загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Волонтер із необмеженою добротою

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Волонтер із необмеженою добротою

Херсонець Григорій Янченко зібрав для наших бійців близько 100 тисяч гривень //www.day.kiev.ua

 

Нові випробування, що постали перед Україною впродовж останнього року, виявили тисячі чудових людей, які готові йти на величезні жертви заради захисту своєї землі, родини, свободи... Приклади безкорисливих подвигів і самовіддачі деяких бійців тилу надихають. Один із таких — херсонський пенсіонер Григорій Янченко. Він — людина з обмеженими фізичними можливостями, але з безмежним бажанням зробити свій внесок у перемогу України. Колись продавав газети в кіоску. А починаючи з квітня, чи не щодня долає три кілометри на інвалідному візку до популярного в Херсоні торговельно-розважального центру. Тут, жартує чоловік, його нове «робоче місце». До візка прикріплена скринька для грошей із написом про допомогу українській армії, поруч — фотозвіти візитів із подарунками для бійців, а за спинкою візка два прапори — України та Повітряно-десантних військ. За ці місяці Григорій Миколайович зібрав близько 100 тисяч гривень.

«Я вийшов і почав збирати кошти для військових. Якось один чоловік кинув у скриньку 20 гривень і запитав, чим ще може допомогти. Я відповів, що мені потрібен транспорт для доставки коштів і закуплених речей у миколаївський госпіталь для поранених. Він погодився. Ми завантажили його авто, дорогою люди з ринку надавали нам ще фруктів. Усі продукти передали на кухню, а речі — особисто хлопцям. Пригадую, як вони раділи тільникам — це щось особливе для десантника, — розповідає «Дню» Григорій Янченко. — Згодом я потоваришував із іншими волонтерами, автомайданівцями. Ми їздимо по блокпостах на Херсонщині, бували й у зоні АТО. На всі зібрані мною кошти купуємо найнеобхідніші речі та пристрої: теплий одяг, розвантажувальні жилети, оптичні приціли, взуття, прилади нічного бачення, а одному хлопцю я подарував власний візок. Намагаюся зберігати всі чеки й виписки, щоб ніхто не подумав, що я збираю гроші для себе. Мене ніхто не перевіряє, але все може бути, влада міняється, не хочу, щоб потім обізвали шахраєм. За ці місяці мене дуже здивувало, яку доброту й милосердя виявили наші люди, звичайні перехожі. Спочатку менше довіряли, а коли побачили мої фотографії з військовими та ще кілька матеріалів у ЗМІ — довіра зросла».

Григорій Янченко каже, що намагатиметься робити й далі все, що в його силах. Його друзі-волонтери дивуються такій результативності, а головне — щирості, з якою пенсіонер допомагає військовим. «Я все думаю: як я мало можу, якби ж у мене були інші можливості, я б збирав і возив нашим солдатам ще більше, — говорить Григорій Миколайович. — Але хоч як би там було, я вірю в найкращий шлях для України. У те, що ми будемо справді самостійними, а незабаром — частиною Європейського Союзу. Наш народ показав своє прагнення до цього. Дуже прикро за Росію... Знаєте, я коли почув про тих псковських десантників, які нібито заблукали на нашу територію, дуже розчарувався. Стало боляче, адже у 60-х роках я служив саме в тій псковській бригаді. Відтоді минуло багато часу, там зовсім інші люди, вони підтримують терористів, які вбивають наших хлопців. Гадаю, ми могли б придушити тих «ополченців» на Донбасі, але не вистачило вмілого керівництва та вчасного реагування. Попри це, наш народ не здолати, я переконаний. Подивіться: голодомори, світові війни, але все одно ми живемо й боремось. І я вірю, що ми обов’язково переможемо. Такий чудовий народ не повинен страждати».

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон

До списку новин