загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Квитанції під контролем: як правильно рахувати суму до сплати за газ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Квитанції під контролем: як правильно рахувати суму до сплати за газ

Усе більше українців намагаються сплачувати за реально спожиті об'єми енергоресурсів. З'ясувати, скільки води, електрики чи газу ви споживаєте допоможуть лічильники.

Якщо оплата води та світла для багатьох уже звична справа, то як сплачувати за газ за показниками лічильника знають не всі споживачі. Щоб у вас не виникло складнощів із заповненням квитанцій на оплату газу, з'ясуємо, як правильно рахувати вартість палива і заповнювати квитанцію.

Як знімати показники лічильника

Кожен лічильник обладнаний 5-ти, 7-ми або 8-ми розрядним механізмом відліку. Після цілої частини кубометрів газу йдуть десяті, соті та тисячні частки. Щоб дізнатися показання лічильника, необхідно поглянути на перші п'ять цифр зліва направо до коми.

Як вносити показання у квитанцію

Якщо на циферблаті ви бачите «00456,012», записуйте 5 номерів, показаних зліва направо (до коми). Проте у квитанцію необхідно вносити «456» (перші нулі не вписуються). Якщо показання між 9 і 0, потрібно вписати попередню цифру - 9.

Як передати показники лічильника

Передати показники лічильника до газопостачальної компанію можна по телефону, або, відвідавши абонентську службу компанії. На основі показань лічильника буде зроблений відповідний запис у вашому особистому рахунку. Нагадаємо, що данні потрібно надавати щомісяця.

Як самостійно вирахувати платіж та заповнити квитанцію

Від заповнення квитанції залежить, наскільки правильно ви сплатить за послуги з газопостачання.

Показники потрібно вписати в першу графу - «поточні» показники, у графу «попередні» показники потрібно внести відомості про споживання газу у минулому місяці. Цю інформацію потрібно вписати у дві частини квитанції.

Розрахувати вартість газу можна наступним чином:

Обчислити обсяги спожитого газу - це різниця між «поточними» і «попередніми» показниками лічильника. Отриманий результат потрібно внести в графу «різниця».

Необхідно вирахувати оплату згідно поточній ціні на газ: помножити показник з графи «різниця» на ціну за 1 куб. метр газу. Суму вносите в графу «Фактично сплачено».

У разі отримання пільги, потрібно в графі «Фактично сплачено» вписати різницю між розрахованою сумою і пільгою.

До списку новин