загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Знижки для своїх: секрети дешевих і вигідних покупок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Знижки для своїх: секрети дешевих і вигідних покупок

Українці об'єднуються, щоб економити, і радять знайомитися з продавцями і скуповуватися оптом.

З початку року ціни в Україні зросли, за даними Держслужби статистики, вже більш ніж на 40%. Це змусило людей придумувати нові способи економії. Винахідливі українці кооперуються в соцмережах і полюють за знижками.

Мешканці Миколаєва створили в соціальних мережах групу "Ціни для своїх". У ній учасники діляться один з одним інформацією про знижки, акції і дають поради щодо економії. Діє це так: один з учасників кидає в групі клич, а решта – дякує і підхоплює.

"У супермаркеті біля мого будинку акція на банани! Вони злегка полежали, але ціна – 12 грн", – ділиться в групі Вікторія Лакезіна. На пост відгукуються інші учасники: "Взяла банани, дякую! На оладки саме воно", – пише Валентина Атанасова.

Крім того, учасники групи кооперуються, щоб в супермаркетах купувати кілька однакових одиниць продукції (тоді це дешевше на 10-15%). "На одній тільки пачці масла можна заощадити 1,5-2 грн, а на пакеті рису або макаронів – до 3 грн. У підсумку чек в 500 грн принесе економію до 50 грн", – розповідає нам Віторія Креслюк із Черкас.

Користуються такими групами "для своїх" і пенсіонери, адже у них більше часу, щоб об'їхати магазини та ринки в пошуках найнижчих цін і поділитися здобутою інформацією. Деякі з них радять для економії подружитися з конкретним продавцем на ринку, взяти у нього телефон і замовляти, наприклад, м'ясо заздалегідь. "Знижка в 25% гарантована", – пише пенсіонер Михайло Юрченко.

Економити в складчину можна і на одязі. "У багатьох магазинах другу-третю річ можна купити зі знижкою, – розповідає одесит Ігор Бойко. – У соцмережах греблю гати груп, де можна домовитися скупитися в складчину. Нещодавно я так купував джинси: вони коштували 500 грн, а друга річ в чеку йшла зі знижкою в 50%. Я знайшов людину, якій теж потрібні були джинси. Наш чек вийшов на 750 грн. На двох – по 375 грн, тобто чистої економії – 125 грн. Користуються таким і мами, купуючи речі для малюків".

Створюють українці спільноти для оптових замовлень одягу та техніки з Китаю та Південно-Східної Азії: при оптовому замовленні фабрика може зробити хорошу знижку, і доставка буде максимально швидкою. Але тут є підводні камені. "Покупку можна помацати або приміряти. Нерідко виявляється, що привезли не те, що хотілося. А повернути вже не можна", – говорить експерт ринку товарів і послуг Володимир Царук.

До списку новин