загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 12 жовтня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Президент привітав командирів Збройних Сил з Днем захисника України:

Нам є що відзначати

 

Президент зустрівся з командирами військових частин середньої військової ланки управління. Під час зустрічі, яка відбулась у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського, Глава держави привітав присутніх із Днем захисника України, який країна відзначатиме 14 жовтня.

«Для мене – висока честь бути Верховним Головнокомандувачем таких Збройних Сил України, такого війська, де середня ланка – командири батальйонів, бригад, зібрані в цьому залі, такі воїни, як ви», – звернувся до присутніх Президент.

«Ми всьому світові продемонстрували, що Українське Військо здатне захистити державу, вміє її захищати і викликає високу повагу усіх наших зарубіжних партнерів. В цілому ми правильно будуємо систему національної безпеки та оборони, в якій особливе місце належить командиру нової формації, командиру–герою, командиру–патріоту, командиру–професіоналу», – наголосив Верховний Головнокомандувач.

Глава держави зазначив, що сьогодні ситуація в країні кардинально відрізняється від тієї, що була у лютому, під час попередньої зустрічі у такому складі. «Ми маємо іншу армію, інші Збройні Сили. Ми маємо іншу ситуацію на фронті, де нарешті не чути пострілів. Це стало можливим, дякуючи спільним і скоординованим зусиллям українських Збройних Сил, вашим зусиллям, і політико-дипломатичним зусиллям вищого керівництва країни», – зазначив Президент.

«Нам є, що відзначати. І свято Захисника Вітчизни – нове і давнє. Нове, бо юридично воно запроваджене моїм Указом лише минулого року. А давнє, тому що я прийняв рішення, щоб Український народ, Українські Збройні Сили відзначали своє свято саме на велике християнське і козацьке свято – День Покрова Пресвятої Богородиці, – сказав Глава держави, додавши, – Це був повний абсурд, щоб Українське Військо і Україна вшановували своїх захисників, захисників Батьківщини 23 лютого, в святковий день країни-агресора та її окупаційних військ».

Звертаючись до присутніх, Верховний Головнокомандувач зазначив: «Ви, наші військові, – маєте бути напоготові і спроможні будь-якої миті дати надійну відсіч агресору». За словами Президента, «ми свідомі того, що бойові дії можуть відновитися будь-якої миті». «Я абсолютно не довіряю Путіну та його маріонеткам. Я абсолютно не довіряю їх обіцянкам. Ми з вами маємо захистити Україну. Захистити, якщо комусь прийде у голову випробувати нашу міць», – заявив Петро Порошенко.

Вітаючи військових, Петро Порошенко сказав: «З нами Господь, а над нами – рятівний Покров Його Пречистої Матері. Слава Україні!».

Бойовики здійснили провокаційні обстріли по силах АТО - штаб

За минулу добу ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишалася відносно стабільною.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

Однак без збройних провокацій з боку бойовиків не обійшлося - в 22:55 вони вели вогонь по українських позиціях в районі Широкиного.

Крім того, зі стрілецької зброї терористи обстріляли позиції сил АТО в районі Новотроїцького.

"Дотримуючись Мінських домовленостей, українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали", - підкреслили в штабі.

Активісти заявляють про початок "енергетичної блокади" Криму

Однією з ліній електропередач із 11 жовтня електрика на окупований Крим не надходить, ще три гілки продовжують постачати електроенергію на півострів.

Про це повідомив "Крим. Реалії" заступник голови штабу громадської ініціативи з блокади Криму Ізет Гданов.

За його інформацією, енергетики підтримали учасників акції й припинили поставки електроенергії в Крим по лінії Мелітополь – Джанкой.

"Товари поставляти окупантам не можна. А електрика – це теж товар. Згідно з нормами ООН, окупанти повинні забезпечувати зайняту ними територію. Ми, зі свого боку, будемо працювати, щоб деокупувати її", - зазначив Гданов.

За його словами, днями на Херсонщині біля раніше ушкодженої невідомими електроопори високовольтної лінії зібралося близько сотні учасників блокади, у тому числі, і місцеві мешканці. Через що енергетики, згідно з правилами безпеки, не могли продовжити ремонтні роботи: на об'єкті перебували сторонні люди.

Гданов розповів, що енергетики 11 жовтня відключили й закільцювали дану гілку.

"Це буде тупикова гілка, на Крим по ній електрика не піде. У рамках чинного законодавства будемо доводити до відома можновладців, що поставки електрики в Крим, щонайменше, аморальні", - сказав він.

Гданов зазначив, що крім цієї лінії ще три продовжують поставляти електроенергію на територію кримського півострова.

Водночас, начальник служби ліній Запорізьких магістральних електричних мереж Ігор Ладний зазначив, що підтримує акцію з блокади Криму, "але для цього треба діяти цивілізовано".

Офіційної інформації української влади про відключення електроенергії в Крим на даний момент немає.

Днями учасники громадської блокади Криму перешкоджали проведенню ремонтних робіт із відбудови ушкодженої електроопори. Активісти називають це "початком енергетичної блокади Криму".

У ніч на 6 жовтня в районі села Чонгар у Херсонській області було ушкоджено бетонну електроопору високовольтної лінії Джанкой – Мелітополь.

Міліція порушила кримінальну справу за даним фактом за статтею 194-1, ч. 2 Кримінального кодексу України "Навмисне ушкодження об'єктів електроенергетики". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

У прес-службі Держпідприємства "Національна енергетична компанія "Укрэнерго" раніше повідомляли, що Україна не відключала магістральні лінії електропередач у Крим, а реконструює їх.

Екс-СБУшник: В однієї з країн є супутникові знімки катастрофи MH17

Екс-начальник Головного слідчого управління СБУ генерал-майор Василь Вовк заявляє про існування супутникових знімків катастрофи малайзійського боїнгу MH-17.

Про це Вовк розповів в інтерв'ю російському виданню Нова газета, розповідаючи про ту інформацію, яку він мав станом на момент звільнення.

"Відомо, що в момент пуску "Бука" російських супутників над цими територіями не було. Чиї були? Хай дадуть знімки ті, хто їх має. А має одна з країн, яка відноситься до сильних", - заявив Вовк.

"Знімки, підкреслюю, тієї катастрофи і того місця. Чому їх не оприлюднили досі, я не знаю. Міжнародній групі ці знімки теж не передані", - повідомив він.

Він підкреслив, що космічна зйомка, може виявитися вирішальним фактором. "Але на даний момент поки він відсутній", - сказав він.

Він також розповів, що в Голландії проводяться технічні експертизи.

"У Голландії (спочатку в Утрехті, потім в інше містечко перенесли, не пам'ятаю назви) знаходиться ангар, де йде реконструкція літака. Речі, предмети, уламки, вибачте, нігті, шпильки - все, що було зібрано, зрізано на місці падіння літака, а, може, навіть не має відношення до нього, але з кола, визначеного для дослідження ... Це - матеріали для технічної експертизи ", - сказав він.

Генсек ОБСЄ заявив про розкол в організації

В ОБСЄ стався розкол, якого не було з часів холодної війни.

Про це заявив генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр на розширеному засіданні постійної ради ОДКБ з питань забезпечення безпеки в Євразії, повідомляє ТАСС.

"З політичної точки зору ми бачимо значний розкол в політичному контексті в рамках нашої організації. Ці розколи значні. Ми їх не бачили з часів холодної війни", - сказав Заньєр.

Він підкреслив, що в організації намагаються уникнути політичного поділу і нових розділових ліній на європейському континенті. "Звісно, ми намагаємося зробити наш внесок у врегулювання криз, зокрема, на Україні. Ми приділяємо цьому достатню увагу", - зазначив генсек.

Заньєр зазначив, що організація намагається врегулювати цю кризу на тлі нових проблем.

"Ті фактори, які позначаються на загальній безпеці - процеси радикалізації, тероризм, поява іноземних терористів і бойовиків, нечувана хвиля міграції, яка захлеснула західну Європу, Афганістан і так далі", - зазначив Заньєр.

Доба в зоні АТО минула без втрат - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу в понеділок розповів речник Адміністрації з питань АТО Андрій Лисенко.

"Внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув і не був поранений", - сказав він.

За словами Лисенка, за добу противник здійснив одну провокацію на лінії розмежування.

"Ввечері бойовики відкрили вогонь зі стрілецької зброї поблизу наших позицій на околиці селища Широкине. На інших ділянках фронту вчора було спокійно", - зазначив речник АТО.

США знали про плани РФ надати військову допомогу Асаду в Сирії - Обама

Російська військово-повітряна операція в Сирії не стала великою несподіванкою для Сполучених Штатів, оскільки вони уважно стежили за перекиданням озброєнь в допомогу президенту Сирії Башару Асаду.

Про це заявив президент США Барак Обама в інтерв'ю програмі "60 хвилин" на телеканалі CBS, передає "ТАСС".

"У нас хороша розвідка. Ми знали, що Росія планує надати військову допомогу Сирії, оскільки вона боялася, що режим Асада впаде", - повідомив він.

Обама зазначив, що вважає російську стратегію в Сирії неправильною, в тому числі з точки зору протидії угрупованню "Ісламська держава".

"Поки Асад знаходиться при владі, буде важко переключити сили помірної сирійської опозиції на боротьбу з ІД", - заявив президент США.

Обама висловив упевненість, що рано чи пізно ісламісти в Іраку і Сирії будуть ліквідовані, але для цього там "повинні скластися відповідні умови, і сунітське населення цих країн має приєднатись до боротьби з ІД".

Глава США підкреслив, що вирішити проблему Сирії військовими засобами не можна, це можна зробити тільки політичним шляхом "за участю всіх ключових гравців".

За його словами, США готові працювати заради цього з іншими країнами і "розраховують, що Росія та Іран вплинуть на Асада".

Обама також підтвердив, що Сполучені Штати не планують направляти до Сирії та Іраку свої сухопутні війська, але продовжать там військово-повітряну операцію проти ІДІЛ.

Він зазначив, що і на Близькому Сході, і в самих Штатах, є люди, що пропонують направити туди "незліченну кількість американських військовослужбовців".

 "Але це виллється в тисячі нових смертей американських солдатів і трату ще одного трильйона доларів. І тоді ми будемо вже не поліцейським, а губернатором в цьому регіоні. Але це погана стратегія", - підкреслив Обама.

Від трибуналу по збитому малайзійському Боїнгу відмовилися

Країни міжнародної слідчої групи по краху Boeing над Україною влітку 2014 припинили зусилля по  запровадженню трибуналу через резолюцію Радбезу ООН.

Про це заявив посол Нідерландів в Москві Рон ван Дартел, передає російська РБК

Серед альтернатив посол назвав розслідування справи в Міжнародному кримінальному суді. Другим варіантом, який розглядають країни-учасники слідчої групи, є суд в одній з країн.

Ван Дартел зазначив, що Нідерланди не збираються переносити дату оприлюднення доповіді з розслідування аварії, це відбудеться 13 жовтня.

Наприкінці вересня глава МЗС Австралії Джулі Бішоп не виключала повторного ініціювання подачі проекту резолюції про створення трибуналу. Вона говорила, що така пропозиція може бути подана, після того як офіційне розслідування катастрофи літака завершиться.

Бішоп тоді зазначала, що Бельгія, Нідерланди, Україна, Малайзія і Австралія розглядають кілька основних сценаріїв: створення трибуналу всіма п'ятьма або кримінальні процеси в кожній з постраждалих країн.

Пасажирський Boeing авіакомпанії Malaysia Airlines зазнав аварії 17 липня 2014 під Донецьком. Лайнер прямував рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, на його борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули.

Різні розслідування підтвердили, що він був збитий з ракетної установки БУК, з території, яка перебувала під контролем бойовиків. Сама установка, за численними свідченнями була завезена з Росії.

У липні Радбез ООН голосував по резолюції про створення міжнародного трибуналу по краху Boeing, проте Росія заблокувала це рішенням своїм вето.

У липні 2015 року родичі загиблих подали позов проти одного з лідерів бойовиків Ігоря Стрєлкова. Його звинувачують в організації обстрілу літака і вимагають компенсації на суму $900 млн.

Сили АТО відвели зброю менше 100 мм на Луганщині з випередженням графіка

Збройні сили України випередили графік відведення артилерії калібром менше ніж 100 мм від лінії зіткнення сторін у Луганській області і фактично вже завершили його.

Про це повідомив "Інтерфакс-Україна" у понеділок прес-секретар Генерального штабу Збройних сил Владислав Селезньов.

"Згідно з графіком, у нас ще сьогодні день відведення артилерії. Фактично ми артилерію відвели і вже навіть повідомили про це нашому МЗС, яке зробить заяву, що ми його вже відвели. Після заяви починають працювати верифікатори", - сказав він.

Селезньов наголосив, що лише після завершення верифікації розпочнеться третій етап - відведення мінометів.

Бойовики зривають паризькі домовленості президентів

Ватажки бойовиків окупованих частин Луганської і Донецької областей призначили місцеві вибори на лютий та березень відповідно, тим самим порушивши "Нормандські домовленості".

Такі документи оприлюднили підконтрольні бойовикам сайти.

Так, сайт Луганськінформцентр оприлюднив указ ватажка ОРЛО Ігоря Плотницького про призначення псевдо виборів на 21 лютого 2016 року.

"Перенести день проведення перших виборів місцевих голів і територій, на яких вони проводяться, визначений указом… від 18 вересня 2015 року… з 1 листопада 2015 року на 21 лютого 2016", - сказано у документі.

 Ватажок ОРДО Олександр Захарченко призначив місцеві псевдовибори на 20 березня 2016 року. Текст його указу наводить ДАН, підконтрольне бойовикам. 

 Як відомо, за результатами переговорів лідерів Франції, Німеччини, України та Росії було досягнуто домовленості про те, що бойовики мають скасувати свої псевдо вибори, а місцеві вибори відбудуться на окупованих територій винятково за українським законодавством.

Як пояснював раніше представник України в політичній підгрупі, це означає, що вибори мають бути призначені рішенням Верховної Ради.

Однак бойовики заявили про перенесення, а не скасування своїх псевдо виборів.

До списку новин