рак. З тих пір ось уже понад 40 років вона танцює - не заради мистецтва, а заради здоров'я та життя. У свої 92 роки Анна Халпрін багато виступає і викладає. Вчить інших виліковуватися за допомогою танцю.

Анна запевняє, що нічого надзвичайного в її історії немає. «Механізм природнього самозцілення вбудований в кожну клітину тіла, - пояснює вона. - Потрібно лише навчитися його запускати».

Для Анни Халпрін ідеальним способом запустити цей механізм став танець. Це був не просто рух під музику, а танець, який поєднаву собі рух тіла з почуттями та переживаннями.

Дізнавшись про хворобу, жінка взяла фарби і намалювала на великому папері свою страшну хворобу так,  як вона її собі уявляла. Вийшла грізна абстрактна пляма. Жінка повісила картину на стіну та запросила друзів і виконала перед ними «Танець Раку». Ідея полягала в тому, щоб мовою танцю передати близьким людям свої страхи, сумніви, відчай. Виглядало це не просто незвично, а часом, навіть, моторошно. Жінка падала на землю, здіймала у відчаї руки до неба, кричала, вигукувала дивні слова, звуки… Це видовище нагадувало якесь дивовижне релігійне дійство…

«Одного разу, в дитинстві я побачила, як мій дядько молиться і розгойдується під час молитви, - розповідає Анна Халпрін. - Тоді я подумала, що Бог, напевно, танцюрист».

 

Дивно, але «Танець Раку» допоміг. Анна Халпрін повністю вилікувалася. «Моя боротьба з хворобою стала для мене дивовижним даром, - зізнається вона. - До раку я жила, щоб танцювати. Після - танцюю, щоб жити».

Саме це мистецтво - танцювати, щоб жити, - Халпрін і викладає з тих пір своїм учням. Її метод полягає в тому, щоб встановити глибокий зв'язок між розумом і фізичним тілом.

Наприклад, вона просить учнів взяти папір і намалювати свої страхи, переживання - все, що прийде в голову. А потім, імпровізуючи, показати за допомогою танцю цей малюнок. Тобто розповісти про ті ж переживання, але вже мовою руху.

 «Я вчу людей прислухатися до свого тіла, - пояснює Анна Халпрін. - Вони лікують себе самі, я лише вказую їм на ресурси. Те, що я  можу допомогти людині у відчаї робить мене найщасливішою людиною в світі! ».

Зараз, напередодні свого 93-річчя, Анна Халпрін двічі на тиждень проводить у своїй студії тригодинні заняття, а ще веде авторські семінари. Вона працює не тільки з хворими людьми, а й з усіма, хто хоче навчитися краще відчувати власне тіло. Наприклад, вона веде семінар з розвитку творчих здібностей. Він триває по шість годин на день п'ять днів поспіль. Крім того, ця героїчна жінка періодично виступає на  фестивалях.

40 років Анна Халпрін та її танець зцілюють людей там, де традиційна медицина безсильна… Найдивовижніше, що партнером в її танці дійсно є Господь Бог… І,  судячи з усього, він непоганий танцюрист…

До списку новин