загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 29 вересня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

Задля збереження миру в світі необхідне реформування ООН – Порошенко

Якщо Україна отримає місце в РБ ООН, її пріоритетом буде консолідація заради миру.

Про це під час виступу на Саміті з питань миротворчості заявив президент України Петро Порошенко передає прес-служба глави держави.

"В ці дні світ серйозно стурбований збільшенням числа заворушень та насильства по всьому світу і обґрунтовано очікує більшої участі Організації Об'єднаних Націй у відновленні миру і безпеки. Я вважаю, що ООН повинна скористатися цією можливістю і вирішувати поточні проблеми безпеки шляхом ефективного реформування своїх можливостей з підтримки миру", - сказав Глава держави під час виступу на Саміті з питань діяльності з підтримки миру.

На думку Порошенка, міцним підргунтям для таких змін могли б стати останні ініціативи Генерального секретаря ООН, зокрема, щодо всеосяжного перегляду архітектури ООН з підтримки та будівництва миру, а також доповідь Незалежної групи високого рівня щодо миротворчих операцій.

Президент також закликав країни-члени Генасамблеї підтримати Україну, надавши їй статус непостійного члена Організації.

"Якщо Україна отримає місце в Раді Безпеки на термін 2016-2017 років на виборах, які відбудуться протягом декількох тижнів, питання про консолідацію діяльності ООН з підтримки миру буде серед наших основних пріоритетів", - сказав Порошенко.

Порошенко закликав ООН допомогти у врегулюванні ситуації на Донбасі

Президент України Петро Порошенко закликав ООН надати допомогу у вирішенні конфлікту на Донбасі і зазначив, що успішне вирішення ситуації продемонструє світовій громадськості ефективність Організації.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"На Донбасі наші Збройні сили і добровольці борються з російською агресією і на жаль, сьогодні Україна потребує допомоги ООН і я вважаю, що ми зможемо знайти спільний підхід, і успіх нашої координації буде найкращим сигналом всьому світу з приводу ефективності Організації в контексті проблем , викликаних ситуацією з безпекою в країні", - заявив президент України під час виступу на саміті з питань миротворчості в рамках ГА ООН в Нью-Йорку.

Раніше повідомлялося, що на думку президента для збереження миру на землі необхідне реформування ООН.

Бойовики продовжують провокаційні обстріли сил АТО

З опівночі і до 20 години противник дотримувався перемир’я, проте, вже за типовою тактикою, у темну пору доби ворог 5 разів обстрілював позиції сил АТО.

Про це йдеться у повідомленні перс-центру АТО.

Так, на Артемівському напрямку близько 20 та 23 години бойовики вели вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів по українському опорному пункту в селищі Зайцеве.

Крім того майже о 20 годині злочинці застосовували стрілецьку зброю неподалік Травневого. А о 22.50 з великокаліберних кулеметів та гранатометів били по наших підрозділах у Майорську.

На Луганщині найманці о 20.25 обстріляли сили АТО зі стрілецької зброї у селищі Старий Айдар. 

Загалом упродовж минулої доби проросійські бандформування 5 разів порушили режим припинення вогню. 

29 вересня з опівночі і до 6 ранку вздовж лінії розмежування зберігалася тиша.

Бойовики активізували розвідку на декількох ділянках - ІС

Бойовики на Донбасі продовжують здійснювати обстріли на низці напрямків із використанням стрілецької зброї й гранатометів.

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 29 вересня.

"Супротивник активізував ведення наземної розвідки одразу на декількох ділянках. Зокрема, ДРГ терористів зафіксовані в районі шахти Бутовка, н.п. Гнутове, Щастя, Попасна, а також між н.п. Старогнатівка й Гранітне, Сокольники і Кримське", - повідомляє він.

Північніше Новоазовська інформатори ІС зафіксували появу нової бронегрупи "російсько-терористичних військ", яка проводить бойове злагодження.

"Іде поповнення особовим складом бандформування, дислокованого між н.п. Обозне й Крестове. Техніка в кількості 8 танків і 10 ББМ замаскована поблизу житлових будинків", - пише Тимчук.

Суд відмовився допитувати Савченко на детекторі брехні

Суд в Донецьку Ростовської області відмовив захисту незаконно ув'язненої Надії Савченко у клопотанні про її допит за участю спеціаліста-поліграфолога.

Про це у вівторок інформує у Твіттері один із із адвокатів Савченко Марк Фейгін.

Як відомо, у вівторок відбувається друге судове засідання у справі народного депутата від "Батьківщини" Савченко.

Микола Полозов оприлюднив лист Надії, де вона звертається до всіх небайдужих зі словами, що нині розпочинається її останній бій з лицемірством і беззаконням російської влади.

"Суд не буде чесним і справедливим. В Росії це не можливо, тут суд і слідство – це маріонетки Кремля", – зазначила вона у листі.

Українка також подякувала всім людям за те, що "не залишали і не залишаєте мене і Україну в цій нелегкій боротьбі".

ІС: Росіяни верховодять у лавах "ДНР",

а в Горлівці контролюють великі підприємства

Так званий "1-й армійський корпус ДНР" у процесі ротації очолив кадровий російський військовослужбовець, генерал-майор ЗС РФ, позивний "Туман".

А 100-ю бригадою цього "1 АК ДНР" командує російський офіцер із позивним "Купол", повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"У ході розпочатої ротації підрозділів ЗС РФ на Донбасі (а також "інструкторів" і "радників" із числа російських офіцерів), російським Генштабом не вирішено низку організаційних питань, що викликає невдоволення військовослужбовців ЗС РФ", - пише він.

"Зокрема, при перетині російсько-українського кордону старші команд (командири підрозділів) змушені самостійно шукати виходи на уповноважених співробітників ФСБ і вирішувати питання про невнесення російськими прикордонниками персональних даних цих військовослужбовців ЗС РФ в уніфіковану базу ФСБ (як громадян, які перетинають кордон)", - стверджує Тимчук.

"Водночас т.зв. "прикордонники ДНР" хочуть ставити позначки про перетин кордону в паспорти російських "відпускників", що також викликає крайнє невдоволення останніх", - заявляє він.

Між тим, у Горлівці відбулася "повна заміна керівної ланки міських служб і правоохоронних органів".

"Пости коменданта міста, начальника поліції, начальника міськвно, голови МНС і ін. зайняли громадяни Російської Федерації. Є інформація про перехід великих підприємств міста під управління керівництва Ростовської області РФ", - заявляє Тимчук.

Лінкявічюс: РФ сама має поважати принципи, до яких апелює Путін

Росія сама повинна поважати принципи, згадані президентом РФ Володимиром Путіним в його промові на Генасамблеї ООН.

Про це заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє видання Delfi.lt.

"Були згадані правильні принципи і дефініції, в тому числі і повага до суверенітету держав, боротьба з тероризмом, потреба у співпраці міжнародної спільноти.

Однак проблема в тому, що мало просто декларувати ці принципи. Ми сподіваємося, що Росія, постійний член Радбезу ООН, буде сама їх дотримуватися", - зазначив Лінкявічюс.

При цьому міністр висловив жаль, що Путін мало уваги в своєму виступі приділив Україні, оскільки там триває "конфлікт далекий від вирішення".

Як повідомлялося, Путін у своєму виступі на Генасамблеї ООН закликав до створення широкої міжнародної коаліції з боротьби з "Ісламською державою".

Раніше президент Литви Даля Грибаускайте заявляла, що з урахуванням ситуації в Україні "дуже важко повірити в щирість Росії", коли Москва обговорює ініціативи на Близькому Сході.

У штабі АТО повідомили гарну новину

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За добу, що минула, жоден наш військовослужбовець не загинув і жодного не було поранено", - сказав він.

За його словами, одну ворожу провокацію у понеділок було зафіксовано на Луганському напрямку. Це сталося поблизу селища Старий Айдар, що на захід від Щастя.

На Донецькому напрямку ворог проявляв активність лише на північ від Горлівки. Бойовики, які контролюють східну частину Зайцевого та Гольмівський, кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по наших передових позиціях.

"На інших ділянках фронту вчора було тихо. Польотів ворожих безпілотників не зафіксовано", - зазначив Мотузяник.

До списку новин