загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Краса врятує світ: 9 вересня - Міжнародний день краси

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Краса врятує світ: 9 вересня - Міжнародний день краси

Увесь світ святкує сьогодні, 9 вересня, Міжнародний день краси. У цей день прославляється все прекрасне, яке, за словами класика, "врятує світ". День краси був заснований у 1995 році рішенням Міжнародного комітету, що займається проблемами естетики і косметології. Бажання зробити світ навколо нас красивішим - прекрасне.

Жіноча краса, як відомо, поняття відносне. Наприклад, у Стародавній Греції і Римі цінувалися спортивні тіла, у Середні віки в моді були хирляві, бліді панянки, а в епоху бароко оспівувалася повнота і огрядність (згадаймо портрети Рубенса). За одне лише ХХ століття ідеали краси змінювалися незліченну кількість разів: на обкладинках красувалися то майже безстатеві панянки, що освоюють чоловічі професії та одяг, то пишнотілі чуттєві блондинки а-ля Мерилін Монро, то дівчата унісекс в стилі Твіггі, то дихаючі здоров'ям жінки - королеви аеробіки. З 90-х років і до цих пір в світі зберігається культ супермоделей. У журналах, на подіумах, у рекламі правлять бал високі довгоногі і довговолосі дівчата з параметрами 90 - 60 - 90 і менше. Але незважаючи на диктатуру фешн-індустрії, поняття про жіночу красу у народів світу різняться. Одні зберігають свій традиційний вигляд, інші намагаються підлаштуватися під тренд всупереч законам природи. Ми вирішили зібрати характерні риси красунь різних країн.

Україна. Кажуть, українки надзвичайно красиві. Як тут не згадати знамениту українську пісню "Чорнії брови, карії очі"? Вулицями Києва ходять справжні красуні - світловолосі дівчата з ясними блакитними очима, витонченими руками і довгими ногами. За результатами опитування, яке проводив великий сайт подорожей Гонконгу, Київ було обрано містом з найбільшою кількістю красунь. Україна - один з лідируючих регіонів з відбору моделей. У результаті змішування крові, наприклад під час турецьких завоювань, народилася неповторна краса. Тут перемішана кров слов'янських народів, персів, монголів, турків та багатьох інших. Особливо красивим стало поєднання темного волосся і блакитних очей.

Росія. Росіянки регулярно очолюють рейтинги найкрасивіших і найчарівних жінок в іноземних ЗМІ. Чоловіки з усього світу дійсно вважають москвичок одними з найкрасивіших жінок на планеті, але в той же час помічають в них багато зарозумілості. Жінки Росії славляться у всьому світі за бездоганну шкіру і те, як вони старіють. Російські дівчата білошкірі, блакитноокі, світловолосі.

Норвегія. Для норвежців привабливими залишаються світле і довге волосся, маленький ніс, широкі стегна і виразні вилиці. Власні національні риси вони вважають найкрасивішими в порівнянні з іншими північними народами. Сучасні мешканки Норвегії віддають перевагу зручності, як і інші європейки. Багато хто обирає спортивний стиль в одязі і захоплюються зимовими видами спорту, особливо лижами. Гарно вбиратися прийнято хіба що у свята або на вечірку. Поведінка відрізняється впевненістю в собі, стриманістю, прямолінійністю, іноді навіть грубістю. І феміністок тут більше, ніж в США.

Америка. Еталони США - це лялька Барбі, моделі і голлівудські знаменитості. Типова міс Америка - спортивна, засмагла блондинка з білосніжною посмішкою. Щороку пластичні хірурги США складають список знаменитостей, на яких хочуть походити жінки, і майже завжди в них фігурує Анджеліна Джолі (мрія багатьох американок - пухкі губи). Деякий час тому американки хотіли бути схожими на Барбі: Сінді Джексон, наприклад, зробила 52 операції, щоб наблизитися до еталону краси, заданому лялькою. Тепер, за даними пластичних хірургів, їм стали подобатися більш пишні форми: у фаворитах Кім Кардашьян і Дженніфер Лопес. Красу по-американськи в пародійній формі можна побачити на дитячих конкурсах краси в Америці, де з дівчаток найчастіше роблять живих ляльок.

Австралія. Австралійська красуня аж ніяк не анорексична: влада з 2010 року бореться з модою на худорбу, забороняючи моделям з низькою масою тіла виходити на подіум, а редакторам журналів - ретушувати фотографії. Ніякого штучного подовження ніг, коригування талії або видалення веснянок - моделі поступаються місцем дівчатам-серфингисткам.

Бразилія. З бразильським кліматом досить складно приховати недоліки фігури і обличчя під одягом і шаром пудри. Тому бразилійки вміють стежити за собою. Втім, місцевий еталон краси - це широкі стегна, великі груди, довге кучеряве волосся, великі губи і кирпатий ніс. Багато молодих мешканок Бразилії хочуть мати світле пряме волосся і готові заради цього вдатися до різних хімічних засобів для висвітлення та випрямлення волосся. Стрижки тут не популярні, волосся просто збираються в хвіст або заколюються. Бразильські красуні носять великі прикраси, причому змішуючи дорогоцінні метали і біжутерію.

Англія. Існує стереотип про те, що англійські жінки не дуже красиві. Так, до англійок, особливо з середнього класу, складно застосувати слово "гарненька" або "сексуальна". Але це зовсім не означає, що британські жінки непривабливі або не вміють себе подати. Англійська краса стримана і аристократична: природність у всьому, мінімум макіяжу, зручний одяг, часто штани, взуття на тонкій підошві, худорлявість, бліде обличчя з ластовинням. Багато хто відзначає, що англійки досить емансиповані і можуть тримати себе трохи по-чоловічому в спілкуванні, щоб з ними рахувалися. Британки не бояться постаріти, зморшки навколо-очей промінчики вважаються ознакою краси і зрілості.

Саудівська Аравія. Кілька років тому першою красунею арабського світу стала дівчина з Саудівської Аравії Мувадда Ноур, яка важила 90 кг. Стандарти краси в арабських країнах зберігаються протягом багатьох століть. Коли жінка не виходить у світ без довгої традиційної вільної сукні з рукавами і хіджабу на голові, не дивно, що головними жіночими принадами вважаються великі виразні очі, густі брови, неширокі губи, білі зуби і витончені тонкі кисті рук. Фігура при цьому може бути будь-якої форми, повнота часто має перевагу. При цьому сучасні саудівські жінки, як і росіяни, обожнюють високі підбори, дорогі сумки і прикраси.

Японія. Японським жінкам вдалося з успіхом виконати мрію всіх азіаток світу - завдяки косметиці та процедурам вони стали воістину білошкірими. Це й нація в світі з найбільшими головами, але вони цього не соромляться, а навпаки, всіляко підкреслюють. У моді великі в'язані шапки з помпонами і об'ємні зачіски. Худорлявість і молодість - теж вірні ознаки краси, як і довге блискуче волосся, чиста шкіра і європейський розріз очей, тому популярні пластичні операції по їх візуальному збільшенню. Для японських жінок догляд за собою - це цілий ритуал, подібний до чайної церемонії, який виконується мінімум два рази на день. А ідеальною поведінкою завжди вважалося м'яка, боязка і покірна.

ПАР. В африканських країнах споконвіку гарними вважалися жінки максимально повні, оскільки це свідчило про їхнє здоров'я і багатство сім'ї. З поширенням західних стандартів в ПАР з'явилися спільноти, в яких худі жінки користуються успіхом, у той час як в інших групах на високих і худих африканок дивляться як на хворих в прямому сенсі цього слова. Згідно з опитуваннями місцевих жителів, красива африканська жінка - це жінка з жовтуватим кольором шкіри однорідного тону та круглим обличчям. Словом, стандарти, визнані в усьому світі сьогодні, перемагають і в Африці. Якщо не брати до уваги дикі племена.

Іспанія. Жіноча краса по-іспанськи - це відвертість і чуттєвість у всьому: в одязі, у вираженні почуттів, в спокусливих рухах. Струнка, з пишними формами іспанська красуня років тридцяти п'яти не боїться демонструвати свою сексуальність, надягаючи короткі спідниці і облягаючі фігуру сукні з глибоким декольте. Чорне як смола волосся, темні очі, смаглява шкіра - атрибути привабливості в Іспанії. Однак всупереч всім стереотипам блондинок тут теж люблять, наприклад, Міс Ібіца Саманту Торрес. Також іспанки обожнюють прикраси, особливо золоті, і танці. Навіть найогрядніша іспанка вміє граційно рухатися і танцювати.

Китай. Китайські красуні мініатюрні, витончені, з невеликими грудьми, блідою шкірою, тонкими вигнутими бровами, довгими віями і червоними губами. Цінується і довге красиве пряме чорне волосся. Обов'язковою умовою жіночої привабливості залишаються маленький розмір долонь і стіпнів, які в давні часи китайським дівчаткам перебинтовували так, що вони переставали рости. Крім того, китайська краса - це лагідність у всіх відносинах: покірність у характері і улюблений китайцями зріст 165-170 см. Звичайно, в останні роки критерії зовнішньої привабливості у китайців все більше підміняються західними стандартами.

Індія. Індійський рецепт краси - досягнення гармонії душі і тіла. Бажано за допомогою йоги, натуральної косметики і правильного харчування, а не виснажливих дієт і відвідувань косметолога. Тут уу пріоритеті здоровий вигляд, округлі форми, великі груди - все, що вселяє в чоловіка впевненість у спроможності жінки як матері його майбутніх дітей. В індійських жінок від природи щільна шкіра, і догляду за нею приділяється багато уваги. Хімічної фарбою для волосся корінні індіанки масово нехтують, віддаючи перевагу хні, причому індійська хна може пофарбувати волосся в будь-які кольори - від блонда до чорного. Гарна постава і плавна хода також підвищують рейтинг красуні.

Німеччина. Німкень часто звинувачують у надмірній прагматичності. І даремно: жінки цієї країни відрізняються похвальною спортивностью, працьовитістю в усіх відношеннях і прагненням до консервативного ідеалу. Він простий - блакитні очі, світле волосся, тонкі риси обличчя, худорлява підтягнута фігура. Словом, Клаудіа Шиффер. Феноменальна німецька дисциплінованість допомагає жінкам привести себе до якого завгодно стандарту. Яскравий макіяж не дуже популярний у німкень. Виняток становлять дівчата, які відчайдушно експериментують з різними кольорами фарби для волосся і лаку для нігтів.

Франція. "Скромність і розкіш - дві сестри", - стверджувала Коко Шанель. Для француженок дійсно характерні помірність і елегантність. Ніяких прозорих або відверто обтягуючих нарядів, занадто яскравих забарвлень. Жіноча краса, як хороше вино - впевнені французькі чоловіки. Витончена, струнка, доглянута жінка у вишуканому діловому костюмі пастельних тонів - такий ідеал краси в столиці моди. Чим старше дама - тим менше на ній косметики. Француженки використовують блідий французький манікюр і духи з солодким запахом, а природність і легкість завжди зіграють на користь їхніх власниць. "Щоб себе порадувати, часом досить просто помити голову", - свідчить французька приказка.

До списку новин