загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 9 жовтня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Лауреат "Нобеля" з літератури звинуватила Росію у вторгненні в Україну

Білоруський письменник Світлана Алексієвич, яка стала володарем Нобелівської премії з літератури, звинуватила Росію у вторгненні в Україну.

Про це вона заявила на прес-конференції в Мінську, передає Reuters.

"Це - окупація, це - іноземне вторгнення", - заявила Алексієвич на прес-конференції.

Вона зізналася, що плакала, коли бачила фотографії убитих під час подій у центрі Києва в лютому 2014 року.

"Я люблю добрий російський світ, гуманітарний російський світ, але я не люблю російський світ Берії, Сталіна і Шойгу", - сказала літератор.

У свою чергу, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, у свою чергу, зазначив, що Алексієвич не володіє необхідною інформацією, щоб дати оцінку ситуації в Україні. При цьому він не знає, чи в курсі Путін заяви письменника, передає РІА Новини.

Міноборони Росії і Путін неодноразово спростовували причетність Москви до подій в Україні. Відомство відкидало звинувачення у відправці збройних сил на Донбас, а також у підтримці бойовиків за допомогою військової техніки.

У четвер Нобелівський комітет оголосив лауреата премії з літератури.Нагороду отримала українка за походженням Світлана Алексієвич. Її найвідоміші твори - "У війни не жіноче обличчя", "Цинкові хлопчики", "Чорнобильська молитва", "Час секонд хенд". Зараз Алексієвич живе в Німеччині.

Під Маріуполем невідомі викрали жінку через її проукраїнську позицію

У Комінтерново, що під Маріуполем, невідомі викрали місцеву жительку з проукраїнською позицією.

Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Донецькій області.

"Комінтерново знаходиться на лінії розмежування з тимчасово окупованою територією. Попередньо встановлено, що група осіб у стані алкогольного сп'яніння здійснила напад на село і викрала місцеву жительку. Частина нападників розосередилася в лісосмузі, інша на автомобілях заїхала в село. Бойовики дізналися у місцевої жительки адреси людей, які займають активну проукраїнську позицію. Одна з жінок була викрадена. В даний час в селі її немає", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що обставини події встановлюються. Тривають слідчо-оперативні заходи.

"Слідчим відділом Волноваського РВ подія попередньо кваліфіковано за ч. 2 ст. 146 "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини" Кримінального кодексу України. В даний час місцезнаходження жінки невідомо", - наголошується в повідомленні.

За інформацією очевидців, увечері 6 жовтня в селище увійшли невідомі люди. Передбачається, що вони придивлялися до обстановки і виявляли цілі нальоту. Вдень 7 жовтня в Комінтерновому розпочався грабіж в результаті якого було розграбовано декілька будинків, викрадений автомобіль. За різною інформацією, нападників було від 10-ти до 60-ти осіб.

"Все припинилося після втручання наших військових і представників ОБСЄ", - пишуть очевидці.

Селище знаходиться на території "сірої зони", яка не контролюється ні ЗСУ, ні бойовиками.

Навальному знову заборонили виїжджати за кордон

Російському опозиціонеру Олексію Навальному знову обмежили право виїжджати за кордон через те, що він відмовився добровільно погасити борг у розмірі 4,5 мільйона рублів.

Про це повідомляє Дождь.

Представник УФССП Росії по Москві Тимур Коробіцин розповів агентству, що "в Управлінні Федеральної служби судових приставів по Москві ведеться виконавче провадження про стягнення солідарної заборгованості з Олексія та Олега Навальних у розмірі більше 4 млн 490 тис. рублів на користь ТОВ "Багатопрофільна Процесингова Компанія (БПК)".

Адвокат Олексія Навального Вадим Кобзєв розповів, що йому про цю заборону нічого не відомо.

"Я не виключаю, що в рамках провадження по боргу БПК дійсно приставами прийнята така міра. Оскільки Навальний двічі судимий умовно, то в силу цих умовних судимостей він відповідно до закону і так не має права залишати територію Російської Федерації", - розповів адвокат. Також він додав, що Навальному і так не видається закордонний паспорт.

Ще одна заборона Навальному на виїзд за кордон - це "як мертвому припарки", говорить Кобзєв.

Доба у зоні АТО: противник повністю дотримувався режиму припинення вогню

Штабом АТО не зафіксовано випадків відкриття вогню на тимчасово окупованій території в районі лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Водночас, незважаючи на перемир’я, сили АТО знаходяться на позиціях у стані бойової готовності, триває дообладнання ліній оборони. 

Також сьогодні продовжать роботи з верифікації представники ОБСЄ. Міжнародні спостерігачі перевірять відведені українською стороною танки на відповідність заявленій кількості та заводські номерні знаки.

Для виборів на Донбасі потрібне лише виведення військ РФ - Порошенко

Київ готовий провести вибори на Донбасі, але для цього потрібно, щоб звідти було виведено іноземні війська, сказав український президент Петро Порошенко.

"Єдине, що нам потрібно, – просто щоб іноземні війська були прибрані з цієї території", - заявив він в інтерв'ю програмі "BBC Newsnight".

За словами Порошенка, український парламент готовий врахувати специфіку виборів на Донбасі.

"У нас є півтора мільйона внутрішньо переміщених осіб, яким довелося покинути територію через російську агресію, і ми в демократичному суспільстві повинні дати їм можливість проголосувати", - цитує Порошенка "Бі-Бі-Сі".

Він зазначив, що скасування сепаратистських виборів "відкриває шлях до повернення України на Донбас за допомогою виборів за українським законодавством, на основі стандартів ОБСЄ і, звісно ж, без окупаційних військ".

Як відомо, проведення місцевих виборів у підконтрольних проросійським бойовикам районах східної України – одна з умов домовленостей щодо врегулюванню конфлікту.

Київ вимагав, аби лідери сепаратистів скасували так звані "місцеві вибори" на тимчасово непідконтрольній Україні частині Донбасу, щоб провести вибори в мирний час за українськими законами. Але лідери бойовиків заявили лише про готовність перенести т.зв. "вибори" з осені на наступний рік.

Доба в зоні АТО минула без втрат - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у п'ятницю повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Учора ворог перемир'я не порушив. Жоден український військовий не загинув і не був поранений", - сказав він.

Водночас, за словами Лисенка, поблизу Маріуполя у четвер було зафіксовано проліт трьох безпілотників.

До списку новин