загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Банкіри почали полювання за пенсіями українців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Банкіри почали полювання за пенсіями українців

Фінансисти готують потужну кампанію по залученню в клієнти пенсіонерів, яким днями дозволили самостійно вибирати банк для виплати пенсій.

Уряд затвердив відповідну постанову (№788), зробивши лише один виняток - для переселенців із зони АТО, яким як і раніше доведеться користуватися послугами лише Ощадбанку.

«Упевнений, банки задіють всі можливості, щоб звернути на себе увагу пенсіонерів. Буде все: і реклама в ЗМІ, і ходіння з брошурами по домівках. Стандартною пропозицією стане надбавка до процентної ставки (за рахунками до запитання, і за депозитами) додаткових 0,5-1% річних (зараз за пенсійними рахунками в середньому платять близько 10% річних - Авт.), І пільги щодо супутніх банківських послуг - наприклад , по комісіям при оплаті комунальних послуг або при грошових переказах», - розповів радник голови правління Євробанку Василь Невмержицький.

Усі без винятку фінустанови будуть пропонувати безкоштовне відкриття та обслуговування пенсійних рахунків. «Багато перейшли на емісію (випуск) карт на технології Debit, за якими зняття в банкоматах банківської мережі для клієнтів безкоштовне», - підтвердив начальник управління розвитку продуктів роздрібного бізнесу Банку Південний Артем Семейнов.

Фінансисти відкрито говорять, що пенсіонери - найкращі для них вкладники. І що обслуговування пенсійних клієнтів навіть цікавіше, ніж зарплатних. «Пенсіонери дуже надійні вкладники. Як правило, це той сегмент, який не ризикує бігати за високими процентними ставками і вибирає зручність і надійність. Лояльність таких клієнтів завжди заохочується банками», - підкреслила начальник управління розробки продуктів UniCredit Bank Ольга Шостак.

Найактивніша боротьба розгорнеться за тих, хто отримають підвищені пенсії. «А також за тих, хто рано повиходили на пенсії - правоохоронців, суддів, держслужбовців. І не тільки за тих, кому вже виповнилося по 60 років», - зазначив Василь Невмержицький.

Резони банку наявності: чим більше буде надходити на рахунок пенсіонера, тим більше він стане накопичувати на рахунку. «Як показує практика, в середньому близько 30% зарахованих пенсій осідають на депозитних рахунках у банках. Готовність накопичувати з заробітної плати значно нижче», - зазначила директор по пасивних операціях фізосіб Фідобанк Олена Дорошенко.

До речі, фінансисти допускають, що для тих, хто буде відкладати більшу частину надходжень, будуть пропонуватися спецпроценти.

До списку новин