загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 28 вересня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Меркель: ситуація в Україні має важливе значення для глобальної безпеки

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, в ході якої сторони обговорили підготовку до зустрічі в "нормандськомуї форматі" в Парижі 2 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Федеральний канцлер зазначила, що ситуація в Україні має важливе значення для глобальної безпеки. У цьому контексті, за її словами, слід чітко розрізняти безпеку в Україні і в Сирії", - йдеться в повідомленні.

Порошенко і Меркель в черговий раз погодилися, що проведення псевдовиборів на окупованих територіях підриває Мінський процес.

Крім того, сторони обговорили стан підготовки до початку поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом з 1 січня 2016 року, а також перспективи введення ЄС безвізового режиму для українців.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон також зазначив, що проведення псевдовиборів на окупованих територіях є неприйнятним і підриває Мінські домовленості.

 

У РФ поліція затримала учасників акцій проти війни з Україною

У Москві та Петербурзі поліція затримала учасників Маршів миру - акцій проти війни з Україною.

Про це повідомляє сайт "Грани.Ру".

В обох містах акції проходили неузгоджено.

"Москва і Санкт-Петербург відмовилися виконувати незаконні рішення мерії та адміністрації", - писали організатори.

У Москві було затримано 11 осіб, у тому числі організатор заходу Олексій Домников.

Затриманих на двох автозаках доставили в ОП. Там на Домникова оформили протокол за частиною "проведення публічного заходу без подачі повідомлення", на інших демонстрантів - протоколи за частиною "порушення порядку проведення публічного заходу".

Пізніше затриманих відпустили.

У Петербурзі затримані двоє. Одного активіста поліція схопила за те що у нього на плечах був пов'язаний прапор України, а на голові була синьо-жовта кепка з гербом. Другу учасницю затримали за спробу розгорнути плакат.

Всього, за даними ЗМІ, в пітерській акції взяли участь близько 2 тисяч осіб. До колони демонстрантів з синіми і жовтими кулями приєднувалися деякі перехожі, у тому числі іноземці, коли дізнавалися, яка тематика ходи.

Також в Пітері демонстранти провели поодинокі пікети з плакатами "Ні війні", "РФ - геть з України", "Світ наш", "За анексію і агресію - винуватців до відповіді!", "Слава Україні! Героям слава!". Частина демонстрантів була одягнена у вишиванки.

Присутні також проспівали під гітару кілька антивоєнних пісень. Потім на вимогу поліцейських вони розійшлися.

Із залу ГА ООН під час промови Порошенка вийшов тільки Чуркін - ЗМІ

Під час виступу президента України Петра Порошенка в ООН зал покинув постпред Росії в ООН Віталій Чуркін, проте в залі залишилася частина представників РФ.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на дипломатичне джерело.

При цьому, за словами джерела, глава російського МЗС Сергій Лавров не був присутній у залі, оскільки чекав своєї черги вийти на трибуну ООН в кімнаті очікування.

"Неправильно стверджувати, що російська делегація покинула зал під час виступу українського лідера. Зал покинув тільки керівник (Чуркін), при цьому значна частина делегації перебувала в залі", - сказав співрозмовник.

Джерело зазначило, що Порошенко запізнився на свій виступ, в результаті чого виголосив свою промову не в свій час, а прямо перед Лавровим.

"Він пропустив свою чергу, прийшов пізніше. Таке буває. Нічого страшного в цьому немає", - заявив він.

При цьому ще одне джерело в делегації РФ додало, що Порошенко запізнився, оскільки "виступав в іншому місці".

Раніше повідомлялося, що делегація РФ вийшла із зали ГА ООН під час промови Порошенка на знак протесту.

Путін заявив, що Януковича "скинули" США

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Сполучені Штати пов'язані зі "скиданням" Віктора Януковича, коли він втік до РФ.

Про це він повідомив в інтерв'ю американському журналісту Чарлі Роузу, передає "ТАСС".

"Я знаю про це точно", - зазначив Путін.

За словами російського президента, він знає про це від "людей, які живуть в Україні".

"Тому що люди, які живуть в Україні, у нас з ними тисячі спільних всяких контактів і тисячі зв'язків. І ми знаємо, хто, де, коли зустрічався, працював з тими людьми, які скидали Януковича, як їх підтримували, скільки платили, як готували, на яких територіях, в яких країнах і хто були ці інструктори. Ми все знаємо", - заявив він.

Крім того, Путін зазначив, що РФ поважає суверенітет України, "але ми хотіли б, щоб і інші країни поважали суверенітет інших країн".

Також він заявив, що РФ не грає ніякої ролі в зміщенні влади в Україні.

"Росія ніколи не приймала і не збирається брати участі в діях, спрямованих на повалення легітимної влади", - сказав Путін.

Говорячи про російські війська на кордоні з Україною, Путін зазначив, що це "не злочин".

"А якщо ми тримаємо свої війська на нашій території на кордоні з якоюсь державою, ви вважаєте, що це вже злочин?", - заявив президент РФ.

При цьому на запитання журналіста про те, що "деякі стверджують, що російські війська перебувають на території сусідньої країни", Путін не відповів.

Четверо військових поранені через обстріли бойовиками - штаб

 Минула доба в зоні АТО не пройшли повністю спокійно - в темний час бойовики посилили вогневу активність.

Про це прес-центр АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

З 21:17 і майже протягом години терористи з гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілювали український опорний пункт в селищі Мар'їнка поблизу Донецька. У результаті четверо українських бійців отримали поранення.

Крім того, ввечері і вночі бойовики на тимчасово окупованій території продовжували відкривати вогонь, намагаючись втягнути сили АТО в бойове протистояння.

Близько 18:00 неподалік Маріуполя бойовики били з гранатомета в напрямку українських підрозділів в Новотроїцькому. Гранати лягали в 50-60 метрах від українських позицій.

О 20:00 на Артемівському напрямку з боку Горлівки бойовики застосовували стрілецьку зброю в районі Майорського. Близько 22:00 і 23:00 крупнокаліберний кулемет терористів працював неподалік Луганського.

Всього за минулу добу бойовики тричі цілеспрямовано обстрілювали позиції сил АТО.

Сьогодні, 28 вересня, з півночі і до 6:00 в зоні АТО режим тиші не порушувався.

Бойовики відбирають на КПП майно, а ще зникають люди - ІС

На КПП бойовиків фіксуються множинні факти "вилучення" майна в осіб, які прямують до чи повертаються з територій, підконтрольних Україні.

Про це заявляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook.

"У Горлівці члени НЗФ відібрали автомобільний причеп у цивільної особи, у районі Новоазовська в місцевих жителів терористи відібрали мікроавтобус, його власників сильно побили", - пише він.

Між тим, за словами Тимчука, "розслідування" убивства 3-х місцевих жителів бойовиками з так званого "мотострілкового полку 1 АК ДНР" у районі Новоазовська "МГБ" і "прокуратура" спускають "на гальмах".

"Тим часом у Новоазовському районі далі зникають люди", - пише він.

За добу в зоні АТО поранення отримали четверо бійців - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у понеділок розповів речник Адміністрації з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок провокацій жоден український військовий не загинув, поранення отримали 4 наших бійці", - сказав Лисенко.

За його словами, це сталося біля Мар'їнки Донецької області.

До списку новин