загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 7 жовтня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Сили АТО завершили відведення танків на Луганщині - штаб

Перемир'я на Донбасі дало змогу завершити відведення танків на Луганщині у рамках першого етапу відведення озброєння калібром менше 100 мм.

Про це повідомляє у середу зранку прес-центр АТО.

У зоні АТО упродовж вчорашньої доби противник повністю дотримувався режиму припинення вогню, зазначають у штабі.

Перемир’я на фронті дозволило завершити відвід танків у Луганській області в рамках першого етапу.

У середу після заяви української сторони про передислокацію визначеної кількості техніки, протягом декількох днів представники ОБСЄ проводитимуть верифікацію.

Міжнародні спостерігачі перевірять відповідність індивідуальних заводських номерів та місця передислокації танків, на відстані не менше 15 кілометрів від лінії розмежування.

Після цього почнеться другий етап відведення озброєння калібром менше 100 мм, який розпочнеться з відведення протитанкових гармат.

Клімкін: Вибори на Донбасі можливі тільки після виведення іноземних військ

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що вибори на окупованих територіях Донбасу будуть можливі тільки після виведення іноземних військ і іноземної техніки.

Про це Клімкін заявив з трибуни Верховної Ради, доповідаючи про результати зустрічі керівників України, Франції, Німеччини і Росії у Парижі.

"По всіх критеріях міжнародного права і по  всіх критеріях, які в нас є, вибори де присутні іноземні війська, або іноземна техніка, вони за визначенням не можливі", - наголосив він.

"Яким чином можна проводити вибори, коли по вулицях Донецька чи Луганська їздять танки чи ходять люди з автоматами. Тому я і зробив наголос на домовленості щодо доступу ОБСЄ до всієї території Донбасу. Саме це буде першим кроком у виведенні цих сил", - зазначив він.

Клімкін підкреслив, що попередній висновок щодо можливості проведення виборів на окупованих територіях має дати БДІПЛ/ОБСЄ..

"Саме Бюро з демократії і прав людини зробить попередній висновок щодо наявності безпекової ситуації для проведення виборів. Якщо такої ситуації не буде, про жодні вибори мова не йде", - наголосив Клімкін

Крім того Клімкін повідомив, що "БДІПЛ з наступного засідання буде постійно присутня в цьому процесі".

Кінцева мета Путіна - переговори про переділ світу - Бєлковський

Кінцева мета Путіна змусити США і ЄС вийти на переговори з ним про переділ світу, про повернення до Ялтинсько-Потсдамської системи.

Таку думку висловив російський політолог Станіслав Бєлковський, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами ні операція на Донбасі, ні операція в Сирії для Путіна не є самодостатніми.

"Жодна з цих операцій не є самодостатньою, оскільки все це тактичні кроки назустріч вирішенню головного завдання Путіна: вийти на переговори з США і Євросоюзом (насамперед з Німеччиною, як лідером Євросоюзу) про переділ світу, про повернення до Ялтинсько-Потсдамського світу. Я вважаю цю мету недосяжною", - сказав він.

Бєлковський вважає, що для Путіна важливо вирішити двоєдине завдання: формально зберегти "бунтівні регіони" у складі України, щоб Україна несла відповідальність за фінансування та відновлення інфраструктури, а з іншого боку, де-факто їх контролювати. Як підкреслив Бєлковський, в розумінні Путіна, він наближається до вирішення цього завдання.

При цьому, як зазначив політолог, люди, які повірили в міфологему "Русского міра", які не прислухалися до думки експертів про те, що "Русскій мір" для Путіна - не більше ніж піар і прикриття, сьогодні сильно розчаровані.

"Так, Путін - хороший тактик-маніпулятор. Але він відмовляється визнавати, що його стратегічна мета - вийти на переговори про повернення в той світ, якого 25 років вже не існує, - мало реалістична. Путін вважає, що він усіх дотисне і перетисне" , - заявив політолог.

Він також зазначив, що останніми діями Київ продемонстрував, що він в змозі через Францію, Німеччину і, в кінцевому рахунку, Росію маніпулювати владою "ДНР" і "ЛНР".

Порошенко: настане час і агресор постукає у ворота пекла

Президент Петро Порошенко впевнений, що Росія рано чи пізно буде покарана за агресію в Україні і за людей, які стали її жертвами.

Про це він заявив під час виступу у Військовому інституті Київського національного університету імені Шевченка.

"На совісті агресора смерті понад восьми тисяч українських громадян. Військових і цивільних. І настане час – агресор з цими списками постукає у ворота пекла. Я не маю жодного сумніву, що відповідальність за агресію проти України настане", – сказав він.

Порошенко також назвав дуже важливим досягненням встановлення перемир'я на Донбасі. За його словами, війна поки не завершена, але гарячу фазу конфлікту вдалося "поставити на тверду паузу".

Порошенко: Не повернувши Донбас, не повернемо Крим

Припинення вогню на Донбасі дає шанс на реінтеграцію цих територій до складу України, без якої неможливе повернення Криму.

Про це на виступі перед студентами у середу заявив президент Петро Порошенко.

За його словами, "завдяки домовленості про відведення озброєнь і припинення вогню настане стале перемир'я".

"І в умовах такого перемир'я ми маємо шанс досягти миру і повернути окуповані території", - заявив Порошенко.

Він вважає, що без повернення окупованих територій Україна не зможе "йти в Європу".

"Ті малодушні, які зараз пропонують побудувати мур і залишити це (окуповані території – ред.) ворогові, а з рештою іти до Європи - це помилка. Не повернувши Донбас, ми не повернемо Крим", - заявив Порошенко.

За його словами, успіх України залежить від того, чи вдасться забезпечити "глобальну солідарність навколо України" і побудувати ефективні збройні сили.

Доба в зоні АТО минула без втрат - штаб

У зоні проведення антитерористичної операції зберігається "режим тиші", доба минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу в середу повідомив речник Адміністрації президента запитань АТО Андрій Лисенко.

"Є добра новина. За минулу добу ворожих провокацій на лінії зіткнення не було і жоден український військовий не був поранений і не загинув", - сказав він.

У штабі АТО є інформація, що противник також відводить озброєння

У штабі антитерористичної операції зазначають, що, за попередньою інформацією, бойовики також розпочали відводити від лінії розмежування зброю калібром менше 100 міліметрів.

Про це на традиційному брифінгу в середу сказав речник Адміністрації президента запитань АТО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

"Попередня інформація, що противник також відводить озброєння у нас є", - зазначив Лисенко.

Водночас він наголосив, що інформацію про відведення бойовиками техніки будуть надавати представники місії ОБСЄ, які уповноважені стежити за цим процесом.

"Поетапно, протягом 41 дня, як було домовлено, ми маємо відвести від лінії розмежування не менш ніж на 15 кілометрів озброєння, яке має калібр менше 100 міліметрів", - нагадав Лисенко.

Як повідомлялося, у середу штаб АТО повідомив про завершення відведення танків на Луганщині.

У Генштабі розповіли, коли почнуть відводити танки на Донеччині

Штаб антитерористичної операції планує почати відведення танків, артилерії і мінометів від лінії розмежування в Донецькій області 19 жовтня.

Про це "Українським новинам" повідомив у середу начальник Генерального штабу Віктор Муженко.

"Якщо все буде виконуватися, після 18 числа, з 19-го, ми плануємо відведення техніки, у тому числі і на території Донецької області", - сказав він.

Він уточнив, що відведення цієї техніки почнеться, як тільки ОБСЄ підтвердить, що противник також відвів свою техніку в Луганській області.

Як відомо, штаб АТО 7 жовтня повідомив про завершення відводу танків від лінії розмежування на Луганщині.

Лише два з 57 російських авіаударів були завдані по позиціях ІДІЛ - Туреччина

Тільки два удари з 57, скоєних російською авіацією в Сирії, були нанесені по цілям, пов'язаним з угруповання "Ісламська держава".

Про це заявив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу, повідомляє агентство Reuters.

"Помірна сирійська опозиція зараз на півночі практично єдина сила, котра протистоїть "Ісламській державі" на цій стороні коридору Яраблус ... якщо сирійський режим послаблює опозицію, це призведе до зміцнення "Ісламської держави", - сказав він.

Як повідомлялося, сирійська армія і її союзники почали проводити наземні атаки на позиції повстанців у Сирії за підтримки російських авіаударів.

Росія використовує нові методи гібридної війни проти України - АП

Росія переходить до нових методів гібридної війни проти України, переконані в адміністрації президента України. Про це розповів заступник голови АП Ростислав Павленко в ході зборів заступників командирів частин за участю Петра Порошенка в середу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна". "Ворог зараз переходить до інших методів в рамках гібридної війни. Ми станемо свідками того, що по відношенню до України будуть застосовуватися методи війни на виснаження, психологічного розбалансування, будуть застосовуватися методи роботи як з особовим складом, так і з демобілізованими громадянами, політичними колами" , - сказав він. "Мета цих методів - підірвати довіру, адже, як відомо, якщо немає у солдатів довіри до командування, ця армія може вважатися переможеною", - зазначив представник АП. Павленко зазначив, що на сьогоднішній день важливо спрямувати всі сили і засоби для протидії такій тактиці супротивника. Він наголосив, що керівництво країни має намір не тільки посилювати матеріальне забезпечення військових і роботу з демобілізованими учасниками АТО, а й проводити відповідну інформаційну діяльність. Раніше в середу, виступаючи у військовому інституті Київського національного університету ім. Шевченка, Порошенко зазначив, що прогнозує спроби Росії послабити українську армію під час перемир'я.

Олланд: Мінський процес показав свою життєздатність

Мінський процес продовжується, і Німеччина та Франція залишаються відданими режиму санкцій доки мінські угоди не будуть дотримані.

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд під час виступу в Європарламенті.

Він нагадав, про саміт нормандської четвірки, який відбувся минулого тижня і зазначив, що він "був особливо ефективний, бо сепаратисти перенесли свої вибори".

"Це показує, що мінський процес здатний продовжуватися. І я сподіваюсь на швидке відведення зброї і важкої артилерії, що війна закінчиться, а мир буде відновлено", - сказав Олланд.

При цьому він наголосив, що залишається відданим режиму санкцій, доки мінські угоди не будуть виконані.

"В Україні ми відповіли на грубе порушення міжнародного права і намагаючись попередити війну на воротах нашого континенту показали єдність ввели санкції. Були закономірні дискусії щодо їх ефективності і тривалості.

Німеччина і Франція віддані цьому процесу у процесі імплементації мінських домовленостей", - сказав президент Франції.

Нагадаємо, раніше президент Франції Франсуа Олланд схвалив рішення самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" про перенесення виборів.

ЄС не може дозволити, щоб наші принципи були переписані Росією - Меркель

Європа має спільно діяти у вирішенні конфлікту на сході України, в тому числі у питанні впровадження санкцій.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель під час виступу у Європарламенті.

"Німеччина і Франція допомогли вести переговори щодо пошуку рішення в конфлікті в Україні, і ми змогли діяти разом у Європі. Ми маємо вводити санкції разом і ми не можемо дозволити, щоб наші принципи були переписані Росією", - сказала Меркель.

Канцлер зазначила, що останній раунд переговорів лідерів країн "нормандської четвірки" дає привід для оптимізму.

"Ми працюємо над вирішенням цього конфлікту, використовуємо "нормандський формат". Минулої п’ятниці у нас були переговори у Парижі і вони дали нам надію, що режим припинення вогню зберігатиметься", - додала вона.

Як повідомлялося, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що Німеччина та Франція залишаються відданими режиму санкцій, доки мінські угоди не будуть дотримані.

До списку новин