загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нові тарифи розширили коло претендентів на отримання субсидiй

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Нові тарифи розширили коло претендентів на отримання субсидiй

Українцi вдруге отримали бланки заяви та декларацiї про доходи для оформлення соцiальної допомоги вiд держави.  Багато людей, якi сподiвалися отримати допомогу вiд держави для сплати комунальних послуг ще влiтку, розчарувалися. Розмiр субсидiй для них становив до 20 гривень.

Однак iз вересня в країнi пiдвищили плату за електроенергiю, а вже у жовтнi почнеться опалювальний сезон, а значить, суми платiжок зростуть. Враховуючи це, українцi отримали поштою ще один комплект бланкiв для оформлення субсидiй. Що в них нового? Чи потрiбно їх заповнювати тим, хто вже має субсидiї?

Пояснює Оксана Яковець, заступник директора департаменту соцiального захисту населення облдержадмiнiстрацiї.

- Чи всiм особам потрiбно ще раз заповнювати заяву та декларацiю про доходи? Чи робити це тим, хто вже має субсидiю?

- Якщо люди навеснi отримали бланки заяви та декларацiї про доходи, звернулися за субсидiєю i їм було визначено право на неї, то тепер вдруге заповнювати i надсилати чи заносити папери власноруч не потрiбно, - каже Оксана Яковець. - Однак якщо ранiше вони зверталися iз заявою до органiв соцзахисту, але не отримали субсидiю, бо їх доходи перевищували розмiр обов'язкового вiдсотка плати, то тепер можуть заповнити заяву ще раз.

- Що це їм дасть? 

- З 1 вересня, як вiдомо, пiдвищилися цiни на постачання електроенергiї, тому можливо, що тепер субсидiя їм вийде.

- Чи змiнилися самi бланки, якi тепер отримали люди, i процедура?

- Бланки не змiнилися. Однак ще влiтку Кабмiн прийняв постанову, яка передбачає змiни в порядку оформлення житлових субсидiй. Тому, заповнюючи бланки, цi змiни треба врахувати. Зокрема, постанова дозволяє вказувати не суму доходу, а його вид, тобто звiдки людина отримує грошi, - заробiтна плата, пенсiя чи стипендiя. Завдяки цьому нововведенню скасовано штрафи за неправильно вказанi в декларацiї доходи. До сукупного доходу громадян тепер не включатимуть благодiйної допомоги, одноразової допомоги, яка надається урядом або органами мiсцевої влади, доходiв (зарплати) вiйськовослужбовцiв, якi беруть участь в АТО. На бажання людини, можна декларувати свої доходи (доходи родини) або за весь минулий 2014 рiк, або за шiсть мiсяцiв 2015-го, якi передують мiсяцю звернення. Тобто, якщо особа звернеться iз заявою у вереснi, то до розрахунку можуть братися доходи за березень-серпень. Або ж призначати субсидiю можна за даними трьох попереднiх мiсяцiв.

- Тепер ймовiрнiсть отримати субсидiю в людей буде бiльшою?

- Звичайно, вона зросла, тому що збiльшується вартiсть на постачання певних послуг.

- Однак поки що немає найдорожчого складника компослуг - вартостi опалення. Чи не втратять люди, якi подадуть заяву вдруге, можливiсть отримати субсидiю за опалення?

- Звiсно, в опалювальний перiод усi ми будемо платити бiльше. Тому люди, якi не отримали субсидiю анi пiсля першого, анi пiсля другого звернення, можуть самостiйно звертатися iз заявою ще раз. Для цього можна або самому видрукувати заяву i надiслати поштою, або звернутися в управлiння соцзахисту, де достатньо бланкiв, або ж у вiддiлення Укрпошти. У сiльськiй мiсцевостi заяви приймають уповноваженi особи, яких визначають виконавчi органи сiльських i селищних рад. Громадянам, якi вже отримують субсидiї, їх автоматично перерахують на початок опалювального сезону.

- До якого числа можна надсилати другий комплект документiв - заяву та декларацiю?

- Будь-коли. Субсидiя призначається з мiсяця звернення i надається на 12 мiсяцiв. Отже, якщо особа звернулася у вереснi, то їй можуть призначити субсидiю з вересня 2015 року по вересень 2015-го. Ще нагадаю, що на допомогу держави у сплатi за комунальнi послуги можуть розраховувати й особи, якi винаймають житло. Однак лише за умови наявностi офiцiйного договору оренди, а також записаних на їхнє прiзвище особових рахункiв за комунальнi послуги.

Свiтлана ОЛIЙНИК

До списку новин