загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні − Міжнародний день грамотності та солідарності журналістів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Сьогодні − Міжнародний день грамотності та солідарності журналістів

Щороку 8 вересня в системі ООН відзначається одразу два свята: Міжнародний день грамотності та Міжнародний день солідарності журналістів.

Міжнародний день грамотності був заснований ЮНЕСКО в 1966 році за рекомендацією «Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності», яка відбулася в Тегерані 8 вересня 1965.

Головна мета свята - активізувати зусилля суспільства по поширенню грамотності. Варто відзначити, що кількість грамотних людей в світі досягло 4 мільярдів. У той же час більше 860 мільйонів дорослих залишаються неписьменними, а більше 100 мільйонів дітей не ходять до школи.

Крім того, світова громадськість намагається підняти престиж грамотності. Сьогодні під егідою ООН реалізується програма, спрямована на поширення грамотності.

Вивчаючи іноземні мови, ми забуваємо, що українська мова дуже багата на фразеологізми, ідіоми та крилаті вислови.

Нагадуємо, що сьогодні Міжнародний день грамотності і саме час дізнатися про нові цікаві засоби для вираження думок. Отож, збагачуймо мовлення та маймо олію в голові!

Також 8 вересня журналісти всіх країн і видань покликані демонструвати світові свою згуртованість у справі захисту своїх прав. Міжнародний день солідарності журналістів заснували в 1958 році в Бухаресті.

До списку новин